Каре ягняти – 7 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Соковите каре ягняти з картоплею

Соковите каре ягняти з картоплею підкорить ваших друзів і домочадців. Коли улюблені страви приїдаються, і немає думок, чим пригостити близьких, каре ягняти ідеальний варіант. Страва виглядає солідно і презентабельно. Гості будуть приємно здивовані і смачно нагодовані.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Каре ягняти – 1 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Зіра – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Кінза – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Каре ягняти промийте і просушіть рушниками. Разрубите по кісточках. Складіть в ємність.

Крок 2. М’ясо здобріть сіллю і зірою.

Крок 3. Присипте перцем і пряними травами. У мене розмарин, кінза коріандр.

Крок 4. Натріть реберця ароматними прянощами, як би масажуючи. Миску, затягніть плівкою. Якщо є час, краще залишити маринуватися. Я зазвичай мариную, залишаючи заготовки на ніч у холодильнику. Чим довше маринується м’ясо, тим ніжніше буде результат.

Крок 5. Очищений картопля нарубайте рифленим ножем. Приправити прянощами і посоліть.

Крок 6. Вогнетривку ємність промажте маслом і розкладіть присмачений спеціями картоплю.

Крок 7. Зверху розкладіть мариновані реберця.

Крок 8. Форму запечатайте алюмінієвою фольгою для запікання.

Крок 9. Перемістіть в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте 1 годину. Після чого зменшіть нагрів до 180 градусів, зніміть фольгу і подрумянивайте ще 20 хвилин. Кличте гостей і насолоджуйтесь простий домашньою їжею. Приємного апетиту!