паску на кефірі – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

паску на кефірі – це солодка і дуже ніжна випічка, яку прийнято готувати до великого релігійного свята. Як правило, в такий десерт додаються різні сухофрукти та цукати, а верхівка покривається білосніжною глазур’ю, зробленої на основі збитих білків, цукрової пудри і кислого лимонного соку. Завдяки використанню кефіру, тісто виходить м’яким і ніжним, а також відмінно піднімається в процесі теплової обробки.

паску на кефірі в духовці

паску на кефірі в духовці, приготований з додаванням вершкового масла – це вишукана випічка, яка приведе в захват навіть тих, хто нейтрально ставиться до солодкого. Завдяки додаванню цукатів, ваше житло наповниться приємним ароматом, ще в процесі термічної обробки.

Інгредієнти на
3 шт.

  • Борошно 450 мл
  • Молоко коров’яче 50 мл (або води)
  • Кефір 320 мл
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло вершкове 70 гр.
  • Сухі дріжджі 6 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • 150 гр Цукати.

Процес приготування:

  1. За допомогою кухонних ваг відміряємо потрібну кількість сухих і рідких компонентів, дріжджі розчиняємо у воді або молоці і залишаємо в теплі на 15 хвилин для активації.
  2. В окрему миску переливаємо кефір кімнатної температури, підсипаємо цукровий пісок і додаємо жовтки. Білки прибираємо в холодильну камеру з них ми приготуємо глазур.
  3. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані, даємо час охолонути і переливаємо до опарі – перемішуємо. Об’єднуємо дві суміші.
  4. У кілька прийомів вводимо просіяне борошно, змішане з сіллю.
  5. Замішуємо липке та м’яке тісто, накриваємо ємність серветкою і переміщаємо в тепле місце на півтори години.
  6. В цей час подрібнюємо цукати і обвалюємо шматочки в борошні. Добавку вмішуємо у тісто.
  7. Ділимо тісто на необхідну кількість частин і викладаємо у форми, застелена пергаментом, заповнюємо наполовину. Залишаємо напівфабрикати для вистоювання ще на півтори години.
  8. Випікаємо паски близько 40-45 хвилин при температурі 190 градусів, готовність перевіряємо шпажкою. Гарячу випічку кладемо набік, остуджуємо і витягаємо з посуду.
  9. Для покриття верхівок збиваємо білки до піків. За бажанням прикрашаємо посипанням і подаємо до столу. Приємного апетиту!

паску на кефірі без дріжджів

паску на кефірі без дріжджів – це швидка і проста у приготуванні випічка, яка вражає своєю ніжною і пористою структурою, яка стане прекрасним доповненням до чашки кави або чаю. Для додаткового смаку рекомендуємо покрити верхівку білкової глазур’ю.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Кефір – 220 мл
  • Борошно – 220 гр. + 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода – 1 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Білки яєчні – 6 ст. л.
  • Пудра цукрова – 140 гр.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ізюм – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку піалу розбиваємо яйця і насипаємо два види цукрового – збовтуємо.

Крок 2. Додаємо м’яке вершкове масло і заважаємо до об’єднання компонентів.

Крок 3. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, сіллю і содою. Суху суміш висипаємо в основний склад, чергуючи з кефіром – замішуємо тісто.

Крок 4. Родзинки промиваємо під струменем води, обсушуємо і обвалюємо в столовій ложці борошна. Висипаємо сухофрукти в тісто і добре перемішуємо. Масу переливаємо в жароміцну форму і випікаємо при 190 градусах протягом 40-45 хвилин.

Крок 5. За кілька хвилин до готовності ласощі збиваємо в піну охолоджені білки, поступово підсипаючи цукрову пудру з перемеленого цукрового піску. В останню чергу вливаємо лимонний сік і глазур готова – покриваємо паски в охолодженому вигляді. Готуйте і отримуйте задоволення!

паску на кефірі з дріжджами

паску на кефірі з дріжджами – це високий і дуже пишний десерт, який здивує ваших домочадців і гостей не тільки своїми дивними смаковими характеристиками, але також дуже апетитним виглядом. Для цього пропонуємо вам приготувати ніжний паска за цим рецептом.

