Курка з овочами на сковороді – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Курка з овочами – одне з найпростіших страв, які можна приготувати дуже швидко. Воно ідеально підходить до вечері і виходить смачним, а головне – корисним. Пропонуємо вам 8 варіантів його приготування.

Курка, тушкована з овочами на сковороді

обсмажуються На сковороді помідори, болгарський перець, ріпчасту цибулю і курка. Потім все залити курячим бульйоном і гаситься під кришкою приблизно 1 ч. 20 хв. Готове блюдо подається до столу з білим рисом. Воно виходить дуже смачним і простим у приготуванні.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Курка 1.2 кг
  • Помідор 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 6 шт.
  • Бульйон 1 склянка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати курку з овочами на сковороді? Перед початком приготування знімаємо з помідорів шкірку. Для цього робимо на них хрестоподібні розрізи і ошпарюємо окропом. Через хвилину опускаємо їх у крижану воду і легко знімаємо шкірку від томатів. Нарізаємо помідори невеликими кубиками. Болгарський перець добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо і видаляємо плодоніжки з насінням. Далі нарізаємо їх тонкими смужками.
  2. У сковороді з товстим дном і стінками або казані розігріваємо рослинне масло і відправляємо туди нарізані помідори з болгарським перцем. Тушкуємо овочі на невеликому вогні до м’якості, постійно помішуючи.
  3. Курку розрізаємо на порційні шматочки і ретельно промиваємо під проточною водою. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Далі розігріваємо на іншій сковороді рослинне масло і відправляємо туди цибулю. Тепер закидаємо курку і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Потім знімаємо сковороду з вогню і перекладаємо обсмажену курку з цибулею в казанок з овочами.
  4. Заливаємо куряче м’ясо з овочами курячим бульйоном, додаємо сіль з чорним меленим перцем і накриваємо казанок кришкою. Доводимо до кипіння, після чого тушкуємо на мінімальному вогні близько 1 ч. 20 хв.
  5. Готову страву повинно вийти дуже м’яким і ніжним. Розкладаємо готову тушковану курку по тарілках і подаємо до столу разом з рисом або іншим улюбленим гарніром. Приємного апетиту!

Курка з овочами і рисом на сковороді

На сковороді обсмажується цибуля з куркою, помідорами, болгарським перцем і часником. Потім туди насипається рис, все заливається водою і гаситься до готовності. Виходить смачне і ситне блюдо, яке ідеально підійде для обіду або вечері.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Курка – 1.5 кг
  • Помідори – 350 гр.
  • Перець болгарський – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Рис – 300 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.

2. Помідори добре промиваємо під проточною водою і розрізаємо їх невеликими шматочками.

3. Болгарський перець також промиваємо, обсушуємо і видаляємо плодоніжку разом з насінням. Потім нарізаємо його соломкою.

4. Курку нарізаємо порційними шматочками, добре промиваємо її і обсушуємо на паперовому рушнику.

5. Часник очищаємо і дрібно рубаємо ножем.

6. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому до м’якості нарізану ріпчасту цибулю.

7. Далі закидаємо туди курку і обсмажуємо її з двох сторін до рум’яної скоринки.

8. Тепер відправляємо до курки з цибулею нарізаний болгарський перець, часник і помідори. Додаємо сіль з перцем за смаком, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні близько 15-20 хвилин.

9. Через деякий час засипаємо в сковороду рис.

10. Заливаємо все кип’яченою водою так, щоб рис був покритий на 1.5-2 див. Продовжуємо тушкувати на маленькому вогні до повної готовності рису.

11. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу з овочевим салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!

Як приготувати курку з овочами і фунчозой на сковороді?

На сковороді обсмажується куряче філе, морква, болгарський перець, часник і огірок. Потім туди додається соєвий соус, бальзамічний оцет і відварена фунчоза. Все перемішується і подається до столу. Виходить дуже корисне і смачне блюдо.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Фунчоза – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1-2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Огірок – 1 шт.
  • Соус соєвий – 5-6 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо під водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому курку. Коли вона придбає білий колір, відправляємо туди дрібно нарізаний часник і перемішуємо.

2. Морква промиваємо, очищаємо і натираємо її як для моркви по-корейськи. Закидаємо її в сковороду до курки, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості.

3. В цей час промиваємо під проточною водою болгарський перець, обсушуємо його і видаляємо плодоніжки з насінням. Далі нарізаємо його і додаємо до курки з морквою.

