Котлети з гречки без мяса – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Гречані котлети з грибами

Гречані котлети з грибами – це дуже яскраве, ситне, соковите і неймовірно корисне блюдо для вашого обіду або вечері. Апетитні пісні котлети приємно здивують вас своїм цікавим смаком. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 3 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Гречану крупу промиваємо, при необхідності, перебираємо. Після відварюємо до готовності в підсоленій воді. Закриваємо кришкою, закутуємо в рушник і залишаємо для розпарювання на 30 хвилин. Після даємо каші охолонути.

Крок 3. Печериці добре промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і петрушку.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут подрібнену цибулю близько трьох хвилин.

Крок 6. Кладемо до цибулі гриби і зелень.

Крок 7. Перемішуємо і смажимо на невеликому вогні близько 15 хвилин. Остуджуємо заготовку.

Крок 8. З’єднуємо гречку з грибами, солимо, перчимо і перемелюємо за допомогою заглибного блендера.

Крок 9. Формуємо з гречано-грибної маси акуратні котлети. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Крок 10. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки з усіх боків.

Крок 11. Перекладайте обсмажені котлети на порційну тарілку.

Крок 12. Гречані котлети з грибами готові. Подавайте до столу з гарніром!