Шоколадне печиво – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадне печиво – улюблені ласощі багатьох ласунів. Приготувати його в домашніх умовах набагато простіше, ніж ви думаєте. Для цього є яскрава кулінарна добірка з 10-і різних рецептів. Пропонуємо приготувати вам частування з какао, згущеним молоком, шматочками шоколаду та іншими доповненнями.

Шоколадне печиво з какао в домашніх умовах

найпростіший спосіб приготувати домашнє шоколадне печиво – з додаванням какао. Використовуйте кулінарну ідею, щоб порадувати своїх рідних або гостей. Рецепт порадує вас простими кроками і результатом.

Інгредієнти на
23 шт.

  • Борошно 1.5 склянки
  • Какао 50 гр.
  • Какао-масло 30 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Оцет столовий 9% для гасіння соди
  • Цукор-пісок-4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадне печиво в домашніх умовах? Какао та какао-масло викладаємо в невелику каструлю.
  2. Доповнюємо інгредієнти цукром.
  3. Вливаємо молоко і ставимо заготовку на плиту.
  4. Варимо на невеликому вогні до отримання однорідної рідкої маси. Цукор повинен повністю розчинитися.
  5. Даємо шоколадній масі трохи охолонути. Відправляємо сюди курячі яйця, борошно і соду, гашену оцтом. Вимішуємо до однорідної тесту.
  6. Викладаємо шоколадну масу невеликими шматочками на деко з пергаментом. Випікаємо 10-12 хвилин. Температура духовки – 200 градусів.
  7. Апетитне шоколадне печиво готово!