4. Тепер нарізаємо соломкою огірок і відправляємо його в сковороду після того, як перець стане м’яким. Все добре перемішуємо і готуємо ще протягом хвилини.

5. Заливаємо курку з овочами соєвим соусом і бальзамічним оцтом. Потім додаємо сіль з перцем за смаком і перемішуємо.

6. Вимикаємо вогонь і готуємо фунчозу так, як це зазначено в інструкції. Відправляємо її в сковороду з іншими інгредієнтами і перемішуємо. Наше блюдо готове.

7. Розкладаємо фунчозу з куркою і овочами по тарілках і подаємо до столу. Це прекрасне блюдо, яке стане ідеальним і дуже простим у приготуванні вечерею. Приємного апетиту!

Соковита курка з овочами і булгуром на сковороді

На сковороді обсмажується куряче філе разом з цибулею, морквою, солодким перцем. Потім на вершковому маслі окремо обсмажується булгур, до нього додається курка з овочами, все заливається водою і гаситься до готовності. Виходить смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Булгур – 1 склянка
  • Вода питна – 1 склянка
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку добре промиваємо під проточною водою куряче філе, обсушуємо його на паперовому рушнику і нарізаємо невеликими шматочками.

2. Солодкий перець також промиваємо, потім видаляємо плодоніжку разом з насінням і нарізаємо його невеликими шматочками.

3. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому нарізане куряче філе.

4. Перекладаємо курку на тарілку і відправляємо на цю ж сковороду солодкий перець. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і закидаємо до перцю. Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до овочів.

5. Все добре перемішуємо і обсмажуємо до напівготовності, після чого відправляємо овочі в тарілку до курки.

6. Тепер на чистій сковороді розтоплюємо вершкове масло і засипаємо туди булгур. Обсмажуємо його, постійно помішуючи. Крупа повинна почати видавати приємний горіховий аромат.

7. Коли булгур добре прогріється, відправляємо до нього обсмажене куряче філе з овочами і все добре перемішуємо.

8. Тепер заливаємо все гарячою водою, додаємо сіль за смаком і перемішуємо. Потім накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 10 хвилин до готовності булгуру.

9. Розкладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Це дуже смачне і корисне блюдо, яке порадує кожного за вечерею. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт курки з овочами і кабачками

Курка обсмажується разом з морквою, цибулею і кабачком. Потім туди відправляється обсмажену картоплю, все заливається водою і гаситься до готовності. Виходить дуже смачне блюдо, яке стане ідеальним вечерею.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Курка – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кабачок молодий – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо невеликими шматочками. У глибокій сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому курку. Додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком.

2. Поки м’ясо гаситься, готуємо овочі. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Морква також очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо все до курки.

3. Кабачок промиваємо під проточною водою і нарізаємо кубиками. Відправляємо його до курки з овочами, перемішуємо і продовжуємо тушкувати.

4. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо його великими кубиками. На окремій сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо картоплю на сильному вогні до рум’яної скоринки. Всередині вона повинна залишитися сирої.

5. Кладемо обсмажену картоплю в сковороду з куркою і овочами. Тепер заливаємо все водою і додаємо сіль за смаком. Тушкуємо під кришкою до повної готовності.

6. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Куряче філе з замороженими овочами на сковороді

Куряче філе маринується з часником, лимонним соком, зеленню, сіллю і сметаною. Потім воно обсмажується на сковороді, туди додаються заморожені овочі і все гаситься під кришкою до готовності. Виходить дуже смачне і корисне блюдо.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Овочі заморожені – 300 гр.
  • Масло рослинне – ½ ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – 2-3 гілочки.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо куряче філе. Промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім нарізаємо його невеликими шматочками і перекладаємо в ємність, у якій будемо маринувати. Додаємо до курки дрібно нарізаний часник, зелень, лимонний сік, сметану і сіль.

2. Все ретельно перемішуємо, щоб філе було повністю покрито маринадом. Залишаємо його при кімнатній температурі на 1 годину, щоб воно добре добре просочилося.

3. Через деякий час розтоплюємо на сковороді вершкове масло і додаємо туди невелику кількість рослинної. Викладаємо туди промаринованное куряче філе і обсмажуємо його протягом 5 хвилин. Далі накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні близько 10 хвилин.

