Котлети з кети – 6 рецептів соковитих рибних котлет з покроковими фото

Котлети з кети — це чудове доповнення до будь-якого гарніру. Відмінна альтернатива для тих, хто не вживає в їжу м’ясо і хоче урізноманітнити повсякденне меню. Ніжне соковите страва готується просто і за мінімальну кількість часу. З стравою впорається навіть початківець кулінар. У добірці я постаралася зібрати найбільш популярні варіанти, які найчастіше користуються попитом.

Соковиті котлети з рибного фаршу кети

Соковиті котлети з рибного фаршу кети готуються з легкістю. Приготувати таку закуску не складе труднощів, все гранично просто. Дотримуйтесь покрокової інструкції, і все вийде на вищому рівні. Рибні котлети на відміну від м’ясних готуються швидше, а виходять максимально апетитними.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кета 450 гр.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Лимон ½ шт.
  • Зелень 3 гілки
  • Лимонна приправа до смаку
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Заздалегідь розморожене філе кети промийте, а дайте стекти зайвій волозі, помістивши в сито або друшляк.
  2. Цибуля і часник обшелушите. Зелень промийте.
  3. Лимонну цедру я замінила чайною ложкою нарізаного лемонграсу. Приправа надає страві оригінальну родзинку.
  4. Філе, цибулю, часник і зелень помістіть в чашу подрібнювача і подрібніть до однорідної гладкої маси. Вбийте яйце, додайте сметану, приправити спеціями за смаком.
  5. Змоченими руками сформуйте грудочки і обваляйте в борошні, формуючи акуратні заготовки. Сковорідку розжарте. Розкладіть заготовки, щоб вони не торкалися один одного. Підрум’яньте з обох сторін.
  6. Коли весь фарш закінчиться, у сковорідку поверніть рум’яні котлети, на дно налийте трохи води.
  7. Прикрийте кришкою і пропарте котлети до повного випаровування води.
  8. Апетитні котлети доповніть улюбленої зеленню і овочами, пригощайте домочадців і приймайте компліменти. Приємного апетиту!