Вафлі у вафельниці – 10 рецептів приготування класичних вафлею з покроковими фото

Вафлі у вафельниці – проста і неймовірно смачна ідея для домашнього сніданку, перекусу або десерту. Готове частування вийде дуже ніжним ароматом, а на приготування піде лічені хвилини. Для приготування вафель використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої збірки. Тут ви знайдете різні варіанти і виберете той, який припаде вам до душі.

Класичні вафлі у вафельниці в домашніх умовах

Домашні вафлі за класичним рецептом – чудовий привід зібрати близьких за великим столом. Простий і смачний десерт по достоїнству оцінять як домашні, так і гості.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 160 гр.
  • Масло вершкове 140 гр.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати вафлі у вафельниці за класичним рецептом? Розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану. Можна розігріти в мікрохвильовій печі або на плиті. Охолоджуємо і додаємо склянку молока.
  2. масло і Додаємо в молоко цукор і ретельно розмішуємо вміст.
  3. Збиваємо яйця і поступово просіваємо гранований стакан борошна. Розмішуємо тісто до однорідної рідкуватий маси.
  4. Включаємо вафельницю. Виливаємо в неї невелику кількість тіста і готуємо 3-4 хвилини.
  5. Поки вафлі теплі і м’які, їх можна скрутити в трубочки. Готово!

Пишні і м’які віденські вафлі в электровафельнице

Віденські вафлі відрізняються своєю пишністю і м’якістю, що ідеально підходить для домашнього чаювання. Приготування электровафельнице швидке і нескладне. Можна тішити себе хоч кожен день!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 70 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спершу потрібно розтопити вершкове масло на водяній бані. Також можна використовувати і мікрохвильову піч.

Крок 2. Остуджуємо масло і з’єднуємо його з цукром і яйцями. Збиваємо до появи пінки.

Крок 3. Просіваємо в масу борошно з розпушувачем. Додаємо лимонний сік і вливаємо тонким струменем тепле молоко. Якісно розмішуємо.

Крок 4. Включаємо электровафельницу і вливаємо в неї трохи тягучого тесту. Готуємо 5-7 хвилин.

Крок 5. Гарячі вафлі викладаємо остигати на тарілку. Потім прикрашаємо їх по своєму смаку і подаємо до столу. Готово!

Хрусткі вафлі у вафельниці в домашніх умовах

Хрусткі вафлі готуються з мінімального набору інгредієнтів. Вас здивує простий і швидкий процес приготування. Десерт можна доповнити згущеним молоком або шоколадом і подавати з чашкою чаю.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Маргарин – 140 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Маргарин повністю розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Остуджуємо його і додаємо молоко, цукор і яйця. Збиваємо 2-3 хвилини.

Крок 2. В рідку суміш просіваємо борошно і розмішуємо тісто до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки і воно не стане гладким.

Крок 3. Нагріваємо вафельницю і обмазуємо її рослинним маслом. Наливаємо тонким шаром тісто і готуємо 2-3 хвилини до золотистої скоринки.

Крок 4. Готові вафлі відразу ж скручуємо в трубочки, поки вони гарячі.


Крок 5. Після охолодження продукт стане хрустким. Готово, можна подавати до столу!

Як приготувати м’які вафлі у вафельниці

Для яскравого і смачного сніданку ідеально підійдуть м’які домашні вафлі. Десерт можна подавати до чаю, доповнивши згущеним молоком або джемом. Приготування у вафельниці зробить процес швидким і приємним.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Масло вершкове – 140 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку розтоплюємо вершкове масло. Це можна зробити в мікрохвильовці або на водяній бані.

Крок 2. Остуджуємо масло і виливаємо його в глибоку посуд. Виливаємо до нього молоко. Збиваємо до однорідності.

Крок 3. Окремо просіваємо борошно і змішуємо її з розпушувачем, звичайним і ванільним цукром.

Крок 4. Далі з’єднуємо борошно з рідкою масою. Додаємо яйця і ретельно збиваємо суміш до густого стану.

Крок 5. Виливаємо тісто в вафельницю, закриваємо і готуємо від 3 до 5 хвилин.

Крок 6. Готові м’які вафлі викладаємо на блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт вафлею в радянській вафельниці на газу

Класичні вафлі, приготовані в радянській вафельниці на плиті, багатьом нагадають смак дитинства. Просте ласощі виходить хрустким і рум’яним. Страву можна доповнити різними солодкими добавками і подавати до чаю.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Масло вершкове – 160 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Молоко – 60 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця з’єднайте з цукром і сіллю. Розтираємо їх до однорідної маси.

Крок 2. Розтоплюємо і охолодити масло. Змішуємо його з яєчною масою, потім просіваємо борошно.

Крок 3. Вливаємо молоко і продовжуємо ретельно вимішувати тісто, поки воно не стане гладким і однорідним.

Крок 4. Нагріваємо вафельницю на газу, обмазуємо її рослинним маслом і виливаємо по центру трохи тіста. Закриваємо і готуємо з обох сторін протягом 5-7 хвилин.

Крок 5. Після того, як приготуємо все вафлі, залишаємо їх остуджуватися. Потім можна подавати до столу!

