Котлети без хліба – 10 смачних рецептів соковитих котлет на сковороді з покроковими фото

Котлети без хліба – це дуже соковите і апетитне частування для вашого домашнього столу. Страва без додавання хліба виходить ситним і насиченим смаком. Подавайте котлети з вашими улюбленими гарнірами до обіду або вечері. Для приготування використовувати перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів на сковороді з покроковими фотографіями.

Соковиті м’ясні котлети з фаршу без хліба на сковороді

Соковиті м’ясні котлети з фаршу без хліба на сковороді виходять неймовірно смачними, соковитими і м’якими. Подавайте їх до обіду або вечері разом з вашими улюбленими гарнірами. Порадуйте себе і близьких живильним м’ясних частуванням за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш м’ясний ⅘ кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Кріп 1 пучок
  • Сметана 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Пластівці вівсяні 3 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Попередньо розморожуємо м’ясний фарш і викладаємо його в глибоку миску.
  2. Доповнюємо м’ясний продукт подрібненим ріпчастою цибулею. Можна його прокрутити через м’ясорубку.
  3. Дрібно нарізаємо зубчики часнику і додаємо їх в загальну масу.
  4. Сюди ж додаємо подрібнений кріп, сіль, хмелі-сунелі і гірчицю.
  5. Доповнюємо заготівлю сметаною і вівсяними пластівцями.
  6. Ретельно вимішуємо вміст до однорідності.
  7. ліпимо З фаршу акуратні круглі котлетки. Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть їх холодною водою.
  8. Викладаємо котлети в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.
  9. Соковиті м’ясні котлети з фаршу без хліба на сковороді готові. Подавайте до столу!

Котлети з курячого фаршу без хліба

Котлети з курячого фаршу без хліба – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте дуже смачне соковите частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для простого і швидкого приготування виконайте кроки з нашого рецепта.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Додатково:

  • Сухарі панірувальні – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Прибираємо лушпиння з цибулі і ріжемо його дрібними кубиками.

Крок 2. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого відтінку.

Крок 3. Викладаємо в глибоку миску попередньо розморожений курячий фарш.

Крок 4. Доповнюємо його курячим яйцем.

Крок 5. Солимо продукти і доповнюємо чорним меленим перцем.

Крок 6. Приєднуємо до маси обсмажену цибулю.

Крок 7. Старанно перемішуємо заготовку до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 8. Формуємо з курячого фаршу акуратні котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Крок 9. Перекладаємо заготовку в сковороду з рослинним маслом.

Крок 10. Смажимо частування до яскравого рум’янцю з кожної зі сторін.

Крок 11. Котлети з курячого фаршу без хліба готові. Можна пробувати!

Котлети з яловичини і свинини без хліба

Котлети з яловичини і свинини без хліба порадують вас неймовірною соковитістю і ніжністю. Такий продукт стане ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду. Подавайте разом з картопляним пюре, крупами та іншими гарнірами за смаком. Урізноманітніть домашнє меню.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Фарш яловичий – 200 гр.
  • Фарш свинячий – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Чебрець сушений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичий і свинячий фарш викладаємо в глибоку миску. Попередньо ви можете прокрутити через м’ясорубку шматки свинини і яловичини.

Крок 2. Доповнюємо м’ясний продукт пропущеним через м’ясорубку ріпчастою цибулею.

Крок 3. Розбиваємо сюди курячі яйця, додаємо манну крупу.

Крок 4. Посипаємо заготівлю сіллю і спеціями. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності.

Крок 5. Формуємо з фаршу акуратні котлети. Викладаємо їх в сковороду з рослинним маслом.

Крок 6. Обсмажуємо продукт до яскравого рум’янцю з обох сторін. Готуємо на середньому вогні, щоб котлети встигли пропектися всередині.

Крок 7. Котлети з яловичини і свинини без хліба готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Соковиті котлети без хліба і молока на сковороді

Соковиті котлети без хліба і молока на сковороді можна дуже легко і швидко приготувати в домашніх умовах. Готову м’ясну частування вийде неймовірно соковитим, м’яким і поживним. Подавайте апетитні котлети з вашими улюбленими гарнірами до обіду або вечері.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясний фарш попередньо розморожуємо і викладаємо в глибоку миску.

