Вафлі у вафельниці – 10 рецептів приготування класичних вафлею з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування домашніх вафлею на кефірі

Ніжні і м’які вафлі в домашніх умовах виходять з додаванням кефіру. Завдяки рідкого тесту страва виходить м’яким всередині і хрустким зовні. Приготуйте ласощі для ваших сімейних посиденьок.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Кефір – 200 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність вливаємо розтоплене вершкове масло. Потім додаємо до нього цукор і збиваємо. Після сюди ж розбиваємо три яйця.

Крок 2. Вливаємо кефір і продовжуємо збивати масу до однорідного складу.

Крок 3. Окремо гасимо трохи соди оцтом.

Крок 4. В рідку суміш просіваємо борошно і відразу ж додаємо підготовлену соду.

Крок 5. Збиваємо тісто до готового гладкого стану.

Крок 6. Включаємо вафельницю і після того, як вона розігріється, виливаємо на неї трохи рідкого тесту.

Крок 7. Готуємо до яскравого рум’янцю 4-5 хвилин.

Крок 8. Вафлі остуджуємо, викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готово!