Гречані котлети з грибами
Гречані котлети з грибами – це дуже яскраве, ситне, соковите і неймовірно корисне блюдо для вашого обіду або вечері. Апетитні пісні котлети приємно здивують вас своїм цікавим смаком. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 1 склянка
- Гриби печериці – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вода – 2 склянки
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сухарі панірувальні – 3 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Гречану крупу промиваємо, при необхідності, перебираємо. Після відварюємо до готовності в підсоленій воді. Закриваємо кришкою, закутуємо в рушник і залишаємо для розпарювання на 30 хвилин. Після даємо каші охолонути.
Крок 3. Печериці добре промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю і петрушку.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут подрібнену цибулю близько трьох хвилин.
Крок 6. Кладемо до цибулі гриби і зелень.
Крок 7. Перемішуємо і смажимо на невеликому вогні близько 15 хвилин. Остуджуємо заготовку.
Крок 8. З’єднуємо гречку з грибами, солимо, перчимо і перемелюємо за допомогою заглибного блендера.
Крок 9. Формуємо з гречано-грибної маси акуратні котлети. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
Крок 10. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки з усіх боків.
Крок 11. Перекладайте обсмажені котлети на порційну тарілку.
Крок 12. Гречані котлети з грибами готові. Подавайте до столу з гарніром!