Котлети з кети – 6 рецептів соковитих рибних котлет з покроковими фото

Рибні котлети з кети, запечені в духовці

Рибні котлети з кети, запечені в духовці, являють собою ніжне і соковите частування, яке можна їсти в гарячому або охолодженому вигляді, просто так або доповнити гарніром. Рибні вироби – чудовий спосіб ситно і збалансовано перекусити. Котлети зручно взяти в поїздку, на роботу або на пікнік. Приготувавши одного разу, страва займе місце фаворита.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Фарш кети – 1 кг
  • Молоко – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Білий хліб – 4 шматочка.
  • Майонез/сметана – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Чорний перець мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Хліб розмочіть в молоці. Об’єднайте з рибним фаршем. Фарш можна використовувати готовий або перекрутити з рибної тушки. Цибулю і часник обшелушите. Подрібніть і обсмажте до прозорості. Перекладіть до фаршу. Здобріть майонезом, сіллю, цукром, перцем і мускатним горіхом. Інтенсивними рухами змішайте інгредієнти.

Крок 2. Змоченими скатайте руками грудочки, формуючи акуратні котлети. Розкладіть заготовки на килимку, щоб вони не стикалися один з одним. Якщо немає килимка, вистеліть деко алюмінієвою фольгою для запікання або пекарської папером.

Крок 3. Філе кети саме по собі суховатое, відповідно і фарш теж. Тому верх заготовок промажте майонезом або сметаною. Майонез при запіканні утворює щільну обволікає оболонку, яка зберігає соковитість, як би запечатуючи всередині котлет рибний сік.

Крок 4. Прогрійте духовку до 160 градусів, поставте деко з котлетами і запікайте рибні заготовки півгодини. Збільште нагрів до 180 градусів і подрумянивайте ще 15 хвилин. Рибні котлети ідеально доповнити картопляним пюре. Поки котлети запікаються, можна зварити картоплю або інший гарнір, який любите. Рис теж добре поєднується.

Крок 5. Апетитними ніжними котлетами пригощайте домочадців і приймайте компліменти за чудове виконання ароматною закуски. Частування можна доповнити тим, що подобається – овочами, різносолами або улюбленим соусом. Приємного апетиту!