Крок 2. Доповнюємо фарш тертої м’якоттю гарбуза.

Крок 3. Відправляємо в масу подрібнений часник, цибуля, куряче яйце, сіль і спеції.

Крок 4. Ретельно вимішуємо вміст до однорідного стану.

Крок 5. З м’ясної заготовки ліпимо акуратні котлети і обвалюємо їх у борошні.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо сюди підготовлені м’ясні котлети.

Крок 7. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки. Готуємо на середньому вогні, щоб продукт добре пропікся всередині.

Крок 8. Соковиті котлети без хліба і молока на сковороді готові. Пригощайтеся!

Котлети з фаршу без хліба і яєць

Котлети з фаршу без хліба і яєць виходять неймовірно соковитими і м’якими. Апетитне м’ясне блюдо також порадує вас своїми поживними властивостями, Подавайте до обіднього столу, доповнивши вашими улюбленими гарнірами. Обіцяємо, що рідні та близькі не зможуть встояти перед таким частуванням.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Фарш м’ясний – 650 гр.
  • Сало – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Сало прокручуємо через м’ясорубку і з’єднуємо його з м’ясним фаршем.

Крок 2. Картоплю натираємо на дрібній тертці і віджимаємо від зайвої вологи.

Крок 3. Через тертку пропускаємо і ріпчасту цибулю.

Крок 4. Викладаємо подрібнені овочі до м’ясної маси.

Крок 5. Посипаємо заготівлю сіллю і сумішшю перців. Кількість спецій регулюємо за смаком. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 6. З готового фаршу ліпимо акуратні котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Крок 7. Викладаємо заготовки в розігріту з рослинною олією сковороду.

Крок 8. Обсмажуємо до отримання золотистої скоринки з усіх боків.

Крок 9. Котлети з фаршу без хліба і яєць готові. Подавайте до столу!

Рибні котлети без хліба

Рибні котлети без хліба можна дуже легко приготувати в домашніх умовах. Страва з рибного фаршу вийде неймовірно соковитим, м’яким і ніжним. Подавайте апетитні котлети з вашими улюбленими гарнірами. Зробіть ваші сімейні обіди або вечері!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе риби – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо шматочки рибного філе. Видаляємо кісточки і нарізаємо продукт невеликими шматочками.

Крок 2. Дрібно ріжемо цибулю і тремо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі до м’якого стану на рослинному маслі. Готуємо на невеликому вогні близько 7 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 3. Прокручуємо рибне філе і овочі через м’ясорубку.

Крок 4. Отриманий фарш доповнюємо сіллю, чорним меленим перцем і подрібненою зеленню (свіжої або сушеної). Ретельно вимішуємо заготовку.

Крок 5. Ліпимо з маси акуратні котлети, змащуємо їх рослинною олією.

Крок 6. Викладаємо заготовки в розігріту сковороду. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 7. Рибні котлети без хліба готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Котлети з фаршу без хліба і картоплі

Котлети з фаршу без хліба і картоплі – це дуже смачне, ситне і нескладне в приготуванні блюдо для вашого домашнього меню. Подавайте соковите м’ясне частування з вашими улюбленими гарнірами, свіжими овочами. Порадуйте своїх рідних апетитним обідом або вечерею.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,6 кг
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Попередньо розморожуємо м’ясний фарш і викладаємо його в глибоку тарілку.

Крок 3. Вибираємо невеликий кабачок, промиваємо його, очищаємо від шкірки і насіння.

Крок 4. Підготовлений плід ріжемо невеликими шматочками.

Крок 5. Очищаємо цибулю і ділимо його на четвертинки.

Крок 6. Кладемо до цибулі шматочки кабачків і подрібнюємо все до однорідної кашки.

Крок 7. Овочеву масу викладаємо до фаршу. Сюди ж відправляємо куряче яйце, сіль і чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо.

Крок 8. Доповнюємо масу борошном і крохмалем. Знову все перемішуємо.

Крок 9. З отриманого фаршу ліпимо акуратні котлетки.

