Котлети з манкою – 10 найбільш смачних рецептів на сковороді з покроковими фото

Котлети з рибного фаршу з манкою

Котлети з рибного фаршу з манкою виходять дуже м’якими і смачними. Для фаршу відмінно підійде філе морських видів риб. У цих морепродуктах низький вміст жирів і, тим не менш, філе не сухе і дуже ніжне. В якості альтернативи жирних м’ясних котлет, таке блюдо буде сприйнято вашими рідними і близькими на ура.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Крупа манна – 0,25 склянки
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Філе білої риби/фарш рибний – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 3 шт.
  • Масло вершкове/сало – 50 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп подрібнений – 1 ст. л.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо у вас заморожений рибний фарш, то його необхідно повністю розморозити природним шляхом.

Крок 2. Очистіть три невеликі голівки ріпчастої цибулі, помийте їх.

Крок 3. Цибуля прокрутіть через м’ясорубку і отриману масу додайте до рибного фаршу. Також можна ще раз прокрутити і сам фарш.

Крок 4. Всипте в миску манну крупу і розбийте курячі яйця.

Крок 5. Посоліть і приправте масу.

Крок 6. Також додайте подрібнений кріп. Зелень можна взяти будь-яку за вашим смаком.

Крок 7. Добре перемішайте рибну масу.

Крок 8. Далі додайте вершкове масло, терте на крупній тертці. Замість масла можна взяти звичайне свиняче сало.

Крок 9. Ще раз перемішайте масу і залиште на годину, щоб манка розбухла. Вологими руками зліпити котлети.

Крок 10. Смажте котлети на помірному вогні під кришкою по кілька хвилин з кожного боку.

Крок 11. Котлети виходять ніжними всередині, але з хрусткою скоринкою зовні. Подавайте їх у теплому вигляді. Приємного апетиту!