Каре ягняти – 7 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Каре ягняти — це розкішне частування на святковому столі. Страва виглядає солідно і максимально привабливо. Ніжне м’ясо немов тане в роті. Процес приготування досить цікавий і цікавий. Кулінари оцінять по достоїнству чудове м’ясо, з яким не тільки зручно працювати, але і приємно пригостити рідних і близьких. Є кілька цікавих способів виконання страви, якими з радістю поділюся сьогодні.

Каре ягняти, запечене в духовці

Каре ягняти, запечене в духовці, виходить неймовірно ніжним і дуже смачним. М’ясо ідеально поєднується зі свіжими овочами. Іноді його їдять з картопляними або іншими гарнірами. М’ясоїди просто без розуму від соковитого частування, яке з легкістю виконає кожен в домашніх умовах.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Баранячі реберця 500 гр.
  • Для маринаду:
  • Часник 2 зуб.
  • Корінь імбиру 1 ст. л.
  • Апельсин 1 шт.
  • Бальзамічний оцет 1 ч. л.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Для картопляного пюре:
  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Молоко коров’яче 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Для соусу:
  • Сметана 150 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок за смаком

Процес приготування:

  1. Напівфабрикати сполосніть і промокніть серветками.
  2. Очищений корінь імбиру і часник подрібніть на тертці або пропустивши через часникодавку. Складіть в піалу, вичавте апельсиновий сік, влийте бальзамічний оцет і оливкове масло. Здобріть гірчицею і спеціями. Інтенсивними рухами змішайте вміст.
  3. Реберця щедро полийте маринадом. Масажними рухами втирайте. Маринуйте 15 хвилин. Цього буде цілком достатньо.
  4. Замариноване м’ясо складіть на попередньо вистелений фольгою деко.
  5. Гарненько запечатайте краю, щоб вийшов конвертик.
  6. Перемістіть в заздалегідь прогріту до 250 градусів піч. Запікайте 20 хвилин. Після чого зменшіть нагрів до 200 градусів і готуйте ще 20 хвилин. Через деякий час розгорніть фольгу і подрумянивайте реберця 10 хвилин.
  7. Поки запікається м’ясо, очистіть від шкірки картоплю. Для зручності та економії часу я використовую економку. Зваріть в підсоленій воді. Очищений і подрібнений цибулю обсмажте на вершковому маслі.
  8. Відварну картоплю злийте, здобріть прогрітим молоком і перетворіть масу в картопляне пюре. Далі відправте пасеровану цибулю і об’єднайте інгредієнти. Для соусу змішайте подрібнений часник і зелень, посоліть, поцукруйте, приправте перцем і розбавте сметаною.
  9. Красиві тарілки наповніть вершковим картопляним пюре, доповніть рум’яними реберцями і подайте окремо запашний соус. Запрошуйте рідних дегустувати чарівну страву. Приємного насолоди!

Каре ягняти, приготоване на сковороді

Каре ягняти, приготоване на сковороді, виконується з легкістю. Вишукане частування залишить суцільні захоплення у ваших гостей. Надзвичайно ніжне м’ясо підкорить з першого укусу. Страва виглядає святково. Але не обов’язково чекати спеціального приводу. Свято можна влаштувати вже сьогодні.

Час готування – 8 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Каре ягняти – 1 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Корінь імбиру – 30 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Розмарин – 2 гілочки.
  • Соєвий соус – 120 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Напівфабрикати сполосніть і промокніть серветками. Каре розріжте на реберця.

Крок 2. Очищений корінь імбиру і часник подрібніть на тертці. Імбир можна перемолоти в блендері, а часник пропустити через часникодавку. Складіть в миску, влийте соєвий соус, мед і оливкове масло. Здобріть розмарином і перцем. Інтенсивними рухами змішайте вміст. Реберця занурте в маринад. Масажними рухами втирайте маринад. Маринути ніч, прибравши в холод.

Крок 3. Замариноване м’ясо складіть у попередньо розігріту сковорідку.

Крок 4. На сильному вогні підсмажте з одного боку, переверніть на другу і повторіть дії.

Крок 5. Коли м’ясо придбає апетитну скоринку, вилийте залишки маринаду і випаруйте до густої карамельної маси.

Крок 6. Смажені реберця викладіть у посуд для подавання, при бажанні доповніть улюбленим гарніром. Запрошуйте рідних дегустувати чудове страву. Приємного насолоди!

Як приготувати каре ягняти на мангалі

Як приготувати каре ягняти на мангалі – питання, яке вирішується дуже просто. Важливо правильно замаринувати м’ясо і тоді все буде на вищому рівні. Блюдо виходить мега гарним і ошатним. Каре доповнюють гарнірами або куштують з соковитими овочами.

