Тісто на кефірі для пиріжків – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тісто на кефірі для пиріжків — це основа для випічки, яку можна швидко і просто приготувати в домашніх умовах. Тим більше, що тісто для пиріжків замішується на основі кефіру без дріжджів. Ми підібрали 10 рецептів цього швидкого і легко тесту.

Смачне тісто на кефірі для пиріжків, смажених на сковороді

Хочете швидко приготувати дуже смачні пиріжки з начинкою? Ми знаємо, як це зробити. Тісто на кефірі замішується швидко, виходить легким і повітряним.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Борошно пшеничне 400 гр.
  • Кефір 250 мл 3.2%
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сода харчова ⅓ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати тісто на кефірі для пиріжків? Кефір підігрійте до температури 36 градусів. Потім додайте цукор, сіль, соду і жовток, добре перемішайте.
  2. Наступним кроком додайте соняшникову олію і ще раз перемішайте.
  3. Борошно просійте, потім всипте її невеликими порціями в миску, щоразу перемішуючи тісто.
  4. Коли тісто стане дуже густим, присипте стіл борошном і викласти на нього тісто, продовжуйте місити руками. Залиште тісто на 15 хвилин, щоб воно трохи підійшло і можна робити пиріжки.

Приємного апетиту!

Як приготувати тісто на кефірі для пиріжків в духовці?

Пишні домашні пиріжки легко можна приготувати навіть без дріжджів. Така домашня випічка підійде для легкого перекусу і чаювання в колі друзів.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Кефір 3,2 % – 200 мл
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно вищого сорту – 450-500 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 1,5-2 ч. л.

Процес приготування:

1. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Всипте сіль, цукор і соду, перемішайте.

2. Додайте сметану і знову перемішайте.

3. Вбийте в миску одне яйце і влийте соняшникову олію, ще раз добре перемішайте.

4. Борошно просіяти, щоб тісто просякнув киснем і вийшло повітряним. Частинами всипте борошно і кожен раз добре перемішуйте тісто.

5. Вимішуйте тісто спочатку ложкою, коли воно стане досить щільним, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.

Приємного апетиту!

Швидке тісто на кефірі без дріжджів для пиріжків

Солодкі чи ні, домашні пиріжки виходять завжди смачними і пишними. А якщо вам не хочеться довго возитися з дріжджовим тістом, то можна приготувати альтернативний варіант на кефірі.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Кефір 3,2 % – 250 мл
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.

Процес приготування:

1. В кефірі розчиніть цукор, сіль і соду, після чого кефір почне пінитися.

2. Потім додайте олію, розмішайте.

3. Всипте половину борошна і перемішайте. Решту борошно всипайте поступово невеликими частинами.

4. Поки тісто не стане дуже густим, перемішувати його в мисці. Потім присипте стіл борошном і продовжуйте вимішувати тісто руками. Воно вийде еластичне й слухняне.

Приємного апетиту!

Пишне тісто на кефірі для пиріжків як пух

Ніжні, соковиті і легкі, як пух, домашні пиріжки люблять усі без винятку. Цей рецепт тіста добре поєднується з будь-якою начинкою. Пиріжки можна запекти в духовці або обсмажити до хрусткої скоринки на соняшниковій олії.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 480 гр.
  • Кефір – 250 гр.
  • Масло олію – 125 гр.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У глубокою миску просійте половину борошна, додайте до неї дріжджі і перемішайте.

2. Кефір прогрійте до 35-36 градусів, змішайте його з соняшниковою олією, цукром і сіллю. Цю суміш з’єднайте з борошном і дріжджами.

3. Починайте замішувати тісто силіконової лопаткою.

4. Потім частинами введіть борошно і вимішуйте тісто руками. Для цього на стіл або на спеціальний силіконовий килимок всипте трохи борошна і викладіть тісто. Вимішуйте тісто, поки воно не перестане приставати до рук. Тісто залиште на 30 хвилин в теплому місці, щоб воно підійшло, потім можна приступати до формування пиріжків.

Приємного апетиту!

Повітряне тісто для пиріжків на кефірі з содою

Бездріжджове тісто для домашніх пиріжків замішується дуже швидко. Воно готується на кефірі, який вступає в реакцію з содою. Дріжджів у складі немає, тому не доведеться чекати, поки тісто підніметься.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 28.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 780 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сметана 15 % – 50 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кефір – 400 мл
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Просіяне борошно змішайте з сіллю і содою.

2. Кефір підігрійте до 35 градусів. Додайте сметану і перемішайте.

3. Розбийте в миску одне яйце і добре перемішайте зі сметаною і кефіром.

4. Потім додайте олію і борошно.