Крок 10. Викладаємо заготовки в сковороду з рослинним маслом.

Крок 11. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 12. Котлети з фаршу без хліба і картоплі готові. Пригощайтеся!

Котлети з індички без хліба

Котлети з індички без хліба нескладно готуються в домашніх умовах. Страва з птиці вийде неймовірно соковитим, м’яким і поживним. Подавайте апетитні котлети з низькокалорійного фаршу з вашими улюбленими гарнірами до сімейного обіду або вечері.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Фарш індички – 300 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пластівці вівсяні – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Мускатний горіх мелений – за смаком.
  • Борошно для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно нарізаємо очищений ріпчасту цибулю. Обсмажуємо його на олії до золотистого відтінку.

Крок 2. Попередньо розморожений фарш індички викладаємо в глибоку миску.

Крок 3. До фаршу додаємо обсмажені цибулю і тертий на тертці твердий сир.

Крок 4. Розбиваємо в масу куряче яйце.

Крок 5. Яблуко очищаємо від шкірки і натираємо його на тертці.

Крок 6. Відправляємо терте яблуко в загальну масу.

Крок 7. Доповнюємо заготівлю вівсяними пластівцями.

Крок 8. Солимо вміст і посипаємо спеціями. Ретельно перемішуємо.

Крок 9. Ліпимо з фаршу акуратні котлети і обвалюємо їх у борошні. Викладаємо в сковороду з рослинним маслом.

Крок 10. Обсмажуємо частування до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 11. Котлети з індички без хліба готові. Подавайте соковите частування до столу!

Котлети на пару без хліба

Котлети на пару без хліба – це неймовірно смачне, поживне і низькокалорійне блюдо для вашого сімейного обіду. Корисний продукт також відмінно підійде для дитячого меню. Приготувати його ви зможете на нашому простому рецептом з покроковими фотографіями. Беріть на замітку!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 5 шт.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Кінза – 3 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Трави сушені – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З курячих стегон знімаємо м’ясо.

Крок 2. Подрібнюємо продукт блендером до утворення ніжного м’ясного фаршу.

Крок 3. Доповнюємо м’ясну масу сіллю, спеціями і подрібненою зеленню.

Крок 4. Ретельно вимішуємо вміст до рівномірного розподілу всіх спецій.

Крок 5. Змочуємо руки у воді і ліпимо акуратні котлети однакового розміру.

Крок 6. Викладаємо м’ясні котлети на чашу пароварки. Її встановлюємо над ємністю з киплячою водою.

Крок 7. Закриваємо частування кришкою і готуємо на пару близько 10 хвилин.

Крок 8. Приблизний час приготування парових котлет – від 8 до 15 хвилин. Періодично прибирайте кришку і перевіряйте готовність.

Крок 9. Котлети на пару без хліба готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Смачні котлети без хліба та цибулі на сковороді

Смачні котлети без хліба та цибулі на сковороді – дуже смачне і нескладний у виконанні блюдо. Готову м’ясну частування вийде неймовірно соковитим, м’яким і поживним. Подавайте рум’яні котлети з вашими улюбленими гарнірами. Порадуйте себе і близьких апетитним обідом.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,7 кг
  • Картопля – 0,5 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Молоко – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Борошно для панірування.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Картопля очищаємо від шкірки і промиваємо під водою.

Крок 2. Викладаємо в глибоку миску розморожений м’ясний фарш. Доповнюємо його тертою картоплею.

Крок 3. Сюди ж розбиваємо куряче яйце і додаємо подрібнений часник. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 4. Ретельно вимішуємо вміст до однорідності.

Крок 5. Ліпимо акуратні котлети і обвалюємо їх у борошні.

Крок 6. Перекладаємо заготовки в сковороду з олією і обсмажуємо до рум’яної скоринки.

Крок 7. Відміряємо один стакан молока.

Крок 8. Виливаємо молоко до котлет і тушкуємо їх на невеликому вогні близько 30 хвилин.

Крок 9. В кінці готування посипаємо частування подрібненою зеленню.

Крок 10. Смачні котлети без хліба та цибулі на сковороді готові. Подавайте з овочами або вашими улюбленими гарнірами!