Котлети з кети — це чудове доповнення до будь-якого гарніру. Відмінна альтернатива для тих, хто не вживає в їжу м’ясо і хоче урізноманітнити повсякденне меню. Ніжне соковите страва готується просто і за мінімальну кількість часу. З стравою впорається навіть початківець кулінар. У добірці я постаралася зібрати найбільш популярні варіанти, які найчастіше користуються попитом.
Соковиті котлети з рибного фаршу кети
Соковиті котлети з рибного фаршу кети готуються з легкістю. Приготувати таку закуску не складе труднощів, все гранично просто. Дотримуйтесь покрокової інструкції, і все вийде на вищому рівні. Рибні котлети на відміну від м’ясних готуються швидше, а виходять максимально апетитними.
Інгредієнти на
6 порц.
- Кета 450 гр.
- Сметана 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Борошно 2 ст. л.
- Лимон ½ шт.
- Зелень 3 гілки
- Лимонна приправа до смаку
- Масло рослинне для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Заздалегідь розморожене філе кети промийте, а дайте стекти зайвій волозі, помістивши в сито або друшляк.
- Цибуля і часник обшелушите. Зелень промийте.
- Лимонну цедру я замінила чайною ложкою нарізаного лемонграсу. Приправа надає страві оригінальну родзинку.
- Філе, цибулю, часник і зелень помістіть в чашу подрібнювача і подрібніть до однорідної гладкої маси. Вбийте яйце, додайте сметану, приправити спеціями за смаком.
- Змоченими руками сформуйте грудочки і обваляйте в борошні, формуючи акуратні заготовки. Сковорідку розжарте. Розкладіть заготовки, щоб вони не торкалися один одного. Підрум’яньте з обох сторін.
- Коли весь фарш закінчиться, у сковорідку поверніть рум’яні котлети, на дно налийте трохи води.
- Прикрийте кришкою і пропарте котлети до повного випаровування води.
- Апетитні котлети доповніть улюбленої зеленню і овочами, пригощайте домочадців і приймайте компліменти. Приємного апетиту!
Рубані котлети з кети на сковороді
Рубані котлети з кети на сковороді виходять казковими. Незабутній шедевр з легкістю можна втілити в домашніх умовах. Готуються просто. Запашні котлети не залишать вас без емоцій. Спробувавши одного разу, ви поповните свою кулінарну книгу чудовим рецептом.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Склад:
- Кета свіжоморожена – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Борошно для панірування.
- Масло оливкове – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожене філе кети промийте, а дайте стекти зайвій волозі, помістивши в сито або друшляк. Цибулю і часник обшелушите.
Крок 2. Філе нарубіть гострим ножем якомога дрібніше.
Крок 3. Цибулю і часник дрібно нарубайте або пробийте в чаші подрібнювача.
Крок 4. Вбийте яйце. Посоліть.
Крок 5. Об’єднайте інгредієнти інтенсивними рухами.
Крок 6. Змоченими руками сформуйте грудочки і обваляйте в борошні, формуючи акуратні заготовки. Сковорідку розжарте, влийте оливкове масло. Розкладіть заготовки, щоб вони не торкалися один одного.
Крок 7. Підрум’яньте з обох сторін. Прикрийте кришкою і пропарте котлети пару хвилин.
Крок 8. Ароматні котлети доповніть улюбленої зеленню і овочами, пригощайте домочадців найніжнішої закускою. Приємного апетиту!
Рибні котлети з кети, запечені в духовці
Рибні котлети з кети, запечені в духовці, являють собою ніжне і соковите частування, яке можна їсти в гарячому або охолодженому вигляді, просто так або доповнити гарніром. Рибні вироби – чудовий спосіб ситно і збалансовано перекусити. Котлети зручно взяти в поїздку, на роботу або на пікнік. Приготувавши одного разу, страва займе місце фаворита.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Фарш кети – 1 кг
- Молоко – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Часник – 3-4 зубчики.
- Білий хліб – 4 шматочка.
- Майонез/сметана – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Чорний перець мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Хліб розмочіть в молоці. Об’єднайте з рибним фаршем. Фарш можна використовувати готовий або перекрутити з рибної тушки. Цибулю і часник обшелушите. Подрібніть і обсмажте до прозорості. Перекладіть до фаршу. Здобріть майонезом, сіллю, цукром, перцем і мускатним горіхом. Інтенсивними рухами змішайте інгредієнти.
Крок 2. Змоченими скатайте руками грудочки, формуючи акуратні котлети. Розкладіть заготовки на килимку, щоб вони не стикалися один з одним. Якщо немає килимка, вистеліть деко алюмінієвою фольгою для запікання або пекарської папером.
Крок 3. Філе кети саме по собі суховатое, відповідно і фарш теж. Тому верх заготовок промажте майонезом або сметаною. Майонез при запіканні утворює щільну обволікає оболонку, яка зберігає соковитість, як би запечатуючи всередині котлет рибний сік.