Час готування – 6 ч. 40 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для опари:

  • Кефір – 250 мл
  • Сметана 15% – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.

Для основного складу:

  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 500 гр.

Для глазурі:

  • Молоко згущене – 4 ст. л.
  • Молоко сухе – 6-8 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ч. л.

Додатково:

  • Родзинки – 50 гр.
  • Вишня в’ялена – 50 гр.
  • Цукати – 50 гр.
  • Кондитерська посипання – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з опари: у мисці об’єднуємо сметану і кефір, обидва компоненти повинні бути кімнатної температури.

Крок 2. Доповнюємо масу цукром, дріжджами і борошном – активно перемішуємо і накриваємо рушником, прибираємо для активації дріжджів у тепле місце на 30-50 хвилин.

Крок 3. Як тільки на поверхні опари утворилася бульбашкова «шапочка», переходимо до наступного етапу.

Крок 4. Паралельно збиваємо яйця з цукровим піском до стійкої піни і збільшення в об’ємі.

Крок 5. До опарі відправляємо збиті яйця, сіль і розм’якшене вершкове масло – расколачиваем.

Крок 6. Вводимо частину борошна (близько 250 грам).

Крок 7. Гарненько перемішуємо інгредієнти до тягучою суміші.

Крок 8. Продовжуємо підсипати борошно і замішуємо тісто руками близько 10-15 хвилин, маса повинна мати м’яку і злегка в’язку консистенцію. Періодично змащуємо руки рослинним маслом.

Крок 9. На основі пересипаємо добавки і старанно вмішуємо їх для рівномірного розподілу.

Крок 10. Прикриваємо серветкою або рушником і прибираємо тісто до батареї або в теплу духовку на півтори-дві години.

Крок 11. Піднявся складу обминаємо і вичікуємо ще 90-120 хвилин.

Крок 12. Розподіляємо об’ємне тісто з одноразовим паперовим формах, але заповнюємо їх не більше ніж на 50 відсотків.

Крок 13. Засікаємо ще близько півтора годин для расстойки напівфабрикатів.

Крок 14. Переміщаємо заготовку в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Для готовності великих пасок потрібно близько 40 хвилин, а для маленьких – 25-30.

Крок 15. Не гаючи часу, готуємо глазур: у піалу висипаємо необхідну кількість сухого молока.

Крок 16. Додаємо сік лимона і згущене молоко – перемішуємо і знімаємо пробу, за бажанням доповнюючи глазур відсутньою компонентом.

Крок 17. Остиглі паски покриваємо глазур’ю і посипаємо кондитерської посипкою.

Крок 18. З святом Пасхи!

Паска на кефірі в хлібопічці

Паска на кефірі в хлібопічці – це елементарна випічка, з приготуванням якої впорається навіть початківець кулінар. Найголовніше – це правильно відміряти необхідну кількість усіх компонентів і відправити їх у сучасну машинку, яка зробить практично всі замість вас.

Час готування – 3 ч. 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Борошно – 2,5-3 склянки
  • Дріжджі сухі – 6 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Ізюм – 70 гр.
  • Курага – 80 гр.
  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Пудра цукрова – 130 гр.
  • кондитерська Посипання – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Згідно зі списком, готуємо продукти.

Крок 2. Промиті сухофрукти заливаємо окропом і залишаємо на 15-20 хвилин.

Крок 3. Курагу промаківающімі серветками і нарізаємо брусочками.

Крок 4. Сухофрукти обвалюємо в борошні і на час прибираємо в бік.

Крок 5. В чашу хлібопічки відправляємо кефір, яйце, сіль, цукровий пісок, м’яке вершкове масло, ванілін, дріжджі і борошно.

Крок 6. Запускаємо програму «Тісто» і періодично перевіряємо, чи не потрібно ще трохи борошна.

Крок 7. В момент, коли маса зібрався в грудку, вводимо сухофрукти і чекаємо закінчення програми.

Крок 8. Після закінчення часу, продукт обминаємо і намагаємося позбутися всіх бульбашок кисню.

Крок 9. Ділимо тісто навпіл.

Крок 10. Викладаємо тісто у форми (при необхідності промазуємо тонким шаром рослинного масла) і залишаємо для підйому в теплому місці на годину. Паралельно прогріваємо духовку до 180 градусів.