Час готування – 7 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Каре ягняти – 1 кг
  • Корінь імбиру – 1 шт.
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Мед – 50 мл
  • Гірчиця – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Розмарин – за бажанням.
  • Перець чорний мелений – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти.

Крок 2. Каре сполосніть і промокніть серветками, розріжте на реберця.

Крок 3. У миску влити соєвий соус і мед. Здобріть сушеним або свіжим розмарином, гірчицею, сіллю і перцем. Голочки розмарину додадуть страві неперевершений смак.

Крок 4. Соковитий корінь імбиру пробийте в чаші подрібнювача, попередньо знявши з нього шкірку. Перекладіть в маринад. Інтенсивними рухами змішайте вміст.

Крок 5. Реберця занурте в маринад. Масажними рухами втирайте маринад. Маринуйте ніч, прибравши в холод. Чим довше маринується м’ясо, тим смачніше буде кінцевий результат.

Крок 6. Розведіть вогнище, доведіть вугілля до потрібного стану. Викладіть На решітку мариновані заготовки. Смажте до красивої скоринки, час від часу перевертаючи решітку.

Крок 7. Тарілки наповніть рум’яними реберцями і доповніть за бажанням улюбленими продуктами. Запрошуйте рідних дегустувати яскраве блюдо. Приємного апетиту!

Каре ягняти в фользі в духовці

Каре ягняти в фользі в духовці – шалено смачне частування, спробувавши яку, ви отримаєте неймовірне гастрономічне задоволення. Приготувати м’ясо таким способом, без праці зможе навіть початківець кулінар. Все гранично просто і до неподобства легко. Гості зажадають добавки і закидають вас компліментами за кулінарний шедевр.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ребра ягняти – 2 шт.
  • Імбир сухий мелений – 1/3 ч. ложки
  • Часник – 1 зубчик
  • Кмин мелений – 1/3 ч. ложки
  • Куркума – 1 / 3 ч. л.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Зіра – 1/3 ч. ложки
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Ароматний набір прянощів і очищеного часникового зубчики розітріть в ступці або об’єднайте іншим способом. Набір спецій може змінюватись в залежності від ваших смакових уподобань. Приправи можна змолоти самостійно або взяти готові. Їх можна купити в будь-якому супермаркеті або в східній лаві.

Крок 2. Реберця сполосніть і промокніть серветками. Ввітріть масло. Процедура потрібна, щоб м’ясо залишалося соковитим.

Крок 3. Реберця покладіть на фольгу для запікання.

Крок 4. Натріть реберця ароматною заготівлею з прянощів, як би масажуючи. Якщо є час, краще залишити маринуватися. Я зазвичай мариную, залишаючи заготовки на ніч у холодильнику. Чим довше маринується м’ясо, тим ніжніше буде результат.

Крок 5. Закрутіть краю алюмінієвої фольги, як показано на фото. Перемістіть в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Цього достатньо, щоб м’ясо пропеклося і не пересушилось. Якщо ви плануєте запікати більше реберець, перевірте готовність через 40 хвилин і при необхідності збільшити час приготування.

Крок 6. Красиві тарілки наповніть соковитими рум’яними реберцями, доповніть за бажанням гарніром, свіжими овочами або просто присипте рубаною зеленню. Запрошуйте друзів скуштувати казкове частування. Приємного насолоди!

Смачне каре ягняти з овочами

Смачне каре ягняти з овочами ідеально підійде для важливої події і буде блищати на святковому столі. Строкате частування з достатком овочів підкорить ваших гостей, підніме настрій і подарує яскраві неповторні емоції. Соковите м’ясо з оригінальним соусом тане в роті і залишає незабутній післясмак.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Каре ягняти – 4 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець гострий – 0,5 шт.
  • Абрикоси – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Пряні трави – за смаком.
  • Цукор-пісок – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Каре ягняти сполосніть і промокніть серветками.

Крок 2. Розріжте по кісточках.

Крок 3. Зчистите м’ясо з реберець.

Крок 4. М’ясо здобріть сіллю, перцем і пряними травами. Масажними рухами втирайте з усіх боків.

Крок 5. Розжаримо сковорідку і змастіть маслом. Надішліть шматок м’яса.

Крок 6. Підрум’яньте з усіх боків на сильному вогні, як би запечатуючи сік всередині.

Крок 7. Очищений цибулю наріжте кільцями, попередньо вимитий і очищений болгарський перець порізати довільно. Деко простелите якісним пергаментом. У центрі помістіть рум’яну корейку. Навколо розкладіть овочі.

