Пісочне тісто для пирога – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісочне тісто для пирога — це основа для випічки в духовці, яку можна легко приготувати в домашніх умовах. За класичним рецептом пісочне тісто готують із борошна, яєць і вершкового масла. Його використовують у приготуванні різної домашньої випічки, а найчастіше пирогів з начинкою. Ми зібрали 10 покрокових рецептів, які дозволять вам приготувати смачне пісочне тісто.

Класичне пісочне тісто для пирога з ягодами

Стара добра класика пісочного тіста буде актуальна у всі часи. З такого тіста виходять неймовірно смачні домашні пироги. Як правильно його приготувати, ви дізнаєтеся з цього докладного рецепта.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно пшеничне 350 гр.
  • Цукор-пісок 25 гр.
  • Сіль-5 гр.
  • Масло вершкове 280 гр.
  • Вода 85 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати пісочне тісто для пирога? Змішайте 2/3 борошна з цукром і сіллю. Додайте розм’якшене вершкове масло і добре перемішайте ці інгредієнти до утворення дрібної крихти.
  2. введіть борошно і замісіть однорідне тісто.
  3. Збризніть тісто водою і сформуйте з нього велику кулю, загорнути його в харчову плівку і покладіть на пару годин в холодильник.
  4. Дістаньте тісто з холодильника, розділіть його на дві частини. Одна частина буде служити основою пирога з ягодами, а другу використовуйте для декорування.

Приємного апетиту!

Ніжне пісочне тісто для пирога з варенням

Дуже смачний і красивий пиріг з пісочного тіста і варення можна приготувати в домашніх умовах. Рецепт тіста простий і зрозумілий, а баночка ароматного варення завжди знайдеться в холодильнику.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 0,7 ч. л.
  • Цукор – 140 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

1. Продукти для тіста заздалегідь дістаньте з холодильника, вони повинні бути кімнатної температури. Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром до пишної піни.

2. Продовжуючи збивати, додайте щіпку солі, два жовтки і ванілін. Збивайте, поки маса не посвітлішає.

3. Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти цю масу в миску зі збитою масляною сумішшю. Починайте замішувати тісто лопаткою.

4. Коли тісто стане густим, перекладіть його на стіл або дошку і продовжуйте вимішувати руками. Перед тим, як приступати до формування пирога, охолодіть тісто, помістивши його на півгодини в холодильник.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пісочного тіста для пирога в духовці

Розсипчасте пісочне тісто чудово підійде для випічки. По своєму смаку можна додавати в нього різну кількість цукру, робити пироги з солодкою і не солодкою начинкою.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 200-220 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. У склянку налийте воду, покладіть туди декілька кубиків льоду і відставте в сторону. Борошно перемішайте з сіллю. Масло наріжте кубиками, так воно швидше розтане.

2. Перекладіть масляні кубики до борошні і перетріть їх у крихту. Можна скористатися для цього кухонним комбайном або блендером.

3. Влийте в борошняну масу 4 столові ложки крижаної води і яйце, і продовжуйте заважати, поки борошно остаточно не змішається з маслом і тісто не почне збиватися в грудки.

4. Готове тісто можна відразу розділити на два шматки, так буде зручніше потім збирати пиріг. Загорнути тісто у харчову плівку і залиште на півгодини в холодильнику. Потім охолоджене тісто раскатается до необхідного розміру і сформуйте пиріг.

Приємного апетиту!

Як приготувати пісочне тісто для пирога з сиром?

Багато хто любить домашню випічку, а особливо вироби з пісочного тіста, які просто тануть у роті. Пісочний пиріг з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою з сиру може стати приємним доповненням до застілля у колі друзів і близьких.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно – 520 гр.
  • Розпушувач – 1 пакетик.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Цукор – 75 гр.
  • Яйця – 3 шт.

Процес приготування:

1. Борошно змішайте з розпушувачем.

2. Додайте борошняну суміш цукор і натерте на крупній тертці вершкове масло.

3. Жовтки відокремте від білків і додайте їх до решти інгредієнтів.

4. Замістити тісто. Розділіть його на дві нерівні частини. Велика буде служити підставою випічки, менша – верхньою частиною. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте на півгодини в холодильник.

Приємного апетиту!

Пісочне тісто для пирога з м’ясом в домашніх умовах

Щоб урізноманітнити своє повсякденне меню, приготуйте на обід ситний пиріг з м’ясною начинкою. Любителі м’яса без сумніву оцінять таке блюдо по достоїнству.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Вода – 85 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. У глибоку миску просійте борошно. Розм’якшене вершкове масло наріжте кубиками і покладіть до борошна.

2. При змішуванні борошна і масла не потрібно прагнути до повної однорідності. Якщо невеликі шматочки масла залишаться, то вони навпаки додадуть тесту соковитість і шаруватість. Додайте пару столових ложок крижаної води і сіль, перемішувати до розчинення солі. Потім викладіть тісто на стіл і продовжуйте замішувати руками.

