Шулюм з свинячих реберець
Шулюм з свинячих реберець виходить незвичайно смачним. Саме страви, приготовані з м’ясом на кістки, виходять неймовірними і настільки апетитними, що просто неможливо зупинитися. Наваристое страва особливо оцінить чоловіча половина. В нашій сім’ї майже всі любителі смачно і ситно поїсти, а це блюдо знаходиться серед фаворитів.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Ребра свинячі – 800 гр.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Помідори – 300 гр.
- Вода питна – 1,5 л.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, візьміть продукти для чудової страви згідно з рецептурою. Головку цибулі і часникові зубчики звільніть від лушпиння. Свинячі реберця обмийте і просушіть. Картоплю і моркву вимийте під водою, позбавте від шкірки овочечисткою. Помідори промийте і обсушіть.
Крок 2. Сотейник або посудину з важким дном і товстими стінками розігрійте при температурі вище середнього. Вилийте рафінована олія. Реберця опустіть у розігріту олію і підрум’яньте до карамельної скоринки з обох сторін.
Крок 3. Почищену цибулину подрібнити, як вам зручно. Додайте до м’яса, обсмажте всі разом.
Крок 4. Моркву крупно наріжте і відправте до решти інгредієнтів. Трохи обсмажте до м’якості.
Крок 5. Залийте водою і посоліть. Після закипання варіть під кришкою приблизно півгодини, встановивши мінімальний нагрів.
Крок 6. Наверх викладіть крупно нарізану картоплю, варіть 10-15 хвилин.
Крок 7. Вивантажите помідори, попередньо знявши з них шкірку і нарізавши невеликими частинами. Почищені часникові зубчики подрібніть, і закиньте в блюдо. Додати лаврушку і варіть ще 15 хвилин.
Крок 8. Спробуйте на сіль. При необхідності досоліть, поперчіть чорним перцем. Улюблену зелень сполосніть і нарубаєте ножем. Вимкніть нагрів і присипте шулюм зеленню. Дайте трохи настоятися.
Крок 9. Ошатним шулюмом наповніть тарілки і пригощайте домашніх. Це блюдо не соромно подати гостям. Аромат варто просто божевільний. Приємного апетиту! Їжте із задоволенням!