Торт «Черепаха» – 10 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Торт «Смарагдова черепаха» з ківі

Такий тортик хороший тим, що випікається на сковороді, а потім просто промащується кремом. Погодьтеся, це просто і зручно, а головне, по плечу тим кулінарам, хто тільки освоює ази найбільш простий випічки. А незвичайний смарагдовий колір такий «Черепасі» дістався «у спадок» ківі, яким вона прикрашається зверху.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 400-450 гр.
  • Згущене молоко – 1 банка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.

Для заварного крему:

  • Молоко – 2 склянки
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукровий пісок – 2/3 ст. або менше.
  • Ванільний цукор – на кінчику ножа.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ківі – для прикраси.

Процес приготування:

1. Згущене молоко вилийте в миску, додайте туди ж куряче яйце, а потім і гашену соду, розмішайте.

2. Далі по частинах додайте борошно, замішуючи гладке, без грудок, тісто. У вас повинен вийти гладкий грудку тіста, який потрібно розділити на 10-12 невеликих частин.

3. Кожен маленький клубочок зліпіть в кульку, а кулька розкачайте качалкою на припыленной борошном поверхні.

4. Коржі випікаються на сковороді без масла, їх потрібно тільки наколоти виделкою в декількох місцях, щоб сильно не піднялися. Печіть їх по кілька хвилин з кожного боку.

5. Для голови, лапок і хвостика скатайте окремі невеликі прямокутні коржики.

6. Коли коржі запекутся, і будуть остигати на столі, приготуйте для них заварний крем. У миску налийте молоко, у нього введіть курячі яйця і збийте все разом віночком.

7. Далі додайте в крем цукор, борошно і ванілін, гарненько розмішайте, щоб не було грудок.

8. Варити крем на маленькому вогні, весь час помішуючи, поки він не загусне і не почне пузиритися.

9. У зварений крем, поки він ще гарячий, додайте вершкове масло і добре розмішайте.

10. Заварним кремом промазывайте коржики з двох сторін, збираючи торт на плоскому блюді або тарілці.

11. Залишками крему промажте торт зверху, з боків викладіть голову, хвіст і лапки черепашки. Прикрасьте торт зверху ківі, нарізані на тонкі кружечки.

12. Торт повинен добре просочитися кремом, постоявши в холоді не менше 4-6 годин, а потім його можна подавати до чаю або до кави.

Приємного апетиту!

Порада: якщо ви любите кисленький смак, тоді додайте ківі не тільки зверху у вигляді прикраси торта, але і викладіть його всередину панцира між коржиками.