Шоколадне печиво – улюблені ласощі багатьох ласунів. Приготувати його в домашніх умовах набагато простіше, ніж ви думаєте. Для цього є яскрава кулінарна добірка з 10-і різних рецептів. Пропонуємо приготувати вам частування з какао, згущеним молоком, шматочками шоколаду та іншими доповненнями.
Шоколадне печиво з какао в домашніх умовах
найпростіший спосіб приготувати домашнє шоколадне печиво – з додаванням какао. Використовуйте кулінарну ідею, щоб порадувати своїх рідних або гостей. Рецепт порадує вас простими кроками і результатом.
Інгредієнти на
23 шт.
- Борошно 1.5 склянки
- Какао 50 гр.
- Какао-масло 30 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Молоко коров’яче 100 мл
- Сода харчова ½ ч. л.
- Оцет столовий 9% для гасіння соди
- Цукор-пісок-4 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати шоколадне печиво в домашніх умовах? Какао та какао-масло викладаємо в невелику каструлю.
- Доповнюємо інгредієнти цукром.
- Вливаємо молоко і ставимо заготовку на плиту.
- Варимо на невеликому вогні до отримання однорідної рідкої маси. Цукор повинен повністю розчинитися.
- Даємо шоколадній масі трохи охолонути. Відправляємо сюди курячі яйця, борошно і соду, гашену оцтом. Вимішуємо до однорідної тесту.
- Викладаємо шоколадну масу невеликими шматочками на деко з пергаментом. Випікаємо 10-12 хвилин. Температура духовки – 200 градусів.
- Апетитне шоколадне печиво готово!
Як спекти печиво з шоколадною крихтою?
Яскравий варіант приготування домашнього печива – з шоколадною крихтою. Таке ласощі буквально буде танути в роті. Порадуйте смачним частуванням свою сім’ю чи друзів.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 12 шт.
Інгредієнти:
- Шоколад темний – 200 гр.
- Борошно – 220 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Цукор – 150 гр.
- цукрова Пудра – 50 гр.
- Екстракт ванілі – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 115 гр.
Процес приготування:
1. Темний шоколад розламуємо в дрібну крихту.
2. У глибоку миску викладаємо шматочки вершкового масла. Засипаємо продукт цукром.
3. Починаємо вимішувати і вводимо цукрову пудру.
4. Розбиваємо в однорідну масу куряче яйце, вливаємо екстракт ванілі і продовжуємо працювати віночком.
5. Доповнюємо суміш сіллю, содою і борошном. Розмішуємо тісто разом з шоколадною крихтою.
6. Перекладаємо заготовку у формі ковбаси в харчову плівку. Кладемо в холодильник на 25 хвилин.
7. Охолоджене тісто розрізаємо на невеликі кола. Кладемо їх на деко з пергаментом і готуємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Смачне печиво з шоколадною крихтою готово!
Дуже смачне шоколадне печиво зі згущеним молоком
Ніжне шоколадне ласощі до чаю можна спекти з додаванням згущеного молока. Такий десерт обов’язково сподобається дорослим і дітям. Подавайте апетитне домашнє печиво до чаю.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Шоколад чорний – 200 гр.
- Молоко згущене – 400 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Арахіс – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно, розмішуємо її з сіллю і розпушувачем.
2. Окремо розтоплюємо шоколад з вершковим маслом і даємо продукту охолонути.
3. У глибоку миску вливаємо згущене молоко. Доповнюємо його шоколадною сумішшю.
4. Вимішуємо і доповнюємо масу подрібненим арахісом.
5. Поступово просіваємо борошно і вимішуємо тісто. Ставимо його в холодильник на 40 хвилин.
6. Через деякий час ліпимо з тіста акуратні кульки.
7. Викладаємо їх на деко з пергаментом. Випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Ніжне шоколадне печиво зі згущеним молоком готово!
