Торт «Черепаха» – 10 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Торт «Черепаха» — простий і смачний десерт з маленьких бісквітних коржиків, який ви можете приготувати в домашніх умовах. Колись давно бісквіти в панцирі «Черепахи» промазывали лише класичним сметанним кремом, проте в наші дні придумані і інші варіанти тортів: адже ніхто не забороняє додати в крем згущене молоко, йогурт і навіть сир, а панцир прикрасити не звичайної шоколадної глазур’ю, а, наприклад, шматочками ківі (такий рецепт у нас теж є). Загалом, дорогі кулінари, експериментуйте з задоволенням! Солодких вам шедеврів!

Класичний рецепт торта «Черепаха» зі сметаною

Краще всього торт «Черепаха» буде виглядати на дитячому святі, дивуючи малюків своєю незвичністю. Перший рецепт у нашій добірці – це класична «Черепаха» з сметаною, схвалена не одним поколінням маленьких ласунів!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 2 склянки
  • Цукор-пісок 1 склянку
  • Сода харчова 1 ч. л. (гашеного)
  • Яйце куряче 6 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для крему:
  • Цукор-пісок 1 склянку
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Сметана 500 мл
  • Ванілін 1.5 гр.
  • Для глазурі:
  • Какао-5 ст. л. (порошку)
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Масло вершкове 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт «Черепаха» за класичним рецептом? Над мискою відокремлюємо білки від жовтків, білки виливаємо в окрему ємність і прибираємо в холод.
  2. До жовтків додаємо півсклянки цукру і дрібку солі, а потім всі разом збиваємо до красивої піни.
  3. Потім білки, які вже мають охолодитися, збийте з дрібкою солі і половиною склянки цукру до міцних піків (кількість цукру в торті регулюйте на свій розсуд).
  4. До жовтків додайте білки, гашену соду і все акуратно з’єднайте, перемішавши лопаткою або міксером на дуже низькій швидкості. Додавайте борошно порціями і кожен раз добре все розмішуйте, щоб не було грудочок, але так, щоб і збиті яйця не опало.
  5. Помістіть частину тіста або все тісто в кулінарний мішок.
  6. Деко застеліть папером для випічки, промаслите її трохи будь-яким маслом і видавіть з кулінарного пакету коржі на деко невеликого розміру, залишаючи відстань між ними. Якщо немає кулінарного пакету, викладайте бісквітне тісто ложкою. Печіть коржики в нагрітій духовці до 180 градусів не більше 7 хвилин (перша партія може дбати і 10 хвилин, поки духовка ще не буде дуже нагрітої).
  7. Готові коржики-коржики трохи пружинять при натисканні на них рукою і мають приємний колір. Залиште коржі остигати на столі.
  8. Приготуйте крем для торта, змішавши сметану з цукром; далі додайте в крем розтоплене вершкове масло і ванілін.
  9. На плоскій тарілці зберіть панцир черепашки, просочуючи кремом рясно кожен шар.
  10. Торт виставте на холод, на годину, щоб крем схопився. Потім зваріть глазур з цукру, розмішаного з розтопленим вершковим маслом і какао. Помішуючи, варіть її на повільному вогні, потім 1 хвилину прокип’ятіть, і дайте трохи застигнути. Покрийте глазур’ю панцир. Викладіть голівку, хвостик і лапки з чистих коржів і прикрасьте своє творіння чим завгодно: шматочками фруктів, цукатами і т. д.
  11. Готовий торт наполягайте в холоді не менше 8 годин для просочення коржів і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт торта «Черепаха» зі згущеним молоком

Торт «Черепаха» зі згущеним молоком наче створений для початківців кулінарів. Процес приготування дуже простий, а результат виходить відмінний і кожен раз новий залежно від того, які інгредієнти будуть додані в крем. Зверху торт можна присипати товченими горіхами, дрібними цукатами, нарізаним мармеладом і т. д.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Борошно пшеничне в/с – 180 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.

Для крему:

  • Сметана – 200 мл
  • Згущене молоко – 150 мл

Для глазурі:

  • Цукор – 2 ст. л
  • Какао-порошок – 2 ст. л
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Шоколад – 50 гр.

Процес приготування:

1. В великій мисці збийте яйця з цукром до одержання густої пишної піни.

2. До них додати гашену соду і борошно.

3. Розподіліть тісто ложкою на папері для випічки, якої потрібно застелити велике деко. З тіста формуйте не один великий корж, а безліч маленьких коржиків.

