Сирна запіканка з манкою і сметаною в духовці – 5 рецептів пишною запіканки з покроковими фото

Сирна запіканка з манкою і сметаною в духовці – смачне і корисне блюдо, яке готується нескладно і сподобається кожному члену сім’ї. Сир, поданий у такому вигляді, діти сприймають як десерт. Подають запіканку зі сметаною, прикрашаючи ягодами або шматочками фруктів.

Пишна сирна запіканка з манкою і сметаною в духовці

Для приготування сирної запіканки краще вибирати більш жирний сир: у ньому більше смаку та користі. Крім того, важливо ретельно перетерти сирну масу, щоб отримати більш повітряний і ніжний десерт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сир 9% 360 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Манна крупа 4 ст. л.
  • Молоко коров’яче 150 гр.
  • Сода харчова ¼ ч. л.
  • Оцет столовий 9% 5 мл
  • Масло вершкове 15 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирну запіканку з манкою і сметаною в духовці? Сир перетирається через сито або збивається блендером, щоб консистенція готового блюда була більш ніжною.
  2. Яйця збиваються з цукром і сіллю, щоб вийшла пишна маса. До яєчної суміші додають сир і манку.
  3. Акуратно вливають у масу молоко і перемішують.
  4. Соду гасять оцтом і додають до творожному тесту.
  5. Глибоку форму для запікання змащують вершковим маслом, присипають манкою і викладають масу, залишають тісто в приміщенні на 20 хвилин.
  6. Тримають запіканку в духовці протягом 40 хвилин при середній ступені нагріву – приблизно при 200 градусах.
  7. страви Дають трохи охолонути, ділять на порції і подають, поливаючи згущеним молоком, або з ягодами.