М’які і ніжні сирні вафлі у вафельниці

Ніжні сирні вафлі – оригінальний і смачний десерт, який підійде не тільки для чаювання, але і в якості сніданку. Смак страви нагадає хрусткі сирники, тільки в незвичайній формі. Здивуйте своїх рідних!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Разом з’єднуємо сир, цукор і сметану. Розтираємо продукти між собою.

Крок 2. Вливаємо в сирну масу заздалегідь розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.

Крок 3. Далі в масу просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Розмішуємо до однорідності.

Крок 4. Вмішуємо в тісто два яйця.

Крок 5. Вливаємо молоко кімнатної температури.

Крок 6. Ретельно вимішуємо масу, щоб вийшло однорідне рідкувате тісто.

Крок 7. Нагріваємо вафельницю, при необхідності змащуємо її маслом. Акуратно викладаємо потрібну кількість тіста. Випікаємо приблизно 5 хвилин.

Крок 8. Готові сирні вафлі викладаємо на тарілку і охолодити. Після можна подавати до столу!

Як приготувати дієтичні ПП вафлі у вафельниці

Легені по калорійності і корисні вафлі нескладно приготувати в домашніх умовах. Порадуйте себе нешкідливим ласощами за чашкою ароматного чаю або кави.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно рисова – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Банан – 2 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Окремо змішуємо сухі інгредієнти: рисове борошно, розпушувач і корицю. Перемішуємо суміш до однорідності.

Крок 2. Чистимо банани і подрібнюємо їх у кашку. Можна це зробити за допомогою виделки. Фрукти дадуть страви солодкий смак без додавання цукру.

Крок 3. До банановому пюре додаємо яйця і вливаємо кефір. Перемішуємо.

Крок 4. Тепер висипаємо суху суміш і починаємо ретельно вимішувати тісто ложкою.

Крок 5. Вливаємо невелику кількість тіста в вафельницю і випікаємо до готовності. На це піде 3-5 хвилин.

Крок 6. Готові вафлі залишаємо остуджуватися, а потім можна подавати до столу.

Дуже смачний і простий рецепт сирних вафлі в вафельниці

Оригінальна закуска виходить з тонких вафель з додаванням сиру. Блюдо виходить рум’яною і хрусткою. Відмінна ідея для швидкого перекусу!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Маргарин – 200 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Сир пропускаємо через крупну тертку. Викладаємо продукт в глибоку посуд, в якій будемо замішувати тісто.

Крок 2. Додаємо до сиру курячі яйця і щіпку солі. Розмішуємо інгредієнти.

Крок 3. Розтоплюємо маргарин. Даємо йому повністю охолонути, а потім вливаємо в загальну масу.

Крок 4. Просіваємо борошно через сито і відразу додаємо її в масу.

Крок 5. Вливаємо трохи молока і ретельно розмішуємо тісто, щоб всі продукти рівномірно розподілилися.

Крок 6. Гріємо вафельницю і викладаємо на неї тонким шаром сирне тісто. Готуємо протягом 3-5 хвилин, потім знімаємо.

Крок 7. Перед подачею сирні вафлі слід добре остудити. Так вони стануть хрусткими. Готово!

Домашні картопляні вафлі в электровафельнице

Хочете здивує рідних ситної і смачною закускою? Приготуйте рум’яні хрусткі вафлі з картоплі. Страву можна подавати зі сметаною або будь-яким соусом до смаку. Підходить для сніданку або перекусу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. Занурюємо в глибоку посуд.

Крок 2. Подрібнюємо продукти блендером або за допомогою інших кухонних помічників.

Крок 3. В овочеве пюре розбиваємо яйце, також додаємо сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 4. Порційно додаємо борошно і ретельно замішуємо масу.

Крок 5. Вливаємо в тісто олію і знову перемішуємо до однорідності.

Крок 6. Викладаємо овочевий продукт на вафельницю і готуємо близько 7 хвилин до золотистого кольору.

Крок 7. Готові картопляні вафлі можна подавати до столу відразу. Також страву не втратить свій смак і після того, як охолоне. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування домашніх вафлею на кефірі

Ніжні і м’які вафлі в домашніх умовах виходять з додаванням кефіру. Завдяки рідкого тесту страва виходить м’яким всередині і хрустким зовні. Приготуйте ласощі для ваших сімейних посиденьок.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Кефір – 200 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність вливаємо розтоплене вершкове масло. Потім додаємо до нього цукор і збиваємо. Після сюди ж розбиваємо три яйця.

Крок 2. Вливаємо кефір і продовжуємо збивати масу до однорідного складу.

Крок 3. Окремо гасимо трохи соди оцтом.

Крок 4. В рідку суміш просіваємо борошно і відразу ж додаємо підготовлену соду.

Крок 5. Збиваємо тісто до готового гладкого стану.

Крок 6. Включаємо вафельницю і після того, як вона розігріється, виливаємо на неї трохи рідкого тесту.

Крок 7. Готуємо до яскравого рум’янцю 4-5 хвилин.

Крок 8. Вафлі остуджуємо, викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готово!