Котлети з манкою – 10 найбільш смачних рецептів на сковороді з покроковими фото

Котлети з індички з манкою

Котлети з індички з манкою вважаються дієтичними. Це рецепт дуже смачного і соковитого м’ясної страви. Морквина додає золотистий відтінок і легкі солодкі нотки у смак котлет. А часник і зелень додають апетитний аромат страви.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Фарш з індички/філе – 0,5 кг
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана 20 % – 100 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Зелень (кріп/петрушка) – 10 гр.
  • Крупа манна – 40 гр.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Для рецепта підійде готовий фарш з індички або філе. Філе при цьому необхідно перекрутити через м’ясорубку або подрібнити блендером.

Крок 2. Фарш викладіть в миску.

Крок 3. Головку ріпчастої цибулі очистіть і наріжте довільними шматочками.

Крок 4. Потім прокрутіть цибулю через м’ясорубку і додайте до фаршу.

Крок 5. Очищену моркву натріть на дрібній тертці.

Крок 6. Додайте до фаршу терту моркву і подрібнений часник.

Крок 7. Далі всипте манну крупу і викладіть сметану.

Крок 8. Зелень вимити, дрібно порубаєте ножем і викладіть в миску.

Крок 9. Розбийте куряче яйце і акуратно відокремте білок від жовтка. Білок додайте до фаршу. Жовток не знадобиться.

Крок 10. Перемішайте фарш, щоб він став однорідним, і залиште на 20 хвилин. За цей час манка розм’якне.

Крок 11. Потім можна приступати до смаження. Вологими руками зліпити невеликі круглі котлетки і викладіть їх на розігріту поверхню сковороди.

Крок 12. Смажте котлети по 3 хвилини з кожного боку. Потім накрийте сковороду кришкою і тушкуйте котлети ще 5 хвилин.

Крок 13. Подавайте ніжні котлети з індички з гарніром по своєму смаку. Приємного апетиту!