Крок 4. Прогрійте духовку до 160 градусів, поставте деко з котлетами і запікайте рибні заготовки півгодини. Збільште нагрів до 180 градусів і подрумянивайте ще 15 хвилин. Рибні котлети ідеально доповнити картопляним пюре. Поки котлети запікаються, можна зварити картоплю або інший гарнір, який любите. Рис теж добре поєднується.
Крок 5. Апетитними ніжними котлетами пригощайте домочадців і приймайте компліменти за чудове виконання ароматною закуски. Частування можна доповнити тим, що подобається – овочами, різносолами або улюбленим соусом. Приємного апетиту!
Котлети з кети з салом
Котлети з кети з салом готуються просто. Сало надає соковитості кінцевого продукту. Частування з салом виходить більш ніжним, ніж інші аналоги. Кета сама по собі трохи суховата, тому сало ніколи вписується, привносячи цікаву родзинку кінцевого продукту.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 9
Інгредієнти:
- Філе кети – 350 гр.
- Сало – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Харчова сода – щіпка.
- Борошно для панірування.
- Кріп/ петрушка – 4 гілочки.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розтануло філе кети занурте в сито або друшляк, а дайте стекти зайвій волозі. Цибуля обшелушите. Зелень промийте. Інгредієнти разом з салом перекрутіть на м’ясорубці. Фарш можна використовувати покупної.
Крок 2. Присипте сіллю і харчовою содою. Вбийте яйце. Інтенсивними рухами змішайте інгредієнти.
Крок 3. Змочити руки у воді, скачайте грудочки, формуючи акуратні котлети.
Крок 4. Запаніруйте в борошні.
Крок 5. Зробіть рибні заготовки з усього фаршу.
Крок 6. Сковороду розжарте. Вилийте масло.
Крок 7. Розкладіть заготовки, щоб вони не торкалися один одного.
Крок 8. Підрум’яньте з обох сторін. Коли посмажите всі заготовки, в сковорідку поверніть рум’яні котлети, на дно налийте трохи води. Прикрийте і пропарте котлети до повного випаровування води.
Крок 9. Гарячу рибну закуску доповніть улюбленої зеленню і овочами, пригощайте домочадців і приймайте компліменти. Рибні котлети можна їсти і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Котлети з кети з манкою
Котлети з кети з манкою – оригінальне частування, яке ви стовідсотково ніколи не пробували. На перший погляд здасться, що інгредієнти непоєднувані. Але спробувавши одного разу, ви точно не зможете відмовити собі в приготуванні чарівного страви. Котлети підкорять вас с першого разу.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Філе кети – 600 гр.
- Сир 5% – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Манна крупа – 2-3 ст. л.
- Панірувальні сухарі для панірування.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Чорний перець мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжоморожену кету розморозьте і обробити на філе, витягнувши видаливши нутрощі і кістки.
Крок 2. Філе кети промийте, а дайте стекти зайвій волозі, помістивши в сито або друшляк. Перекрутіть на м’ясорубці або подрібніть на комбайні. Посоліть і поперчіть.
Крок 3. Цибуля обшелушите. Дрібно нарубаєте і відправте до рибного фаршу.
Крок 4. Сир розімніть виделкою і об’єднаєте з манкою. Перекладіть в ємність з рибним фаршем. Розбийте яйця. Інтенсивними рухами змішайте інгредієнти.
Крок 5. Змочити руки у воді, скачайте грудочки, формуючи акуратні котлети. Запаніруйте в сухарях. Зробіть рибні заготовки з усього фаршу.
Крок 6. Сковороду розжарте. Вилийте масло. Розкладіть заготовки, щоб вони не торкалися один одного. Підрум’яньте з обох сторін. Апетитною рибної закускою пригощайте своїх рідних і близьких. Рибні котлети можна їсти і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Дієтичні котлети з кети
Дієтичні котлети з кети можна їсти навіть пізно ввечері. Корисне частування, приготоване на пару, дають навіть маленьким діткам. Страва виходить чудовим. Фарш можна використовувати магазинний або перекрутити рибне філе самостійно. Закуска принесе гастрономічне задоволення, я гарантую.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Склад:
- Фарш кети – 400 гр.
- Цибуля зелена пучок.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Приправи для риби – 1 ч. л.
- Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Чорний перець мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте продукти. Розтанув рибний напівфабрикат відкиньте на сито, щоб позбутися від зайвої вологи.
Крок 2. Вимитий і просушений зелений лук нашаткуйте. Якщо немає зеленого цибулі, використовуйте ріпчаста або взагалі не кладіть його.
Крок 3. Чашу пароварки простелите фольгою або силіконізованого пергаментним папером і змастіть маслом.
Крок 4. Об’єднайте фарш, зелений лук, панірувальні сухарі. Вбийте яйце, приправити спеціями за смаком. Інтенсивними рухами змішайте інгредієнти. Змоченими руками сформуйте акуратні заготовки. Розкладіть, щоб вони не стикалися між собою.
Крок 5. Готуйте котлети 35 хвилин. Рибний фарш готується швидко.
Крок 6. Гарячу рибну закуску доповніть улюбленим гарніром або овочами, пригощайте домочадців і приймайте компліменти. Котлети подають з пилу з жару і в холодному стані. Приємного апетиту!