Рогалики з повидлом – 7 рецептів в духовці з покроковими фото

Що взагалі являє собою рогалик? Це борошняний виріб, всередині якого, як правило, знаходиться начинка, яка може бути найрізноманітнішою (починаючи від варення і джемів, закінчуючи свіжими ягодами і фруктами). Приготування такого десерту буде дуже до речі, коли гості на порозі, а вдома нічого солоденького до чаю немає. Така випічка припаде до смаку всім, хто тільки встигне її спробувати, саме «встигне», тому що це блюдо миттєво розлітається зі столу.

Рогалики з повидлом з дріжджового тіста

Дуже простий і швидкий (не рахуючи активації дріжджів і розстойки) рецепт здобного частування з фруктовою начинкою – рогалики, які припадуть до смаку всім, хто тільки спробує їх. А приготувати їх можна маючи під рукою лише борошно, дріжджі, яйця, цукор-пісок і невелику баночку повидла.

Інгредієнти на
32 шт.

  • Борошно 480 гр.
  • Сухі дріжджі ½ пакета
  • Молоко коров’яче ⅔ ст.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Повидло за смаком
  • Мак за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти рогалики з повидлом в духовці? Замішуємо тісто. У глибокому посуді з’єднуємо півтора яйця, цукор-пісок звичайний і ванільний, тепле молоко, просіяне борошно (400 грам), дріжджі і сіль – вимішуємо, і після додаємо вершкове масло, попередньо розм’якшене і нарізане невеликими шматочками – знову вимішуємо і ставимо в тепле місце на 40-50 хвилин.
  2. Тісто виходить дуже м’яким, тому необхідно підсипати залишки борошна і вимісити вдруге. Прибираємо ще раз на місце без протягів, приблизно на 60 хвилин.
  3. За закінчення часу тісто піднімається завдяки активації дріжджів та їх взаємодії з іншими компонентами.
  4. Піднялося тісто ділимо на 2 рівні частини і розгортаємо в тонкі пласти, діаметром близько 30 сантиметрів.
  5. Кожне коло розрізаємо на 16 трикутників.
  6. На широку частину викладаємо по чайній ложці повидла.
  7. Звертаємо заготовки в рогалики, викладаємо на деко, попередньо устеленный листом пергаментним папером, і залишаємо на годину під рушником для расстойки.
  8. Змащуємо верхівки рогаликів залишками збитого яйця, посипаємо маком і прибираємо в духовку на 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
  9. Гаряче ласощі акуратно перекладаємо на блюдо, даємо трохи часу охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!