Котлети з гречки без мяса – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з гречки з морквою і цибулею

Котлети з гречки з морквою і цибулею порадує вас своєю соковитістю, яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Пісне частування виходить неймовірно ситним і корисним. Подавайте до сімейного обіду, доповнивши улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Крупа гречана – 300 гр.
  • Вода – 120 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,3 ч. л.
  • Горіх мускатний – 0,3 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гречану крупу добре промиваємо і після вимочуємо у воді дві години. За цей час гречка набухне. Заливаємо її 120 мл води і варимо під кришкою на тихому вогні до випаровування вологи.

Крок 2. Дрібно ріжемо очищений ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до прозорого вигляду.

Крок 3. Моркву натираємо на тертці і викладаємо до цибулі. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику. Солимо овочі, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.

Крок 4. Доповнюємо овочі сухими спеціями. Ретельно перемішуємо і смажимо до м’якості інгредієнтів.

Крок 5. З’єднуємо гречану кашу, цибулю з морквою і куряче яйце. Подрібнюємо вміст блендером до однорідної маси.

Крок 6. З гречаного фаршу ліпимо акуратні котлети. Обвалюємо їх у борошні і панірувальних сухарях.

Крок 7. Викладаємо котлети в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо їх до яскравої скоринки з кожної сторони.

Крок 8. Котлети з гречки з морквою і цибулею готові. Викладайте на тарілку і подавайте яскраве частування до столу!