Каре ягняти – 7 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Смачне каре ягняти з овочами

Смачне каре ягняти з овочами ідеально підійде для важливої події і буде блищати на святковому столі. Строкате частування з достатком овочів підкорить ваших гостей, підніме настрій і подарує яскраві неповторні емоції. Соковите м’ясо з оригінальним соусом тане в роті і залишає незабутній післясмак.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Каре ягняти – 4 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець гострий – 0,5 шт.
  • Абрикоси – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Пряні трави – за смаком.
  • Цукор-пісок – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Каре ягняти сполосніть і промокніть серветками.

Крок 2. Розріжте по кісточках.

Крок 3. Зчистите м’ясо з реберець.

Крок 4. М’ясо здобріть сіллю, перцем і пряними травами. Масажними рухами втирайте з усіх боків.

Крок 5. Розжаримо сковорідку і змастіть маслом. Надішліть шматок м’яса.

Крок 6. Підрум’яньте з усіх боків на сильному вогні, як би запечатуючи сік всередині.

Крок 7. Очищений цибулю наріжте кільцями, попередньо вимитий і очищений болгарський перець порізати довільно. Деко простелите якісним пергаментом. У центрі помістіть рум’яну корейку. Навколо розкладіть овочі.

Крок 8. Молоду картоплю помийте від пилу і бруду щіткою і розріжте навпіл. Розподіліть по листу. Овочі приправте спеціями. Перемістіть в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку. Запікайте 25 хвилин.

Крок 9. Поки запікається м’ясо, приготуйте соус. Абрикоси промийте і позбавтеся від кісточок.

Крок 10. Часник обшелушите. Гострий перець промийте.

Крок 11. Половину гострого перцю, часник і абрикоси пробийте заглибним блендером. Посоліть і поперчіть. Об’єднайте складові.

Крок 12. Готовий соус перелийте в красиву піалу, прикрасьте листочками петрушки.

Крок 13. Гаряче м’ясо розділіть на частини.

Крок 14. Красиве блюдо наповніть овочами, доповніть рум’яними м’ясними шматочками і подайте окремо ароматний соус. Запрошуйте рідних і насолоджуйтеся смачним святковою вечерею. Приємного апетиту!