Котлети з судака і щуки
Котлети з судака і щуки готувати максимально просто. Нехай вас не лякає очищення риби, робиться це елементарно. Якщо не маєте часом, візьміть вже оброблену рибу. Коли є можливість, я купую рибне філе, чим значно економлю час і сили. Фантастичне частування уб’є чудовим смаком!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Судак – 300 гр.
- Щука – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Манна крупа – за смаком.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Потурбуйтеся, щоб тушки размерзлись і були готові до оброблення. Якщо є вже оброблена м’якоть, то процес пройде швидше і легше.
Крок 2. Відрубайте голови і хвости, залиште для юшки або ароматного бульйону. Позбавтеся від кишок і луски, промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток. Філе пробийте до однорідності в измельчителе або комбайні. М’ясорубка теж впорається з цією функцією.
Крок 3. Масу посоліть і приперчите, вбийте яйце.
Крок 4. Очищену цибулю довільно подрібніть і вивантажите до рибної маси.
Крок 5. Насипте панірувальні сухарі. Вони спрацюють «будівельним матеріалом».
Крок 6. Змішайте вміст, гарненько об’єднавши інгредієнти.
Крок 7. Фарш поділіть на порції, сформуйте однакові заготовки. Обваляйте в манній крупі. Паніровка надасть чудову хрустку скоринку страви.
Крок 8. Сковороду прожарити, налийте трохи олії. Помістіть заготовки. Підсмажте до рум’яності. Коли котлети зажарятся, розгорніть їх обсмаженої стороною вгору і доведіть до готовності під кришкою.
Крок 9. Презентуйте смачні котлети і запрошуйте домочадців скуштувати розкішне частування. При необхідності доповніть гарніром. Рибне блюдо ідеально поєднується з картопляними гарнірами, свіжими або печеними овочами. Їжте так, як подобається. Приємного апетиту!