паску на кефірі – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

паску на кефірі – це солодка і дуже ніжна випічка, яку прийнято готувати до великого релігійного свята. Як правило, в такий десерт додаються різні сухофрукти та цукати, а верхівка покривається білосніжною глазур’ю, зробленої на основі збитих білків, цукрової пудри і кислого лимонного соку. Завдяки використанню кефіру, тісто виходить м’яким і ніжним, а також відмінно піднімається в процесі теплової обробки.

паску на кефірі в духовці

паску на кефірі в духовці, приготований з додаванням вершкового масла – це вишукана випічка, яка приведе в захват навіть тих, хто нейтрально ставиться до солодкого. Завдяки додаванню цукатів, ваше житло наповниться приємним ароматом, ще в процесі термічної обробки.

Інгредієнти на
3 шт.

  • Борошно 450 мл
  • Молоко коров’яче 50 мл (або води)
  • Кефір 320 мл
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло вершкове 70 гр.
  • Сухі дріжджі 6 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • 150 гр Цукати.

Процес приготування:

  1. За допомогою кухонних ваг відміряємо потрібну кількість сухих і рідких компонентів, дріжджі розчиняємо у воді або молоці і залишаємо в теплі на 15 хвилин для активації.
  2. В окрему миску переливаємо кефір кімнатної температури, підсипаємо цукровий пісок і додаємо жовтки. Білки прибираємо в холодильну камеру з них ми приготуємо глазур.
  3. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані, даємо час охолонути і переливаємо до опарі – перемішуємо. Об’єднуємо дві суміші.
  4. У кілька прийомів вводимо просіяне борошно, змішане з сіллю.
  5. Замішуємо липке та м’яке тісто, накриваємо ємність серветкою і переміщаємо в тепле місце на півтори години.
  6. В цей час подрібнюємо цукати і обвалюємо шматочки в борошні. Добавку вмішуємо у тісто.
  7. Ділимо тісто на необхідну кількість частин і викладаємо у форми, застелена пергаментом, заповнюємо наполовину. Залишаємо напівфабрикати для вистоювання ще на півтори години.
  8. Випікаємо паски близько 40-45 хвилин при температурі 190 градусів, готовність перевіряємо шпажкою. Гарячу випічку кладемо набік, остуджуємо і витягаємо з посуду.
  9. Для покриття верхівок збиваємо білки до піків. За бажанням прикрашаємо посипанням і подаємо до столу. Приємного апетиту!