Котлети з манкою – 10 найбільш смачних рецептів на сковороді з покроковими фото

Котлети з манкою – універсальне блюдо для того, щоб подати на друге. Для їх приготування можна використовувати будь-який вид фаршу або зовсім замінити його овочами. Завдяки манної крупі котлети виходять пишними і дуже добре тримають форму при обсмажуванні. Гарнір до котлет можна підібрати будь-який: картопля, каші, макарони, овочі в будь-якому вигляді, у вас вийде ситна та поживна страва.

Котлети з фаршу з манкою на сковороді

Котлети з фаршу з манкою на сковороді – м’які і смачні, легко готуються і подобаються всім. Дуже важлива м’ясна складова, вона повинна бути якісною та свіжою. Фарш можна приготувати самостійно з м’яса або купити вже готовий в магазині.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Манна крупа 3 ст. л.
  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Зелень 50 гр. (петрушка і кріп)
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Майонез столовий молочний 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні котлети з манкою? Головку ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння, помийте і наріжте дрібними кубиками.
  2. М’ясний фарш викладіть в миску. Дрібно порубаєте свіжу зелень і додати до фаршу.
  3. Куряче яйце помийте і розбийте в миску до фаршу. Посоліть масу за смаком.
  4. Додайте пару столових ложок майонезу. Цей інгредієнт додати котлет соковитості.
  5. Всипте манну крупу і додайте мелений перець за смаком.
  6. Тепер масу ретельно перемішайте, щоб вона вийшла в’язкою і однорідною. Щоб манка розм’якла, залиште фарш при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
  7. Розігрійте сковороду на сильному вогні, влийте на неї рослинне масло. Зменшіть вогонь і вологими руками зліпити невеликі котлетки. Викладіть їх на розігріту поверхню. Смажте з обох боків до рум’яного кольору, стежте за тим, щоб вони добре просмажаться всередині.
  8. Коли котлети підрум’яняться з усіх боків, прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте їх пару хвилин. Подавайте котлети з манкою в гарячому вигляді з гарніром по своєму смаку. Приємного апетиту!