4. Духовку нагрійте до 180 градусів, печіть коржики до рум’яності.

5. Для крему з’єднайте і збийте міксером зі сметаною згущене молоко.

6. Кожну корж-коржик добре умочіть в крем, а потім гірочкою формуйте з них панцир черепахи на великому блюді. Важливо, щоб всі шари торта були густо змащені кремом, інакше торт вийде сухим.

7. Дрібні коржі потрібні для формування хвостика, голови і ніжок черепахи, їх викладіть поруч з панциром, але кремом не насичують. На голові потім розтопленої глазур’ю намалюйте рот і очі черепахи.

8. Із зазначених інгредієнтів зваріть глазур, змішавши всі і довівши до кипіння на маленькому вогні, безперервно розмішуючи. Глазур’ю прикрасьте торт зверху.

9. Дайте Торту просочитися в холоді не менше 5-6 годин, а потім їжте його, запиваючи гарячим чаєм.

Приємного апетиту!

Шоколадний торт «Черепаха» в домашніх умовах

Якщо ви – великий любитель шоколадної випічки, тоді цей нескладний рецепт торта «Черепаха» в домашніх умовах з додаванням какао придуманий саме для вас. А щоб торт вийшов особливо смачним, потрібно не шкодувати для нього крему і дати випічці гарненько просочитися в холодильнику.

Склад:

  • Яйця – 6 шт.
  • Какао – 3-4 ст. л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.

Для крему:

  • Цукор або пудра – 100 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Згущене молоко – 150 гр.
  • Какао – 2 ст. л.

Для глазурі:

  • Масло – 50 гр.
  • Шоколад – 150 гр.

Процес приготування:

1. Для тіста збийте до пишноти цукор з яйцями.

2. Потім в окремій ємності з’єднайте з розпушувачем і какао борошном.

3. У збиті яйця додайте суху суміш, розмішайте акуратно лопаткою або віночком.

4. Деко вистелити папером для випічки і трохи промаслите її рослинним маслом.

5. Ложкою викладіть тісто на папір, щоб вийшли окремі коржі.

6. Спечіть їх в духовій шафі за 5-7 хвилин. Духовка повинна бути заздалегідь нагрітої до 180 градусів.

7. Готові коржики зніміть гарячі з паперу, інакше вони прилипнуть.

8. Поки коржі остигають, зробіть крем, змішавши з цукровою пудрою або з цукром сметану і згущене молоко. Щоб крем був пишніше, його можна збити міксером.

9. Шоколадні коржі викладайте на плоске блюдо, трохи змащений кремом. Зробіть високий панцир черепахи, занурюючи коржі в крем.

10. З окремих невеликих коржиків зробіть голову, хвостик і лапки, їх змащувати кремом не потрібно.

11. Шоколадом, розтопленим на водяній бані і змішаним з вершковим маслом, прикрасьте торт зверху, почекавши, поки крем трохи застигне, інакше шоколад розтечеться.

12. Просочуйте кремом коржі торта в холодильнику не менше 5-6 годин.

Приємного апетиту!

Торт «Смарагдова черепаха» з ківі

Такий тортик хороший тим, що випікається на сковороді, а потім просто промащується кремом. Погодьтеся, це просто і зручно, а головне, по плечу тим кулінарам, хто тільки освоює ази найбільш простий випічки. А незвичайний смарагдовий колір такий «Черепасі» дістався «у спадок» ківі, яким вона прикрашається зверху.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 400-450 гр.
  • Згущене молоко – 1 банка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.

Для заварного крему:

  • Молоко – 2 склянки
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукровий пісок – 2/3 ст. або менше.
  • Ванільний цукор – на кінчику ножа.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ківі – для прикраси.

Процес приготування:

1. Згущене молоко вилийте в миску, додайте туди ж куряче яйце, а потім і гашену соду, розмішайте.

2. Далі по частинах додайте борошно, замішуючи гладке, без грудок, тісто. У вас повинен вийти гладкий грудку тіста, який потрібно розділити на 10-12 невеликих частин.

3. Кожен маленький клубочок зліпіть в кульку, а кулька розкачайте качалкою на припыленной борошном поверхні.

4. Коржі випікаються на сковороді без масла, їх потрібно тільки наколоти виделкою в декількох місцях, щоб сильно не піднялися. Печіть їх по кілька хвилин з кожного боку.

5. Для голови, лапок і хвостика скатайте окремі невеликі прямокутні коржики.

