М’ясо по-французьки – один з найпопулярніших і улюблених рецептів для святкового столу, через свою простоту, швидкість приготування і ситності. Для нього використовуються найпростіші інгредієнти, а в результаті виходить смачне і соковите головне блюдо.
Класичний рецепт м’яса по-французьки зі свинини з сиром і помідорами в духовці
М’ясо по-французьки – дуже просте, але дуже смачне і ситне блюдо. Свинина виходить дуже соковитою, а картопля, запекающийся під нею – м’яким і смачним. Також особливий смак додає поєднання невеликої кількості бринзи і свіжих помідорів.
Інгредієнти на
6 порц.
- Свинина 950 гр.
- Картопля 10 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир 350 гр.
- Сир бринза (з коров’ячого молока) 80 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Помідор 1 шт.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л
- Масло рослинне за бажанням
Процес приготування:
- Як приготувати м’ясо по-французьки з свинини з сиром і помідорами в духовці? Для страви відмінно підійде корейка, так як саме по собі м’ясо щільне і добре тримає форму і жиру в ньому міститься не надто багато, але достатньо, щоб блюдо вийшло соковитим. Наріжте свинину на медальйони 1-1,5 сантиметра завтовшки, посоліть і поперчіть з обох сторін.
- Відбийте м’ясо, але не до прозорості, складіть стопкою на тарілку і укрийте харчовою плівкою, щоб воно не заветривалось. Приберіть в холодильник.
- Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте півкільцями або дрібно порубаєте. Помідори промийте і також наріжте тонкими півкільцями.
- Натріть на крупній тертці трохи менше половини сиру, складіть у глибоку миску разом з цибулею і майонезом.
- Перемішайте всі інгредієнти до однорідності, щоб вийшла густа суміш, яку в подальшому буде обмазуватися м’ясо.
- Картопля промийте під проточною водою, очистіть від шкірки, розріжте навпіл і наріжте півкільцями приблизно такої ж товщини, що і м’ясо. Не потрібно нарізати картоплю занадто товстими шматками, щоб він добре пропікся, а м’ясо не встиг підсохнути до цього часу.
- Нарізану картоплю поперчіть і посоліть. Можете також додати до нього трохи рослинного масла і перемішати, так картопля не буде темніти і вийде більш піджареною.
- Деко застелити фольгою, і викладіть на нього картоплю. Він є самим нижнім шаром, щоб при випіканні просочуватися соком, яке виділяє лежить над ним м’ясо. Бринзу натріть на крупній тертці і рівним шаром розподілите по картоплі.
- Наступним шаром викладіть м’ясні відбивні, бажано, таким чином, щоб не було порожнеч і шматки лежали щільно один до одного.
- На м’ясо викладіть порізані помідори і приготовлену раніше суміш сиру, цибулі та майонезу, рівномірно розподіліть з допомогою ложки або лопатки. Поставте деко в розігріту до 200 С на 40-45 хвилин.
- По закінченні зазначеного часу дістаньте страву з духовки, посипте зверху залишилися сиром, попередньо натертим на крупній тертці. Поверніть м’ясо в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб сир підрум’янився. Щоб з нього вийшла більш щільна і рум’яна кірочка, можете включити конвекцію. Але стежте уважно за сиром, він може почати пригорати. Готовність страви визначається ножем або виделкою і м’ясо, і картопля повинні легко протыкаться.
Приємного апетиту!