Котлети з індички з манкою
Котлети з індички з манкою вважаються дієтичними. Це рецепт дуже смачного і соковитого м’ясної страви. Морквина додає золотистий відтінок і легкі солодкі нотки у смак котлет. А часник і зелень додають апетитний аромат страви.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Фарш з індички/філе – 0,5 кг
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана 20 % – 100 гр.
- Білок яєчний – 1 шт.
- Масло рослинне без запаху для смаження.
- Зелень (кріп/петрушка) – 10 гр.
- Крупа манна – 40 гр.
- Часник – 1-2 зуб.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для рецепта підійде готовий фарш з індички або філе. Філе при цьому необхідно перекрутити через м’ясорубку або подрібнити блендером.
Крок 2. Фарш викладіть в миску.
Крок 3. Головку ріпчастої цибулі очистіть і наріжте довільними шматочками.
Крок 4. Потім прокрутіть цибулю через м’ясорубку і додайте до фаршу.
Крок 5. Очищену моркву натріть на дрібній тертці.
Крок 6. Додайте до фаршу терту моркву і подрібнений часник.
Крок 7. Далі всипте манну крупу і викладіть сметану.
Крок 8. Зелень вимити, дрібно порубаєте ножем і викладіть в миску.
Крок 9. Розбийте куряче яйце і акуратно відокремте білок від жовтка. Білок додайте до фаршу. Жовток не знадобиться.
Крок 10. Перемішайте фарш, щоб він став однорідним, і залиште на 20 хвилин. За цей час манка розм’якне.
Крок 11. Потім можна приступати до смаження. Вологими руками зліпити невеликі круглі котлетки і викладіть їх на розігріту поверхню сковороди.
Крок 12. Смажте котлети по 3 хвилини з кожного боку. Потім накрийте сковороду кришкою і тушкуйте котлети ще 5 хвилин.
Крок 13. Подавайте ніжні котлети з індички з гарніром по своєму смаку. Приємного апетиту!