Соковите каре ягняти з картоплею
Соковите каре ягняти з картоплею підкорить ваших друзів і домочадців. Коли улюблені страви приїдаються, і немає думок, чим пригостити близьких, каре ягняти ідеальний варіант. Страва виглядає солідно і презентабельно. Гості будуть приємно здивовані і смачно нагодовані.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Каре ягняти – 1 кг
- Картопля – 4 шт.
- Зіра – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Кінза – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Каре ягняти промийте і просушіть рушниками. Разрубите по кісточках. Складіть в ємність.
Крок 2. М’ясо здобріть сіллю і зірою.
Крок 3. Присипте перцем і пряними травами. У мене розмарин, кінза коріандр.
Крок 4. Натріть реберця ароматними прянощами, як би масажуючи. Миску, затягніть плівкою. Якщо є час, краще залишити маринуватися. Я зазвичай мариную, залишаючи заготовки на ніч у холодильнику. Чим довше маринується м’ясо, тим ніжніше буде результат.
Крок 5. Очищений картопля нарубайте рифленим ножем. Приправити прянощами і посоліть.
Крок 6. Вогнетривку ємність промажте маслом і розкладіть присмачений спеціями картоплю.
Крок 7. Зверху розкладіть мариновані реберця.
Крок 8. Форму запечатайте алюмінієвою фольгою для запікання.
Крок 9. Перемістіть в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте 1 годину. Після чого зменшіть нагрів до 180 градусів, зніміть фольгу і подрумянивайте ще 20 хвилин. Кличте гостей і насолоджуйтесь простий домашньою їжею. Приємного апетиту!