6. Коли коржі запекутся, і будуть остигати на столі, приготуйте для них заварний крем. У миску налийте молоко, у нього введіть курячі яйця і збийте все разом віночком.

7. Далі додайте в крем цукор, борошно і ванілін, гарненько розмішайте, щоб не було грудок.

8. Варити крем на маленькому вогні, весь час помішуючи, поки він не загусне і не почне пузиритися.

9. У зварений крем, поки він ще гарячий, додайте вершкове масло і добре розмішайте.

10. Заварним кремом промазывайте коржики з двох сторін, збираючи торт на плоскому блюді або тарілці.

11. Залишками крему промажте торт зверху, з боків викладіть голову, хвіст і лапки черепашки. Прикрасьте торт зверху ківі, нарізані на тонкі кружечки.

12. Торт повинен добре просочитися кремом, постоявши в холоді не менше 4-6 годин, а потім його можна подавати до чаю або до кави.

Приємного апетиту!

Порада: якщо ви любите кисленький смак, тоді додайте ківі не тільки зверху у вигляді прикраси торта, але і викладіть його всередину панцира між коржиками.

Як приготувати торт «Черепаха» на сковороді?

Яких тільки «Черепах» не придумано, навіть і на сковороді примудряються піч коржі для цього тортика! Якщо вам сподобається і такий рецепт, тоді рекомендуємо приготувати його на своїй кухні, здивувавши всіх, а прикрасити тортик можна кружечками ківі, як і в попередньому рецепті.

Склад:

Для тіста:

  • Згущене молоко – 400 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно – 450 гр.
  • Цукор – 1 склянка

Для крему:

  • Молоко – 500 мл
  • масло – 200 гр.
  • Цукрова пудра або цукор – 1 склянка
  • Ванілін – за смаком.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Ківі – 6 шт.

Процес приготування:

1. Для коржів в мисці з’єднаємо і гарненько розмішуєм згущене молоко з яйцями.

2. Соду пригасим невеликою кількістю оцту і додамо в яєчну масу, знову все розмішуєм.

3. Борошно просеем через сито і порційно додамо в тісто, розмішуючи кожен раз.

4. На 8-9 частин розділимо тісто і розкотимо з нього тонкі пластинки рівного розміру.

5. Обсмажимо з двох сторін на змащеній олією сковороді пластинки тесту.

6. Всі коржі обріжте по краях, щоб у вас вийшли коржі різного розміру (вгорі буде самий маленький) для панцира.

7. Крихту від коржів розтовчіть дрібно і не викидайте, вона потрібна.

8. Для крему в сотейнику розмішайте молоко з яйцями, ваніліном, цукром і борошном.

9. Вміст сотейника на повільному вогні доведіть до кипіння, весь час помішуючи.

10. У процесі варіння крем загусне, але ви дайте йому трохи охолонути, а потім промажте добре кремом ваші коржі, формуючи на плоскому блюді або на підносі тортик.

11. На низ викладайте самий великий корж і далі – по зменшенню, щоб у підсумку у вас вийшов торт у вигляді панцира.

12. Прикрасьте торт, кружальцями ківі, обклавши їм панцир повністю, а також з ківі можна сформувати голову, ніжки і хвостик у черепашки.

13. Крихту, що залишилася від коржів, посипте поруч, так у вас вийде імітація піску, по якому повзе красива зелена черепаха! Дайте торту просочитися кремом не менше 6 годин на холоді, а потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Порада: за бажанням цей тортик можна прикрасити не ківі, а шоколадною глазур’ю, а голову, ноги і хвостик черепахи зробити з шматочків банана чи з чогось іншого.

Дуже смачний торт «Черепаха» з бананами

Пропонуємо вам зробити дуже оригинальный торт «Черепаха»: на відміну від класичного бісквітного торта, сюди додаються такі інгредієнти, як сир, печиво і банани, а ще цей торт не вимагає випічки!

Склад:

  • Молоко – 200 мл
  • Сир або сирна паста – 200 мл
  • Печиво – 500 гр.
  • Шоколад – 200 гр.

Для крему:

  • Сметана – 220 гр.
  • Банани – 1 кг
  • Цукор – 210 гр.

Процес приготування:

1. Сир, він повинен бути м’яким і навіть рідкуватим, з цукром перебити блендером, поки кристали цукру не розчиняться. Можна замість цукру використовувати цукрову пудру.

2. Відразу ж почнемо збирати «Черепаху» без випічки у великій круглій мисці. Її потрібно застелити харчовою плівкою.