5. Замішуйте тісто ложкою, поки воно не стане дуже густим. Потім викладіть його на посипану борошном робочу поверхню і продовжуйте місити руками. Готове тісто прикрийте рушником і залиште на 20 хвилин, потім приступайте до ліплення пиріжків.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування тіста для пиріжків на кефірі без яєць

Домашня випічка всупереч загальним уявленням – це не таємна мудрість і з нею під силу справиться всім. Це повітряне тісто на кефірі без яєць підійде для смажених на сковорідці пиріжків. Замішування тіста займе у вас зовсім небагато часу.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Кефір – 0,5 л.
  • Дріжджі – 13 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно – 450 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Кефір підігрійте до 36 градусів, розведіть в ньому дріжджі. Коли дріжджі «оживуть» додайте сіль.

2. Поступово частинами введіть просіяне борошно і замішують тісто. На цьому етапі тісто буде липнути до стінок миски і рук.

3. Влийте соняшникову олію і продовжуйте вимішувати тісто руками, воно стане більш однорідним і не таким липким.

4. Тепер прикрийте тісто чистим рушником і залиште в теплому місці на 1,5 години, щоб тісто піднялося. Після цього можна приступати до ліплення пиріжків.

Приємного апетиту!

Прісне тісто для пиріжків на кефірі

Прісне тісто легко в приготуванні і пиріжки з нього виходять дуже пишні. Коли немає часу на приготування дріжджового тіста, цей рецепт доведеться якраз до речі.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Кефір 2,5 % – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. В підходящу за обсягом миску налийте кефір і всипте соду. Перемішуйте інгредієнти протягом однієї хвилини. Коли сода вступить в реакцію з кефіром, маса стане пишною.

2. Додайте сіль і цукор, влийте соняшникову олію, розмішайте.

3. Борошно просійте, вводите її частинами і замішують тісто.

4. Коли тісто стане дуже густим, перекладіть його на посипаний борошном стіл і продовжуйте вимішувати руками. Потім накрийте тісто чистим рушником і залиште на кілька хвилин. За цей час тісто підійде і буде готове для подальшої роботи.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт тесту на кефірі для пиріжків з картоплею

Це відмінний рецепт для пиріжків з начинкою з картоплі, а головне – без використання дріжджів. Запечені в духовці або смажені на сковороді, вони вийдуть ніжними і чудово смачними. Сам рецепт дуже простий і сподобається багатьом господиням.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Перелийте кефір в миску, додайте сіль, цукор і соду, перемішати. Потім додайте олію і ще раз перемішайте.

2. Борошно просійте кілька разів. Половину борошна всипте в миску і почніть замішувати тісто лопаткою. Потім поступово частинами всипайте муку і продовжуйте замішувати тісто.

3. Тісто перекладіть на просыпанную мукою стільницю і рухати руками. Дайте настоятися тесту 10-15 хвилин, потім приступайте до ліплення пиріжків.

4. Для начинки можна використовувати варену картоплю, розім’яту до стану пюре. За бажанням можна додати в начинку трохи свіжої зелені, вона дуже добре доповнює смак картоплі.

Приємного апетиту!

Дуже смачне тісто на кефірі для пиріжків з капустою

Пиріжки з капустою – випічка, яка знайома кожному з дитинства. Соковита капустяна начинка чудово поєднується з пишним тестом, обсмаженим до хрусткої скоринки.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 300 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 450 гр.

Процес приготування:

1. Виделкою або вінчиком збийте яйце з цукром і сіллю. Продовжуючи збивати, додайте кефір і рослинне масло.

2. Борошно просійте і додавайте її частинами в миску. Замісіть тісто. Коли маса добре загусне, всипте соду і продовжуйте додавати борошно і вимішувати тісто.

3. Густе тісто викладіть на посипану борошном дошку і продовжуйте вимішувати тісто руками.

4. У вас вийде дуже слухняна і еластичне тісто. Розділіть його на кілька рівних шматків і починайте ліпити пиріжки з начинкою їх тушкованої капусти.

Приємного апетиту!

Пишне тісто для пиріжків на кефірі в хлібопічці

Сьогодні в допомогу господиням створено дуже багато кухонної техніки, з допомогою якої можна полегшити і прискорити процес приготування їжі. Наприклад, звичайна хлібопічка буде корисна в приготуванні тіста.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 5 ст. л.
  • Кефір – 300 мл
  • Дріжджі сухі – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні продукти для замішування тіста. Борошно просійте і всипте її в чашу хлібопічки.

2. Потім додайте необхідну кількість цукру, солі, олії, кефіру і дріжджів.

3. Помістіть чашу в хлібопічку, встановіть режим «Тісто» і чекайте звукового сигналу, коли тісто буде готове.

4. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і приступайте до ліплення пиріжків.

Приємного апетиту!