Котлети з гречки – 8 рецептів приготування гречаних котлет з покроковими фото

Котлети з гречки – блюдо, яке точно доведеться вам за смаком і чудово внесе різноманітність в повсякденне меню. Навіть не дивлячись на те, що вони готуються без м’яса, котлети виходять поживними і поживними. Відмінні гречані котлети вийдуть по кожному з наведених у статті 8 рецептів.

Як приготувати пісні котлети з гречки без м’яса?

Гречані котлети дозволять урізноманітнити ваше меню під час Посту. А іноді просто корисно утриматися від вживання м’яса і яєць, замінивши звичні страви на більш легку їжу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Гречка 200 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Печериці свіжі 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Кріп 20 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Борошно пшеничне для панірування

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні котлети з гречки? Зваріть гречану крупу до готовності в трохи підсоленій воді.
  2. Картопля відваріть в мундирі, остудити і натріть на середній терці.
  3. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до м’якості на рослинному маслі.
  4. Печериці промийте, наріжте і додайте на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
  5. В чашу блендера перекладіть гречку, картоплю, зажарку і подрібнений кріп, подрібніть інгредієнти.
  6. Отриманий фарш посоліть і приправте за смаком, перемішайте, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.
  7. Пісні гречані котлети обсмажте на рослинному маслі з усіх боків. Готові котлети промокніть від жиру на паперових серветках і подавайте на стіл з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!