Крок 8. Молоду картоплю помийте від пилу і бруду щіткою і розріжте навпіл. Розподіліть по листу. Овочі приправте спеціями. Перемістіть в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку. Запікайте 25 хвилин.

Крок 9. Поки запікається м’ясо, приготуйте соус. Абрикоси промийте і позбавтеся від кісточок.

Крок 10. Часник обшелушите. Гострий перець промийте.

Крок 11. Половину гострого перцю, часник і абрикоси пробийте заглибним блендером. Посоліть і поперчіть. Об’єднайте складові.

Крок 12. Готовий соус перелийте в красиву піалу, прикрасьте листочками петрушки.

Крок 13. Гаряче м’ясо розділіть на частини.

Крок 14. Красиве блюдо наповніть овочами, доповніть рум’яними м’ясними шматочками і подайте окремо ароматний соус. Запрошуйте рідних і насолоджуйтеся смачним святковою вечерею. Приємного апетиту!

Соковите каре ягняти з картоплею

Соковите каре ягняти з картоплею підкорить ваших друзів і домочадців. Коли улюблені страви приїдаються, і немає думок, чим пригостити близьких, каре ягняти ідеальний варіант. Страва виглядає солідно і презентабельно. Гості будуть приємно здивовані і смачно нагодовані.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Каре ягняти – 1 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Зіра – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Кінза – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Каре ягняти промийте і просушіть рушниками. Разрубите по кісточках. Складіть в ємність.

Крок 2. М’ясо здобріть сіллю і зірою.

Крок 3. Присипте перцем і пряними травами. У мене розмарин, кінза коріандр.

Крок 4. Натріть реберця ароматними прянощами, як би масажуючи. Миску, затягніть плівкою. Якщо є час, краще залишити маринуватися. Я зазвичай мариную, залишаючи заготовки на ніч у холодильнику. Чим довше маринується м’ясо, тим ніжніше буде результат.

Крок 5. Очищений картопля нарубайте рифленим ножем. Приправити прянощами і посоліть.

Крок 6. Вогнетривку ємність промажте маслом і розкладіть присмачений спеціями картоплю.

Крок 7. Зверху розкладіть мариновані реберця.

Крок 8. Форму запечатайте алюмінієвою фольгою для запікання.

Крок 9. Перемістіть в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте 1 годину. Після чого зменшіть нагрів до 180 градусів, зніміть фольгу і подрумянивайте ще 20 хвилин. Кличте гостей і насолоджуйтесь простий домашньою їжею. Приємного апетиту!

Каре ягняти з гранатовим соусом

Каре ягняти з гранатовим соусом оцінить не тільки кожен гурман, але і любитель смачно поїсти. М’ясоїди неодмінно залишаться в захваті від соковитого і ніжного м’яса. Вишукане блюдо буде вигідно виглядати, і блищати на будь-якому святі, привертаючи увагу приголомшливим запахом.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Каре ягняти – 500 гр.
  • Соус гранатовий – 3 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Масло оливкова/рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний пластівцями – 0,5 ч. л.
  • Чебрець – 1,5 ч. л.
  • Апельсин – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднайте гранатовий і соєвий соус, оливкова олія. Посоліть і приправити чебрецем і двома видами перцю. Набір спецій може змінюватись в залежності від ваших смакових уподобань. Приправи можна змолоти самостійно або взяти готові. Їх можна купити в будь-якому супермаркеті або в східній лаві.

Крок 2. Каре ягняти промийте і просушіть рушниками. Разрубите по кісточках. Складіть в ємність.

Крок 3. Залийте ароматним маринадом. Натріть реберця, як би масажуючи. Миску, затягніть плівкою. Якщо є час, краще залишити маринуватися на 5 годин. Я зазвичай мариную, залишаючи заготовки на ніч у холодильнику. Чим довше маринується м’ясо, тим ніжніше буде результат.

Крок 4. Вогнетривку ємність наповніть маринованим м’ясом. Кінчики реберець, де немає м’яса, замотайте алюмінієвою фольгою. Перемістіть в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку. Запікайте 20 хвилин.

Крок 5. Апельсин промийте і розріжте на часточки. Цитрусові дольки складіть на м’ясо, вони додадуть соковитості і дивовижний смак м’яса. Після чого зменшіть нагрів до 180 градусів і подрумянивайте ще 20 хвилин.

Крок 6. Запашне м’ясо подавайте з улюбленим гарніром. Булгур, рис або картоплю буде тут ідеальний. Кличте гостей і насолоджуйтесь простий і смачною їжею. Приємного апетиту!