Крок 11. Випікаємо частування протягом 35-40 хвилин, не відкриваючи дверцята.

Крок 12. Для глазурі збиваємо білки і цукрову пудру до глянцевої поверхні.

Крок 13. Гарячі паски присмачую глазур’ю і декоруємо кондитерської посипкою. Повертаємо в духовку ще на кілька хвилин і готово. Приємного апетиту!

Сирна паска на кефірі

Сирна паска на кефірі – це дивовижне поєднання компонентів і текстур, які припадуть до смаку навіть тим, хто нейтрально ставиться до випічки. В якості добавок можна використовувати не тільки ізюм, але і будь-які інші сухофрукти та цукати, які вам подобаються.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Кефір – 300 мл
  • Сир – 700 гр.
  • Борошно – 600-700 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовтки яєчні – 5 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр. + для змащування формочок.
  • Цукор ванільний – 20 гр.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 20 гр.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Родзинки – 200 гр.
  • Глазур для прикраси.
  • кондитерська Посипання – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір підігріваємо до теплого стану і змішуємо з двома столовими ложками цукрового піску.

Крок 2. Підсипаємо дріжджі і 100 грам пшеничного борошна.

Крок 3. Компоненти перемішуємо і знімаємо суміш у тепле місце на 15-20 хвилин.

Крок 4. В окремому посуді змішуємо сир з яйцем, сіллю, двома видами цукру і жовтком.

Крок 5. Перебиваємо вищезазначені інгредієнти за допомогою заглибного блендера.

Крок 6. Родзинки ретельно промиваємо і насухо витираємо паперовими серветками, обвалюємо в столовій ложці борошна.

Крок 7. Вмішуємо сухофрукти в сирну масу.

Крок 8. Об’єднуємо сирну і дріжджову суміші.

Крок 9. Висипаємо залишки просіяного борошна і розмішуємо до однорідності.

Крок 10. Доповнюємо тісто розм’якшеним вершковим маслом.

Крок 11. Замішуємо тісто руками протягом 5-7 хвилин.

Крок 12. Напівфабрикат прибираємо в тепло на 60-90 хвилин для збільшення в об’ємі.

Крок 13. Формочки промазуємо вершковим маслом і заповнюємо наполовину тестом.

Крок 14. Готуємо при 180 градусах від 40 до 60 хвилин залежно від розміру заготовок.

Крок 15. Покриваємо будь глазур’ю і обсипаємо кондитерської посипкою.

Крок 16. Готуйте і отримуйте задоволення!

паску на кефірі і вершковому маслі

паску на кефірі і вершковому маслі – це традиційне частування, яке готують в кожному домі напередодні Великого свята. Представляємо вашій увазі перевірений і дуже вдалий рецепт приготування м’якого і пористого паски, смак якого вас приємно здивує.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Борошно – 250-300 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Родзинки – 2 жмені.
  • Сіль – за смаком.

Для глазурі:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сік лимона – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність висипаємо дріжджі, заливаємо теплим кефіром.

Крок 2. Слідом додаємо цукор і сіль.

Крок 3. Підливаємо трохи рослинного масла і вводимо третю частину борошна, добре перемішуємо і переміщаємо в тепло на 20 хвилин, накривши рушником.

Крок 4. Далі до опару додаємо жовток.

Крок 5. І розм’якшене вершкове масло.

Крок 6. Пересипаємо решту борошна.

Крок 7. Замішуємо тісто і вводимо в його склад промитий і обсушенный родзинки. Заготівлю накриваємо серветкою і ставимо в тепле приміщення до збільшення в об’ємі.

Крок 8. М’яке тісто викладаємо у вогнетривку форму, застелене пергаментным листом або промазану маслом. Залишаємо для расстойки приблизно на 15 хвилин.

Крок 9. Випікаємо паска протягом півгодини при 190 градусах.

Крок 10. Для глазурі збиваємо міксером охолоджений білок з цукровою пудрою, в кінці вливаємо сік лимона для глянцю.

Крок 11. Покриваємо верхівку остиглого паски апетитною глазур’ю.

Крок 12. Далі декоруємо на свій розсуд. Приємного апетиту!