Пісні морквяні котлети з манкою на сковороді
Пісні морквяні котлети з манкою на сковороді – смачне вегетаріанське блюдо на кожен день, а також мінімум калорій і максимум користі. Котлети виходять дуже смачними і соковитими, їх можна подати на будь-який прийом їжі, навіть на сніданок.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Морква – 1 кг
- Крупа манна – 75 гр.
- Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Масло рослинне рафіноване – 60 мл
- Сухарі панірувальні – 100-200 гр.
- Сіль – 1-1,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для пісних котлет з моркви вам знадобляться всі продукти, які вказані в списку інгредієнтів.
Крок 2. Моркву очистіть, помийте і викладіть в каструлю. Варіть овочі до м’якості протягом півгодини.
Крок 3. Потім варену морквину прокрутіть через м’ясорубку. Також можна натерти на тертці з дрібними отворами.
Крок 4. Викладіть морквяну масу в каструлю, влийте столову ложку рослинної олії. Трохи підігрійте морквину.
Крок 5. Всипте манну крупу, перемішайте і проваріть протягом 10 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.
Крок 6. У морквяну масу всипте сіль, цукор, мелений перець і приправу хмелі-сунелі. Все добре перемішайте.
Крок 7. Зліпити котлети вологими руками і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
Крок 8. Прогрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть заготовки.
Крок 9. Смажте котлети з двох сторін по 3-5 хвилин з кожного боку.
Крок 10. Подавайте морквяні котлети в теплому вигляді разом зі всілякими соусами. Приємного апетиту!