Пісне дріжджове тісто з опарою
Пісне дріжджове тісто з опарою завжди добре піднімається і випічка з нього виходить м’якою і повітряної. Процес замішування тіста нескладний, але доведеться трохи почекати, щоб отримати результат. Радимо починати з самого ранку.
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 35-40 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
- Борошно пшеничне вищого сорту – 900-950 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сироватка – 500 мл
- Масло рослинне без запаху – 100 мл
- Сіль – 1-1,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 11 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Трохи підігрійте сироватку, приблизно до 35-40 градусів. Влийте її в миску і додайте сухі дріжджі. Отриману масу залиште на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися, і можна було б продовжити готувати опару для дріжджового тіста.
Крок 2. В опару додати 400 грам просіяного борошна і цукор. Перемішайте масу ложкою або лопаткою. Поставте миску з опарою в тепле місце без протягів на 1-1,5 години. Не забудьте накрити миску чистим рушником або харчовою плівкою.
Крок 3. Після цього в опару влийте рафінована рослинна олія і всипте сіль, перемішайте.
Крок 4. Частинами всипайте решту просіяне борошно і вимішуйте тісто. Коли воно буде готове, зберіть його в грудку і помістіть в тепло ще на 1,5-2 години для підйому.
Крок 5. За цей час тісто добре підросте і збільшитися в об’ємі в кілька разів.
Крок 6. Посипте робочу поверхню борошном і обімніть тісто руками. Все, можна приступати до ліплення пиріжків або булочок. Приємного апетиту!