Котлети з кети – 6 рецептів соковитих рибних котлет з покроковими фото

Котлети з кети з салом

Котлети з кети з салом готуються просто. Сало надає соковитості кінцевого продукту. Частування з салом виходить більш ніжним, ніж інші аналоги. Кета сама по собі трохи суховата, тому сало ніколи вписується, привносячи цікаву родзинку кінцевого продукту.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 9

Інгредієнти:

  • Філе кети – 350 гр.
  • Сало – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Харчова сода – щіпка.
  • Борошно для панірування.
  • Кріп/ петрушка – 4 гілочки.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розтануло філе кети занурте в сито або друшляк, а дайте стекти зайвій волозі. Цибуля обшелушите. Зелень промийте. Інгредієнти разом з салом перекрутіть на м’ясорубці. Фарш можна використовувати покупної.

Крок 2. Присипте сіллю і харчовою содою. Вбийте яйце. Інтенсивними рухами змішайте інгредієнти.

Крок 3. Змочити руки у воді, скачайте грудочки, формуючи акуратні котлети.

Крок 4. Запаніруйте в борошні.

Крок 5. Зробіть рибні заготовки з усього фаршу.

Крок 6. Сковороду розжарте. Вилийте масло.

Крок 7. Розкладіть заготовки, щоб вони не торкалися один одного.

Крок 8. Підрум’яньте з обох сторін. Коли посмажите всі заготовки, в сковорідку поверніть рум’яні котлети, на дно налийте трохи води. Прикрийте і пропарте котлети до повного випаровування води.

Крок 9. Гарячу рибну закуску доповніть улюбленої зеленню і овочами, пригощайте домочадців і приймайте компліменти. Рибні котлети можна їсти і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!