Покроковий рецепт приготування домашніх вафлею на кефірі
Ніжні і м’які вафлі в домашніх умовах виходять з додаванням кефіру. Завдяки рідкого тесту страва виходить м’яким всередині і хрустким зовні. Приготуйте ласощі для ваших сімейних посиденьок.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Кефір – 200 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність вливаємо розтоплене вершкове масло. Потім додаємо до нього цукор і збиваємо. Після сюди ж розбиваємо три яйця.
Крок 2. Вливаємо кефір і продовжуємо збивати масу до однорідного складу.
Крок 3. Окремо гасимо трохи соди оцтом.
Крок 4. В рідку суміш просіваємо борошно і відразу ж додаємо підготовлену соду.
Крок 5. Збиваємо тісто до готового гладкого стану.
Крок 6. Включаємо вафельницю і після того, як вона розігріється, виливаємо на неї трохи рідкого тесту.
Крок 7. Готуємо до яскравого рум’янцю 4-5 хвилин.
Крок 8. Вафлі остуджуємо, викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готово!