Котлети з кети з салом
Котлети з кети з салом готуються просто. Сало надає соковитості кінцевого продукту. Частування з салом виходить більш ніжним, ніж інші аналоги. Кета сама по собі трохи суховата, тому сало ніколи вписується, привносячи цікаву родзинку кінцевого продукту.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 9
Інгредієнти:
- Філе кети – 350 гр.
- Сало – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Харчова сода – щіпка.
- Борошно для панірування.
- Кріп/ петрушка – 4 гілочки.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розтануло філе кети занурте в сито або друшляк, а дайте стекти зайвій волозі. Цибуля обшелушите. Зелень промийте. Інгредієнти разом з салом перекрутіть на м’ясорубці. Фарш можна використовувати покупної.
Крок 2. Присипте сіллю і харчовою содою. Вбийте яйце. Інтенсивними рухами змішайте інгредієнти.
Крок 3. Змочити руки у воді, скачайте грудочки, формуючи акуратні котлети.
Крок 4. Запаніруйте в борошні.
Крок 5. Зробіть рибні заготовки з усього фаршу.
Крок 6. Сковороду розжарте. Вилийте масло.
Крок 7. Розкладіть заготовки, щоб вони не торкалися один одного.
Крок 8. Підрум’яньте з обох сторін. Коли посмажите всі заготовки, в сковорідку поверніть рум’яні котлети, на дно налийте трохи води. Прикрийте і пропарте котлети до повного випаровування води.
Крок 9. Гарячу рибну закуску доповніть улюбленої зеленню і овочами, пригощайте домочадців і приймайте компліменти. Рибні котлети можна їсти і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!