Котлети з гречки з морквою і цибулею
Котлети з гречки з морквою і цибулею порадує вас своєю соковитістю, яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Пісне частування виходить неймовірно ситним і корисним. Подавайте до сімейного обіду, доповнивши улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Крупа гречана – 300 гр.
- Вода – 120 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 0,3 ч. л.
- Горіх мускатний – 0,3 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Гречану крупу добре промиваємо і після вимочуємо у воді дві години. За цей час гречка набухне. Заливаємо її 120 мл води і варимо під кришкою на тихому вогні до випаровування вологи.
Крок 2. Дрібно ріжемо очищений ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до прозорого вигляду.
Крок 3. Моркву натираємо на тертці і викладаємо до цибулі. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику. Солимо овочі, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.
Крок 4. Доповнюємо овочі сухими спеціями. Ретельно перемішуємо і смажимо до м’якості інгредієнтів.
Крок 5. З’єднуємо гречану кашу, цибулю з морквою і куряче яйце. Подрібнюємо вміст блендером до однорідної маси.
Крок 6. З гречаного фаршу ліпимо акуратні котлети. Обвалюємо їх у борошні і панірувальних сухарях.
Крок 7. Викладаємо котлети в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо їх до яскравої скоринки з кожної сторони.
Крок 8. Котлети з гречки з морквою і цибулею готові. Викладайте на тарілку і подавайте яскраве частування до столу!