3. Кожне печиво умочіть в тепле молоко, викладіть на дно миски одним шаром.

4. Шар печива промажте шаром сирного крему і викладіть зверху банани, нарізані тонкими кружальцями.

5. Таким же чином повторюйте всі шари (печиво – сир – банани), поки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром повинен бути печиво, трохи зверху змащений кремом.

6. Зверху укрийте миску харчовою плівкою і поставте на ніч або на 4-6 годин торт в холодильник.

7. Потім торт потрібно дістати з миски, перевернувши її і знявши плівку. Так у вас вийде цілий черепашачий панцир. Викладіть його на плоске блюдо, прикрасивши зверху розтопленої шоколадкою і присипавши подрібненими волоськими горіхами.

8. З шматочків банана сформуйте черепашці голову, лапки і маленький хвостик.

9. Подавайте торт до чаю або кави.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування торта «Черепаха» з заварним кремом

Заварний крем – це чудова, проста в приготуванні просочення для бісквітних коржиків торта «Черепаха». З приготуванням цього торта впорається кожен юний кулінар!

Склад:

Для тіста:

  • Яйце – 5-6 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 350 гр.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Сода – 1,5 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.

Для крему:

  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Цукор – 250 гр.
  • Борошно – 3-4 ст. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванілін – на кінчику ножа.

Процес приготування:

1. Для коржів зробіть бісквітне тісто міксером збивши яйця з цукром до міцної піни.

2. Далі додайте в цю піну гашену соду, какао і борошно, акуратно перемішати лопаткою, щоб тісто не опало. Якщо вам не потрібна шоколадна «Черепаха», тоді не додайте в тісто какао.

3. На деко для випічки, застелене пергаментом, потрібно викласти тісто ложкою, залишивши відстань між коржиками.

4. Духовку нагрійте до 180 градусів і печіть коржики приблизно 5 хвилин. Перевірити готовність можна зубочисткою – вона повинна бути сухою, якщо нею проткнути готовий коржик.

5. Приготуйте заварний крем. Для цього відокремте жовтки від білків. Білки не потрібні, а от добре розітріть жовтки з цукром, додавши ванілін.

6. Потім додайте борошно і добре розмішайте, щоб не було грудок.

7. Додайте молоко і на повільному вогні заважайте крем весь час, щоб він не пригорів. Як тільки крем почне густіти і пузиритися, знімайте його з вогню.

8. У готовий крем додайте олію і ще раз добре його вимісити.

9. У гарячий крем вмочайте коржики і формуйте на блюді черепашку, а потім викладіть збоку її голову, ніжки і хвостик (для хвостика потрібно буде спекти маленький коржик).

10. Готовий торт поставте в холод на годину, щоб крем добре схопився зверху з коржами. Після цього торт можна полити розтопленої на водяній бані шоколадкою або ж посипати нарізаними цукатами, горіхами або прикрасити якось інакше.

11. Торт настоюйте до повного просочування не менше 4-6 годин, а потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Дуже смачна «Черепаха» з йогуртовим кремом в домашніх умовах

З кремом на основі йогурту виходить ще один оригінальний варіант «Черепахи». Смак крему буде повністю залежати від того, який саме йогурт ви додасте.

Склад:

Для тіста:

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 2 склянки
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.

Для крему:

  • рідкий Йогурт – 1 л

Для глазурі:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко – 3-4 ст. л.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Цукор – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Бісквітне тісто для коржів приготуйте так: у миску розбийте яйця, додайте цукор і вбивайте яйця з цукром до появи густої, стійкої піни.

2. Просійте борошно Через сито і додайте її в збиту яєчну масу, розмішуючи тісто лопаткою, щоб яйця не опало.

3. Тепер додайте соду або розпушувач, ще раз акуратно розмішайте тісто.

4. Деко застеліть папером для випічки, викладайте на нього ложкою тісто, залишаючи місце між майбутніми коржиками, щоб вони не злиплися в духовці.

5. Випікайте до готовності коржики в нагрітій духовці до 180 градусів. Час випічки – щоб коржики пропеклися, але не стали занадто твердими.

6. Гарячі коржики знімайте з паперу і викладайте на стіл, давши їм охолонути. У холодному вигляді коржики стануть твердими, але від крему потім розм’якнуть.

7. Йогурт добре збийте міксером, щоб він став однорідним, за бажанням додайте туди цукор за смаком.

