Каре ягняти з гранатовим соусом
Каре ягняти з гранатовим соусом оцінить не тільки кожен гурман, але і любитель смачно поїсти. М’ясоїди неодмінно залишаться в захваті від соковитого і ніжного м’яса. Вишукане блюдо буде вигідно виглядати, і блищати на будь-якому святі, привертаючи увагу приголомшливим запахом.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Склад:
- Каре ягняти – 500 гр.
- Соус гранатовий – 3 ст. л.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Масло оливкова/рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний пластівцями – 0,5 ч. л.
- Чебрець – 1,5 ч. л.
- Апельсин – 0,5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. З’єднайте гранатовий і соєвий соус, оливкова олія. Посоліть і приправити чебрецем і двома видами перцю. Набір спецій може змінюватись в залежності від ваших смакових уподобань. Приправи можна змолоти самостійно або взяти готові. Їх можна купити в будь-якому супермаркеті або в східній лаві.
Крок 2. Каре ягняти промийте і просушіть рушниками. Разрубите по кісточках. Складіть в ємність.
Крок 3. Залийте ароматним маринадом. Натріть реберця, як би масажуючи. Миску, затягніть плівкою. Якщо є час, краще залишити маринуватися на 5 годин. Я зазвичай мариную, залишаючи заготовки на ніч у холодильнику. Чим довше маринується м’ясо, тим ніжніше буде результат.
Крок 4. Вогнетривку ємність наповніть маринованим м’ясом. Кінчики реберець, де немає м’яса, замотайте алюмінієвою фольгою. Перемістіть в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку. Запікайте 20 хвилин.
Крок 5. Апельсин промийте і розріжте на часточки. Цитрусові дольки складіть на м’ясо, вони додадуть соковитості і дивовижний смак м’яса. Після чого зменшіть нагрів до 180 градусів і подрумянивайте ще 20 хвилин.
Крок 6. Запашне м’ясо подавайте з улюбленим гарніром. Булгур, рис або картоплю буде тут ідеальний. Кличте гостей і насолоджуйтесь простий і смачною їжею. Приємного апетиту!