Шоколадне вівсяне печиво в домашніх умовах
Улюблене багатьма вівсяне печиво можна зробити шоколадним. Для цього досить використовувати простий кулінарний рецепт. Готове ласощі стане ідеальним доповненням до гарячого чаю.
Час готування: 1 год
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12 шт.
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 1 склянка
- Борошно – 200 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Какао – 3 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Краплі шоколадні – 50 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку з’єднуємо сухі продукти, борошно, какао, сіль, розпушувач, мелену корицю.
2. Курячі яйця гарненько збиваємо з цукром.Додаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло.
3. З’єднуємо обидві заготовки і вимішуємо до однорідності.
4. В шоколадне тісто занурюємо вівсяні пластівці і шоколадні краплі.
5. Знову розмішуємо і прибираємо вміст в холодильник на 30 хвилин.
6. На деко з пергаментом, невеликими кружечками викладаємо шоколадне тісто. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Ніжне шоколадне вівсяне печиво готове. Можна пробувати!
Простий і смачний рецепт печива з шоколадною глазур’ю
Любителі солодкого точно оцінять рецепт печива з шоколадною глазур’ю. Таке ласощі стане відмінним приводом зібрати сім’ю за чашкою гарячого чаю. Беріть на замітку цікаву кулінарну ідею.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Маргарин – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 0,5 склянки
- картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Молоко – 8 ст. л.
- Какао – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. Розм’якшений маргарин ретельно розминаємо з яйцями і цукром. Одну ложку піску залишаємо для глазурі. Поступово в масу додаємо борошно, соду, сметану, ванілін і крохмаль. Вимішуємо до отримання однорідного тіста.
2. Ставимо продукт в холодильник на 30 хвилин, після чого розгортаємо в тонкий пласт.
3. Вирізаємо з заготівлі акуратні кружечки.
4. Випікаємо їх близько 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
5. В цей час приготуємо глазур. У сотейнику нагріваємо вершкове масло, цукор, молоко і какао.
6. Варимо вміст на слабкому вогні до загусання. В процесі обов’язково помішуємо.
7. Готове печиво поливаємо глазур’ю і даємо йому повністю охолонути. Після чого можна пробувати!
Дуже смачне шоколадне печиво Брауні
Неймовірно смачний Брауні люблять багато. Знаменитий десерт можна приготувати у формі печива. Оцініть простий рецепт в домашніх умовах, який зможе осилити кожен.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 16 шт.
Інгредієнти:
- Шоколад гіркий – 200 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Какао – 15 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Шматочки гіркого шоколаду кладемо в металеву миску і ставимо її на плиту. Нагріваємо до перетворення на рідку суміш.
2. Окремо збиваємо масло з цукром.
3. Поступово вводимо сюди яйця.
4. Після вливаємо остиглий топлений шоколад.
5. Збиваємо до отримання однорідного складу.
6. Занурюємо в масу борошно, розпушувач, сіль і какао. Вимішуємо.
7. З густого тіста ліпимо акуратні кульки і кладемо їх на деко з пергаментом.
8. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.
9. Дуже смачне печиво Брауні готово!
Печиво з шоколадною начинкою всередині
Цікавий варіант домашнього ласощі – печиво з шоколадною начинкою. Такий десерт відмінно доповнить чашечку ранкового чаю або кави. Оцініть простий рецепт, який обов’язково підкорить вас і ваших близьких.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8 шт.
Склад:
- Борошно – 140 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 115 гр.
- Цукор коричневий – 140 гр.
- Есенція ванільна – 1 ч. л.
- Розпушувач – 5 гр.
- Какао – 60 гр.
Для начинки:
- Паста «Нутелла» — за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо нутеллу. Десертною ложкою викладаємо її на пергамент і відправляємо в холодильник.
2. Для тіста збиваємо яйце з розтопленим і остившім вершковим маслом, цукром і ванільною есенцією. Поступово втручається сюди борошно, розпушувач і какао.