8. На плоскій великій тарілці формуйте панцир черепашки, відклавши коржі для ніжок, хвоста і ніжок черепашки. Вмочайте коржі в йогурт і викладайте їх один на одного гіркою.

9. Якщо після того, як ви викладете всі коржі, крем у вас ще залишиться, полийте їм черепаху зверху і помістіть її на годину в холод.

10. За цей час зробіть глазур, розмішавши з сухою борошном і цукром, какао і додавши туди три-чотири ложки молока.

11. Далі додайте масло, нарізане дрібними шматочками, і нагрівайте глазур, весь час помішуючи на маленькому вогні, щоб весь цукор і масло розтанули.

12. Прокип’ятіть глазур одну-дві хвилини, весь час помішуючи.

13. Дайте глазурі трішки охолонути і загуснути в тій ємності, де вона варилася, а потім полийте нею торт зверху.

14. На мордочці зобразіть очі.

15. Поставте торт в холоді ще 3-4 години і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Швидкий і смачний рецепт торта «Черепаха» на кефірі

Кефір також відмінно підходить для додавання в крем для торта «Черепаха»: за допомогою цього компонента у вас вийде трохи більше кисленька просочення коржів. Прикрашайте зверху тортик на свій розсуд, наприклад, завдавши візерунки білим шоколадом, розтопленим на водяній бані.

Склад:

  • Молоко – 1 склянка
  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 2-2,5 ст.
  • Сода – 1,5 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.

Для крему:

  • Цукор – за смаком.
  • Кефір – 1 склянка
  • Жирний йогурт – 0,5-0,7 л.

Для глазурі:

  • Сметана – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Какао – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. З яєць, молока, гашеного соди і борошна замісити тісто віночком або кулінарним міксером.

2. Далі потрібно спекти маленькі млинці для черепашки на сковороді.

3. Крем для коржів робиться з йогурту, добре розмішаного з кефіром. Йогурт повинен бути солодким, з яким-небудь ароматним смаком. Якщо крем здасться вам не солодким, а кисленьким, додайте в нього цукор і гарненько збийте вінчиком.

4. Збирайте торт на великому плоскому блюді, змащуючи коржі кремом і укладаючи гіркою у вигляді панцира. Не забудьте залишити млинці для лапок, голови і хвостика вашої «тваринки».

5. Для глазурі доведіть до кипіння сметану, вже розмішану з какао і цукром, вимкніть вогонь. В глазур додайте масло і добре розмішайте.

6. Покрийте глазур’ю панцир черепахи зверху.

7. Їжте торт через 4-6 годин, давши йому добре просочитися в холодильнику.

Приємного апетиту!

Простий покроковий рецепт «Черепахи» в мультиварці

Дуже просто приготувати торт «Черепаха» в такому прекрасному кулінарному пристосуванні, як мультиварка. Вам потрібно лише замісити тісто, а потім зібрати і прикрасити торт по своєму смаку.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 2 склянки
  • Яйця – 6-7 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Розпушувач – 10 гр.

Для крему:

  • Цукор – 1 склянка
  • Сметана – 600-700 мл

Процес приготування:

1. Збийте за допомогою міксера або блендера з цукром яйця до появи хорошої піни.

2. З розпушувачем розмішайте просіяне борошно вже. Замість розпушувача використовуйте 1,5 чайних ложок соди, погашеної укусом.

3. Акуратно з’єднайте суху суміш з збитими яйцями за допомогою кулінарної лопатки або віночка, щоб не було грудок від борошна.

4. Щоб спекти майбутню «Черепаху» в мультиварці, її дно треба вистелити папером для випічки, а потім по одній великій ложці вилити тісто на папір (між майбутніми коржиками повинно бути місце, інакше вони розтечуться в один великий нерівний корж).

5. В режимі «Випічка» печіть невеликі коржики 30 хвилин.

6. Поки вони остигають, зробіть крем, добре збивши сметану з цукром. Для смаку в крем можна додати ванілін, цедру лимона або апельсина, або який-небудь інший харчовий ароматизатор.

7. Після того, як всі коржики испекутся і трохи охолонуть, умочіть їх у густий крем і викладіть на блюдо у формі панцира.

8. З шести коржиків зробіть голову, хвіст і лапи.

9. Для вічко можна використовувати родзинки.

10. За бажанням можна розтопити плитку шоколаду в 100 грамів і розтопленим шоколадом нанести на спинку черепашки візерунки.

11. Подавайте тортик до столу, коли він добре просочиться кремом в холодильнику, краще всього через 6-8 годин.

Приємного апетиту!