Шоколадне печиво – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадне печиво – улюблені ласощі багатьох ласунів. Приготувати його в домашніх умовах набагато простіше, ніж ви думаєте. Для цього є яскрава кулінарна добірка з 10-і різних рецептів. Пропонуємо приготувати вам частування з какао, згущеним молоком, шматочками шоколаду та іншими доповненнями.

Шоколадне печиво з какао в домашніх умовах

найпростіший спосіб приготувати домашнє шоколадне печиво – з додаванням какао. Використовуйте кулінарну ідею, щоб порадувати своїх рідних або гостей. Рецепт порадує вас простими кроками і результатом.

Інгредієнти на
23 шт.

  • Борошно 1.5 склянки
  • Какао 50 гр.
  • Какао-масло 30 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Оцет столовий 9% для гасіння соди
  • Цукор-пісок-4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадне печиво в домашніх умовах? Какао та какао-масло викладаємо в невелику каструлю.
  2. Доповнюємо інгредієнти цукром.
  3. Вливаємо молоко і ставимо заготовку на плиту.
  4. Варимо на невеликому вогні до отримання однорідної рідкої маси. Цукор повинен повністю розчинитися.
  5. Даємо шоколадній масі трохи охолонути. Відправляємо сюди курячі яйця, борошно і соду, гашену оцтом. Вимішуємо до однорідної тесту.
  6. Викладаємо шоколадну масу невеликими шматочками на деко з пергаментом. Випікаємо 10-12 хвилин. Температура духовки – 200 градусів.
  7. Апетитне шоколадне печиво готово!

Як спекти печиво з шоколадною крихтою?

Яскравий варіант приготування домашнього печива – з шоколадною крихтою. Таке ласощі буквально буде танути в роті. Порадуйте смачним частуванням свою сім’ю чи друзів.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Борошно – 220 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 150 гр.
  • цукрова Пудра – 50 гр.
  • Екстракт ванілі – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 115 гр.

Процес приготування:

1. Темний шоколад розламуємо в дрібну крихту.

2. У глибоку миску викладаємо шматочки вершкового масла. Засипаємо продукт цукром.

3. Починаємо вимішувати і вводимо цукрову пудру.

4. Розбиваємо в однорідну масу куряче яйце, вливаємо екстракт ванілі і продовжуємо працювати віночком.

5. Доповнюємо суміш сіллю, содою і борошном. Розмішуємо тісто разом з шоколадною крихтою.

6. Перекладаємо заготовку у формі ковбаси в харчову плівку. Кладемо в холодильник на 25 хвилин.

7. Охолоджене тісто розрізаємо на невеликі кола. Кладемо їх на деко з пергаментом і готуємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Смачне печиво з шоколадною крихтою готово!

Дуже смачне шоколадне печиво зі згущеним молоком

Ніжне шоколадне ласощі до чаю можна спекти з додаванням згущеного молока. Такий десерт обов’язково сподобається дорослим і дітям. Подавайте апетитне домашнє печиво до чаю.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Шоколад чорний – 200 гр.
  • Молоко згущене – 400 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Арахіс – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно, розмішуємо її з сіллю і розпушувачем.

2. Окремо розтоплюємо шоколад з вершковим маслом і даємо продукту охолонути.

3. У глибоку миску вливаємо згущене молоко. Доповнюємо його шоколадною сумішшю.

4. Вимішуємо і доповнюємо масу подрібненим арахісом.

5. Поступово просіваємо борошно і вимішуємо тісто. Ставимо його в холодильник на 40 хвилин.

6. Через деякий час ліпимо з тіста акуратні кульки.

7. Викладаємо їх на деко з пергаментом. Випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Ніжне шоколадне печиво зі згущеним молоком готово!

Шоколадне вівсяне печиво в домашніх умовах

Улюблене багатьма вівсяне печиво можна зробити шоколадним. Для цього досить використовувати простий кулінарний рецепт. Готове ласощі стане ідеальним доповненням до гарячого чаю.

Час готування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 1 склянка
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Краплі шоколадні – 50 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку з’єднуємо сухі продукти, борошно, какао, сіль, розпушувач, мелену корицю.

2. Курячі яйця гарненько збиваємо з цукром.Додаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло.

3. З’єднуємо обидві заготовки і вимішуємо до однорідності.

4. В шоколадне тісто занурюємо вівсяні пластівці і шоколадні краплі.

5. Знову розмішуємо і прибираємо вміст в холодильник на 30 хвилин.

6. На деко з пергаментом, невеликими кружечками викладаємо шоколадне тісто. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Ніжне шоколадне вівсяне печиво готове. Можна пробувати!

Простий і смачний рецепт печива з шоколадною глазур’ю

Любителі солодкого точно оцінять рецепт печива з шоколадною глазур’ю. Таке ласощі стане відмінним приводом зібрати сім’ю за чашкою гарячого чаю. Беріть на замітку цікаву кулінарну ідею.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Маргарин – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Молоко – 8 ст. л.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. Розм’якшений маргарин ретельно розминаємо з яйцями і цукром. Одну ложку піску залишаємо для глазурі. Поступово в масу додаємо борошно, соду, сметану, ванілін і крохмаль. Вимішуємо до отримання однорідного тіста.

2. Ставимо продукт в холодильник на 30 хвилин, після чого розгортаємо в тонкий пласт.

3. Вирізаємо з заготівлі акуратні кружечки.

4. Випікаємо їх близько 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.

5. В цей час приготуємо глазур. У сотейнику нагріваємо вершкове масло, цукор, молоко і какао.

