Каре ягняти – 7 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Каре ягняти — це розкішне частування на святковому столі. Страва виглядає солідно і максимально привабливо. Ніжне м’ясо немов тане в роті. Процес приготування досить цікавий і цікавий. Кулінари оцінять по достоїнству чудове м’ясо, з яким не тільки зручно працювати, але і приємно пригостити рідних і близьких. Є кілька цікавих способів виконання страви, якими з радістю поділюся сьогодні.

Каре ягняти, запечене в духовці

Каре ягняти, запечене в духовці, виходить неймовірно ніжним і дуже смачним. М’ясо ідеально поєднується зі свіжими овочами. Іноді його їдять з картопляними або іншими гарнірами. М’ясоїди просто без розуму від соковитого частування, яке з легкістю виконає кожен в домашніх умовах.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Баранячі реберця 500 гр.
  • Для маринаду:
  • Часник 2 зуб.
  • Корінь імбиру 1 ст. л.
  • Апельсин 1 шт.
  • Бальзамічний оцет 1 ч. л.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Для картопляного пюре:
  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Молоко коров’яче 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Для соусу:
  • Сметана 150 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок за смаком

Процес приготування:

  1. Напівфабрикати сполосніть і промокніть серветками.
  2. Очищений корінь імбиру і часник подрібніть на тертці або пропустивши через часникодавку. Складіть в піалу, вичавте апельсиновий сік, влийте бальзамічний оцет і оливкове масло. Здобріть гірчицею і спеціями. Інтенсивними рухами змішайте вміст.
  3. Реберця щедро полийте маринадом. Масажними рухами втирайте. Маринуйте 15 хвилин. Цього буде цілком достатньо.
  4. Замариноване м’ясо складіть на попередньо вистелений фольгою деко.
  5. Гарненько запечатайте краю, щоб вийшов конвертик.
  6. Перемістіть в заздалегідь прогріту до 250 градусів піч. Запікайте 20 хвилин. Після чого зменшіть нагрів до 200 градусів і готуйте ще 20 хвилин. Через деякий час розгорніть фольгу і подрумянивайте реберця 10 хвилин.
  7. Поки запікається м’ясо, очистіть від шкірки картоплю. Для зручності та економії часу я використовую економку. Зваріть в підсоленій воді. Очищений і подрібнений цибулю обсмажте на вершковому маслі.
  8. Відварну картоплю злийте, здобріть прогрітим молоком і перетворіть масу в картопляне пюре. Далі відправте пасеровану цибулю і об’єднайте інгредієнти. Для соусу змішайте подрібнений часник і зелень, посоліть, поцукруйте, приправте перцем і розбавте сметаною.
  9. Красиві тарілки наповніть вершковим картопляним пюре, доповніть рум’яними реберцями і подайте окремо запашний соус. Запрошуйте рідних дегустувати чарівну страву. Приємного насолоди!