Котлети з судака – 7 смачних і соковитих рецептів з покроковими фото

Котлети з судака і щуки

Котлети з судака і щуки готувати максимально просто. Нехай вас не лякає очищення риби, робиться це елементарно. Якщо не маєте часом, візьміть вже оброблену рибу. Коли є можливість, я купую рибне філе, чим значно економлю час і сили. Фантастичне частування уб’є чудовим смаком!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Судак – 300 гр.
  • Щука – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Манна крупа – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Потурбуйтеся, щоб тушки размерзлись і були готові до оброблення. Якщо є вже оброблена м’якоть, то процес пройде швидше і легше.

Крок 2. Відрубайте голови і хвости, залиште для юшки або ароматного бульйону. Позбавтеся від кишок і луски, промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток. Філе пробийте до однорідності в измельчителе або комбайні. М’ясорубка теж впорається з цією функцією.

Крок 3. Масу посоліть і приперчите, вбийте яйце.

Крок 4. Очищену цибулю довільно подрібніть і вивантажите до рибної маси.

Крок 5. Насипте панірувальні сухарі. Вони спрацюють «будівельним матеріалом».

Крок 6. Змішайте вміст, гарненько об’єднавши інгредієнти.

Крок 7. Фарш поділіть на порції, сформуйте однакові заготовки. Обваляйте в манній крупі. Паніровка надасть чудову хрустку скоринку страви.

Крок 8. Сковороду прожарити, налийте трохи олії. Помістіть заготовки. Підсмажте до рум’яності. Коли котлети зажарятся, розгорніть їх обсмаженої стороною вгору і доведіть до готовності під кришкою.

Крок 9. Презентуйте смачні котлети і запрошуйте домочадців скуштувати розкішне частування. При необхідності доповніть гарніром. Рибне блюдо ідеально поєднується з картопляними гарнірами, свіжими або печеними овочами. Їжте так, як подобається. Приємного апетиту!