4. Тепер відправляємо в курці заморожені овочі, все перемішуємо і смажимо 5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь, знову накриваємо кришкою і готуємо ще 10-15 хвилин, поки овочі не будуть повністю готові.

5. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу ніжне куряче філе з овочами. Приємного апетиту!

Куряча грудка з овочами по-китайськи

Маринована в соєвому соусі з часником курка обсмажується на сковороді з морквою, цибулею, болгарським перцем, коренем імбиру і перцем чилі. Потім все заливається кисло-солодким соусом і гаситься до готовності. Виходить ароматне і насичене блюдо.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 600-700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 2 шт.
  • Корінь імбиру – 5 див.
  • Перець чилі – ½ шт.
  • Часник – 6-7 зубчиків.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет білий винний – 2 ст. л.
  • Вода – 6 ст. л.
  • Цукор тростинний – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо куряче філе і маринуємо його. Для цього добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Далі нарізаємо його прямокутними смужками і перекладаємо в підходящу миску. Часник очистити, дрібно нарізаємо і відправляємо до курки. Далі додаємо туди 2 ст. л. соєвого соусу і добре все перемішуємо. Тепер відправляємо філе в холодильник маринуватися на 30-40 хвилин.

2. В цей час готуємо кисло-солодкий соус. В окрему ємність наливаємо 2 ст. л. соєвого соусу, воду, білий винний оцет і додаємо цукор з кукурудзяним крохмалем. Все ретельно перемішуємо між собою, поки цукор не розчиниться.

3. Далі готуємо овочі. Морква промиваємо під проточною водою, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Болгарський перець також промиваємо, видаляємо плодоніжки з насінням і нарізаємо такими ж шматочками, як і моркву. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Корінь імбиру очищаємо і нарізаємо соломкою або тонкими кружечками.

4. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому моркву до золотистого кольору. Далі відправляємо до неї інші овочі і обсмажуємо все, поки перець не стане м’яким. Перекладаємо все в окрему ємність і викладаємо на сковороду куряче філе. При необхідності додаємо ще рослинної олії і обсмажуємо, постійно помішуючи.

5. Коли курка стане білого кольору, зменшуємо вогонь і відправляємо в неї овочі. Додаємо туди нарізаний перець чилі і сіль за смаком. Все перемішуємо і тушкуємо близько 2-3 хвилин.

6. Кисло-солодкий соус ще раз перемішуємо і заливаємо їм курку з овочами, постійно помішуючи. Продовжуємо готувати, поки соус не почне густіти, і вимикаємо вогонь.

7. Розкладаємо готову страву по тарілках, присипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!

Куряче філе з овочами і грибами на сковорідці

На сковороді обсмажується замаринована курка, і окремо готуються печериці з цибулею, болгарським перцем і маринованими огірками. Потім все змішується, заливається водою і туди додається бульйонний кубик. Блюдо гаситься 20 хвилин і посипається зеленню.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Огірки мариновані – 2-3 шт.
  • Кубик бульйонний – 1 шт.
  • Вода гаряча – 1.5 склянки
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Для маринаду:

  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Каррі – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо його в окрему ємність. Окремо змішуємо соєвий соус з рослинним маслом, каррі і подрібненим часником. Заливаємо маринадом курку, перемішуємо і відставляємо в сторону.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору.

3. Печериці нарізаємо пластинками і відправляємо їх до цибулі. Все перемішуємо і смажимо, поки гриби не підрум’яняться.

4. Болгарський перець промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки з насінням і дрібно нарізаємо його. Відправляємо його до печерицям з цибулею і готуємо на невеликому вогні ще 3-5 хвилин.

5. Мариновані огірки нарізаємо тонкими кружечками і відправляємо їх на сковороду до інших овочів. Все перемішуємо і обсмажуємо 3 хвилини.

6. Тепер беремо каструлю з товстим дном розігріваємо на ній рослинне масло й обсмажуємо на ньому замариноване куряче філе до золотистої скоринки.

7. Відправляємо готові овочі з грибами до курки, зверху кришимо бульйонний кубик і заливаємо все гарячою водою. Закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо протягом 20 хвилин на маленькому вогні.

8. В кінці приготування додаємо сіль при необхідності і дрібно нарізану зелень. Далі вимикаємо вогонь і даємо курки з овочами настоятися близько 10 хвилин.

9. Розкладаємо смачне і ситне блюдо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!