Пісочне тісто для пирога – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісочне тісто для пирога — це основа для випічки в духовці, яку можна легко приготувати в домашніх умовах. За класичним рецептом пісочне тісто готують із борошна, яєць і вершкового масла. Його використовують у приготуванні різної домашньої випічки, а найчастіше пирогів з начинкою. Ми зібрали 10 покрокових рецептів, які дозволять вам приготувати смачне пісочне тісто.

Класичне пісочне тісто для пирога з ягодами

Стара добра класика пісочного тіста буде актуальна у всі часи. З такого тіста виходять неймовірно смачні домашні пироги. Як правильно його приготувати, ви дізнаєтеся з цього докладного рецепта.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно пшеничне 350 гр.
  • Цукор-пісок 25 гр.
  • Сіль-5 гр.
  • Масло вершкове 280 гр.
  • Вода 85 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати пісочне тісто для пирога? Змішайте 2/3 борошна з цукром і сіллю. Додайте розм’якшене вершкове масло і добре перемішайте ці інгредієнти до утворення дрібної крихти.
  2. введіть борошно і замісіть однорідне тісто.
  3. Збризніть тісто водою і сформуйте з нього велику кулю, загорнути його в харчову плівку і покладіть на пару годин в холодильник.
  4. Дістаньте тісто з холодильника, розділіть його на дві частини. Одна частина буде служити основою пирога з ягодами, а другу використовуйте для декорування.

Приємного апетиту!