3. Готовий продукт ділимо на рівні шматочки. Ліпимо з нього акуратні кульки і розрізаємо їх навпіл.
4. Одну половинку тіста кладемо на деко з пергаментом. Далі викладаємо шматочок нутелла і закриваємо його другою половинкою тіста.
5. Випікаємо частування 15 хвилин при температурі 175 градусів.
6. Акуратно перекладайте ласощі з дека на тарілку і дайте йому трохи охолонути.
7. Яскраве печиво з шоколадною начинкою готово. Пригощайтеся!
Як спекти американське шоколадне печиво?
Знамените американське шоколадне печиво будь-може приготувати у себе вдома. Не знаєте як? Тоді використовуйте перевірений рецепт, з яким справляться навіть новачки в кулінарній справі.
Час готування: 1 год
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8 шт.
Склад:
- Борошно – 140 гр.
- Масло вершкове – 85 гр.
- Какао – 1 ст. л.
- Цукор коричневий – 85 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Шоколад темний – 85 гр.
- Екстракт ванілі – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти.
2. У глибоку миску кладемо шматочки вершкового масла. Посипаємо їх какао.
3. Ставимо заготовку на плиту і розтоплюємо.
4. В отриману суміш занурюємо коричневий цукор і екстракт ванілі.
5. Варимо на слабкому вогні і вимішуємо, поки не доб’ємося однорідності.
6. Окремо збиваємо куряче яйце.
7. Коли шоколадна суміш охолоне, вливаємо до неї яйце.
8. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем.
9. Розмішуємо сухі інгредієнти.
10. Плитку темного шоколаду розламуємо на невеликі шматочки.
11. Відправляємо в загальну масу борошно і половину шоколадних шматочків.
12. Вимішуємо і ставимо в холодильник на 15 хвилин.
13. З тіста ліпимо невеликі кульки і кладемо їх на деко з пергаментом.
14. Залишки шоколаду продавлюємо в кульки. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
15. Готове ласощі викладаємо на решітку і даємо йому охолонути.
16. Апетитне американське печиво готово!
Покроковий рецепт шоколадного печива з горіхами
Цікавий варіант приготувати шоколадне печиво в домашніх умовах – з додаванням горіхів. Таке ласощі порадує особливим оригінальним смаком і ароматом. Спробуйте!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 18 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
- Какао – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет для гасіння соди.
- Горіхи волоські – 30 гр.
- Імбир мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. У глибокій мисці з’єднуємо яйце з цукром.
2. Сюди ж відправляємо і какао.
3. Збиваємо продукти і доповнюємо рослинним маслом.
4. Просіваємо борошно сюди і кладемо соду, гашену оцтом. Розмішуємо до однорідності.
5. Кладемо сюди мелений імбир і подрібнені горіхи. Знову розмішуємо.
6. Невеликими кружечками викладаємо тісто на деко з пергаментом. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Шоколадне печиво з горіхами готово!
Шоколадне печиво з тріщинами
Оригінальне шоколадне печиво з тріщинами, радує не тільки яскравим зовнішнім виглядом, але і неповторним смаком. Приготувати його самостійно зовсім нескладно. Слідуйте простому покрокового рецептом.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 17 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Какао – 30 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Кориця мелена – на смак.
- цукрова Пудра – 30 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Жир гусячий – 50 гр.
Процес приготування:
1. З’єднуємо в загальній мисці яйця, жир, цукор, сіль і корицю.
2. Збиваємо до однорідності.
3. Сюди ж відправляємо борошно, какао і розпушувач.
4. Вимішуємо все до утворення гладкого тіста. Ставимо його в холодильник на 1 годину.
5. Через час, ліпимо з продукту акуратні кульки і обвалюємо їх у цукровій пудрі.
6. Викладаємо їх на деко.
7. Випікаємо близько 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Яскраве шоколадне печиво з тріщинами готово.