6. Варимо вміст на слабкому вогні до загусання. В процесі обов’язково помішуємо.

7. Готове печиво поливаємо глазур’ю і даємо йому повністю охолонути. Після чого можна пробувати!

Дуже смачне шоколадне печиво Брауні

Неймовірно смачний Брауні люблять багато. Знаменитий десерт можна приготувати у формі печива. Оцініть простий рецепт в домашніх умовах, який зможе осилити кожен.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Шоколад гіркий – 200 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Какао – 15 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Шматочки гіркого шоколаду кладемо в металеву миску і ставимо її на плиту. Нагріваємо до перетворення на рідку суміш.

2. Окремо збиваємо масло з цукром.

3. Поступово вводимо сюди яйця.

4. Після вливаємо остиглий топлений шоколад.

5. Збиваємо до отримання однорідного складу.

6. Занурюємо в масу борошно, розпушувач, сіль і какао. Вимішуємо.

7. З густого тіста ліпимо акуратні кульки і кладемо їх на деко з пергаментом.

8. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.

9. Дуже смачне печиво Брауні готово!

Печиво з шоколадною начинкою всередині

Цікавий варіант домашнього ласощі – печиво з шоколадною начинкою. Такий десерт відмінно доповнить чашечку ранкового чаю або кави. Оцініть простий рецепт, який обов’язково підкорить вас і ваших близьких.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8 шт.

Склад:

  • Борошно – 140 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 115 гр.
  • Цукор коричневий – 140 гр.
  • Есенція ванільна – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Какао – 60 гр.

Для начинки:

  • Паста «Нутелла» — за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо нутеллу. Десертною ложкою викладаємо її на пергамент і відправляємо в холодильник.

2. Для тіста збиваємо яйце з розтопленим і остившім вершковим маслом, цукром і ванільною есенцією. Поступово втручається сюди борошно, розпушувач і какао.

3. Готовий продукт ділимо на рівні шматочки. Ліпимо з нього акуратні кульки і розрізаємо їх навпіл.

4. Одну половинку тіста кладемо на деко з пергаментом. Далі викладаємо шматочок нутелла і закриваємо його другою половинкою тіста.

5. Випікаємо частування 15 хвилин при температурі 175 градусів.

6. Акуратно перекладайте ласощі з дека на тарілку і дайте йому трохи охолонути.

7. Яскраве печиво з шоколадною начинкою готово. Пригощайтеся!

Як спекти американське шоколадне печиво?

Знамените американське шоколадне печиво будь-може приготувати у себе вдома. Не знаєте як? Тоді використовуйте перевірений рецепт, з яким справляться навіть новачки в кулінарній справі.

Час готування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8 шт.

Склад:

  • Борошно – 140 гр.
  • Масло вершкове – 85 гр.
  • Какао – 1 ст. л.
  • Цукор коричневий – 85 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Шоколад темний – 85 гр.
  • Екстракт ванілі – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. У глибоку миску кладемо шматочки вершкового масла. Посипаємо їх какао.

3. Ставимо заготовку на плиту і розтоплюємо.

4. В отриману суміш занурюємо коричневий цукор і екстракт ванілі.

5. Варимо на слабкому вогні і вимішуємо, поки не доб’ємося однорідності.

6. Окремо збиваємо куряче яйце.

7. Коли шоколадна суміш охолоне, вливаємо до неї яйце.

8. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем.

9. Розмішуємо сухі інгредієнти.

10. Плитку темного шоколаду розламуємо на невеликі шматочки.

11. Відправляємо в загальну масу борошно і половину шоколадних шматочків.

12. Вимішуємо і ставимо в холодильник на 15 хвилин.

13. З тіста ліпимо невеликі кульки і кладемо їх на деко з пергаментом.

14. Залишки шоколаду продавлюємо в кульки. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

15. Готове ласощі викладаємо на решітку і даємо йому охолонути.

16. Апетитне американське печиво готово!

Покроковий рецепт шоколадного печива з горіхами

Цікавий варіант приготувати шоколадне печиво в домашніх умовах – з додаванням горіхів. Таке ласощі порадує особливим оригінальним смаком і ароматом. Спробуйте!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 18 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.
  • Горіхи волоські – 30 гр.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. У глибокій мисці з’єднуємо яйце з цукром.

2. Сюди ж відправляємо і какао.

3. Збиваємо продукти і доповнюємо рослинним маслом.

4. Просіваємо борошно сюди і кладемо соду, гашену оцтом. Розмішуємо до однорідності.

5. Кладемо сюди мелений імбир і подрібнені горіхи. Знову розмішуємо.

6. Невеликими кружечками викладаємо тісто на деко з пергаментом. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Шоколадне печиво з горіхами готово!

Шоколадне печиво з тріщинами

Оригінальне шоколадне печиво з тріщинами, радує не тільки яскравим зовнішнім виглядом, але і неповторним смаком. Приготувати його самостійно зовсім нескладно. Слідуйте простому покрокового рецептом.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 17 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Какао – 30 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кориця мелена – на смак.
  • цукрова Пудра – 30 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Жир гусячий – 50 гр.

Процес приготування:

1. З’єднуємо в загальній мисці яйця, жир, цукор, сіль і корицю.

2. Збиваємо до однорідності.

3. Сюди ж відправляємо борошно, какао і розпушувач.

4. Вимішуємо все до утворення гладкого тіста. Ставимо його в холодильник на 1 годину.

5. Через час, ліпимо з продукту акуратні кульки і обвалюємо їх у цукровій пудрі.

6. Викладаємо їх на деко.

7. Випікаємо близько 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Яскраве шоколадне печиво з тріщинами готово.