Торт «Смарагдова черепаха» з ківі
Такий тортик хороший тим, що випікається на сковороді, а потім просто промащується кремом. Погодьтеся, це просто і зручно, а головне, по плечу тим кулінарам, хто тільки освоює ази найбільш простий випічки. А незвичайний смарагдовий колір такий «Черепасі» дістався «у спадок» ківі, яким вона прикрашається зверху.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 400-450 гр.
- Згущене молоко – 1 банка.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет для гасіння соди.
Для заварного крему:
- Молоко – 2 склянки
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукровий пісок – 2/3 ст. або менше.
- Ванільний цукор – на кінчику ножа.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Ківі – для прикраси.
Процес приготування:
1. Згущене молоко вилийте в миску, додайте туди ж куряче яйце, а потім і гашену соду, розмішайте.
2. Далі по частинах додайте борошно, замішуючи гладке, без грудок, тісто. У вас повинен вийти гладкий грудку тіста, який потрібно розділити на 10-12 невеликих частин.
3. Кожен маленький клубочок зліпіть в кульку, а кулька розкачайте качалкою на припыленной борошном поверхні.
4. Коржі випікаються на сковороді без масла, їх потрібно тільки наколоти виделкою в декількох місцях, щоб сильно не піднялися. Печіть їх по кілька хвилин з кожного боку.
5. Для голови, лапок і хвостика скатайте окремі невеликі прямокутні коржики.
6. Коли коржі запекутся, і будуть остигати на столі, приготуйте для них заварний крем. У миску налийте молоко, у нього введіть курячі яйця і збийте все разом віночком.
7. Далі додайте в крем цукор, борошно і ванілін, гарненько розмішайте, щоб не було грудок.
8. Варити крем на маленькому вогні, весь час помішуючи, поки він не загусне і не почне пузиритися.
9. У зварений крем, поки він ще гарячий, додайте вершкове масло і добре розмішайте.
10. Заварним кремом промазывайте коржики з двох сторін, збираючи торт на плоскому блюді або тарілці.
11. Залишками крему промажте торт зверху, з боків викладіть голову, хвіст і лапки черепашки. Прикрасьте торт зверху ківі, нарізані на тонкі кружечки.
12. Торт повинен добре просочитися кремом, постоявши в холоді не менше 4-6 годин, а потім його можна подавати до чаю або до кави.
Приємного апетиту!
Порада: якщо ви любите кисленький смак, тоді додайте ківі не тільки зверху у вигляді прикраси торта, але і викладіть його всередину панцира між коржиками.