3. Додайте в тісто решту воду, вимішуйте тісто, поки вода повністю не вбереться. Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть на півгодини в холодильник.

4. Після того, як тісто охолодитися і дійде до потрібної консистенції, можна приступати до формування пирога.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пісочного тіста для пирога з яблуками

В літній сезон, коли починають зріти в саду фрукти і ягоди, саме час для експериментів з домашньою випічкою. Серед різноманітних варіантів яблучний пиріг з пісочного тіста завжди бажане ласощі на будь-якому столі. Як приготувати тісто для нього, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – ¾ склянки
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Холодна вода – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Жовтки відокремте від білків. Додайте до жовтків цукор і щіпку солі, збийте вінчиком.

2. Потім в жовткову масу додайте розм’якшене вершкове масло, розмішайте до однорідності.

3. Борошно просіяти і додати в миску до решти інгредієнтів.

4. Влийте в тісто 2 столові ложки дуже холодної води і продовжуйте замішувати тісто.

5. Скачайте з тіста кулю і помістіть його на 20-30 хвилин у холодильник. За цей час можна приготувати начинку для пирога.

Приємного апетиту!

Швидке пісочне тісто на маргарині для пирога

Пісочне тісто для пирогів можна готувати з використанням вершкового масла або маргарину. Перед тим, як приступити до замішування тіста, охолодіть всі інгредієнти. І ще один невеликий лайфхак: не вимішуйте тісто занадто довго.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Маргарин – 125 гр.
  • цукрова Пудра – 50 гр.
  • Вода – 20 мл
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Маргарин наріжте кубиками і перекладіть в миску. Додайте цукрову пудру і щіпку солі

2. Потім додайте холодну воду і просіяне борошно, замісіть тісто руками.

3. Спочатку може здатися, що борошна більше, ніж потрібно, і вона буде збиватися в крихту.

4. Продовжуйте замішувати тісто до того моменту, поки воно не перестане липнути до рук. Сформуйте з тіста грудку, загорнути в харчову плівку і дайте йому відпочити в холодильнику 30-60 хвилин. Потім можна приступати до приготування пирогів.

Приємного апетиту!

Дуже смачне пісочне тісто для пирога з картоплею

Пироги з пісочного тіста прості в приготуванні і можуть стати прекрасним доповненням до сніданку, а також ситим перекусу на роботі або в дорозі. Доповнювати їх можна начинкою з картоплі, м’яса, капусти, сиру або інших інгредієнтів.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіяти в миску, додати розм’якшений маргарин і змішайте ці інгредієнти.

2. В окремій мисці змішайте сметану, білок і гашену оцтом соду.

3. З’єднайте сухі і рідкі компоненти, замісіть тісто.

4. Перед тим, як приступити до збору пирога, помістіть тісто на півгодини в холодильник.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт пісочного тіста зі сметаною

Пісочне тісто зі сметаною має приємний вершковий смак, пироги з нього виходять ніжними і пишними. В якості начинки можна використовувати ягоди, сир, картопляне пюре з зеленню або цибулею. Це один з найбільш швидких і простих способів приготування смачної домашньої випічки.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Масло слівочное – 100 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 щіпка.
  • Сметана – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 430 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Масло наріжте кубиками і покладіть в чашу комбайна, додайте туди яйця і холодну сметану.

2. Борошно просіяти через дрібне сито і всипте в чашу комбайна. Туди ж додайте цукор, соду і сіль.

3. Увімкніть комбайн і замісіть тісто. Не вимішуйте тісто довго, через це воно може стати не досить хрустким.

4. Тісто повинне вийти еластичним і не липнути до рук. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в холодильник на 30 хвилин. Після чого, його можна використовувати у приготуванні пирогів та іншої випічки.

Приємного апетиту!

Як зробити смачне пісочне дріжджове тісто для пирога?

В даний час на кожному кроці можна зустріти пекарню або кафе з готової випічкою. Однак, ніщо не зрівняється з ароматом і смаком домашніх пирогів. Прекрасною основою для них стане пісочне дріжджове тісто за нашим рецептом.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 60 мл

Процес приготування:

1. Дріжджі розведіть в теплій воді і залиште на 10-15 хвилин. Масло перетріть в крихту разом із борошном і цукром.

2. В борошняну крихту додайте дріжджі і замісити тісто.

3. Тісто виходить м’яким і пластичним, якщо в ньому залишаться невеликі прожилки з масла – це піде на користь структурі тесту, воно буде більш пухким.

4. Таке тісто треба розкачати товщиною від 0,5 до 1 сантиметра, в процесі запікання випічка добре піднімається.

Приємного апетиту!