ПП сирники із сиру – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Не багато знають, що дотримуючись правильного харчування, зовсім необов’язково відмовляти собі в улюблених стравах. Сирники не є винятком — злегка змінивши звичний для нас склад, можна швидко і легко приготувати легкий варіант, який не принесе шкоди вашій фігурі.

ПП сирні сирники без борошна на сковороді

Неймовірно повітряне, легке блюдо, ідеально підходить для сніданків або перекусів складається з найпростіших інгредієнтів: сиру, яєць, невеликого кількість цукрового піску, а головне – без єдиного грама муки!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Для тіста:
  • Сир 5% 300 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Ванілін 10 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Манна крупа 1 ст. л.
  • Родзинки 20 шт.
  • Манна крупа 4 ст. л. (для панірування)

Процес приготування:

  1. Як приготувати ПП сирники з сиру? У глибокій ємності змішуємо сир, манку, яйце. З допомогою виделки всі складові ретельно перетираємо і залишаємо на 10-15 хвилин для того, щоб крупа встигла набрякнути.
  2. Потім, додаємо в сирну масу цукровий пісок, ванілін, родзинки, знову все гарненько перемішуємо.
  3. Руки змочуємо водою і починаємо формувати невеликі «шайби» заввишки близько півтора сантиметра. Далі, кожну заготовку обвалюємо в манній крупі.
  4. Обсмажуємо сирники на рослинному або вершковому маслі до утворення апетитною скоринки.
  5. У гарячому вигляді подаємо до столу і за бажанням прикрашаємо свіжими ягодами і фруктами. Приємного апетиту!

Як приготувати пишні ПП сирники в духовці?

Сирники, приготовлені в духовці, набагато корисніше і набагато менш калорійні порівняно з сирниками, які готують на величезній кількості масла, яке необхідно при смаженні. Блюдо виходить неймовірно ніжним всередині і хрустким зовні!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир 9 % — 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Підсолоджувач – 1 ст. л.
  • Борошно – 10 гр.
  • Цедра апельсина – за смаком.

Процес приготування:

1. Для того щоб сирники мали повітряну текстуру, насамперед, перетираємо сир через дрібне сито, дозволяючи насититися киснем.

2. У глибоку піалу вбиваємо одне яйце, додаємо підсолоджувач і гарненько збиваємо.

3. Акуратно з’єднуємо сирну і яєчну масу між собою, всипаємо невелику кількість борошна і цедри або будь-які інші наповнювачі, які вам подобаються.

4. Деко устеляємо листом пергаментного паперу, а з «тесту» формуємо кульки однакового розміру і викладаємо їх на пергамент.

5. Долонькою злегка натискаємо на кожен шар, для того, щоб сформувати невеликі «шайби». Заготовки відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Рум’яні сирники відмінно поєднуються з холодною сметаною та різними фруктами. Приємного апетиту!

ПП сирники з рисовим борошном

Рисове борошно містить в собі достатню кількість крохмалю, щоб готові сирники ідеально тримали свою форму, але залишалися повітряними всередині, саме це і є головною перевагою даної борошна. До того ж, у процесі готування, в сирну масу можна додати абсолютно будь-які добавки: сухофрукти, горіхи або ягоди.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10 шт.

Склад:

  • Сир – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 5 гр.
  • Підсолоджувач – за смаком.
  • Борошно рисова – 50 гр.
  • Масло (коксове або рослинне) – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибокій тарілці змішуємо сир і підсолоджувач – перемішуємо. В рецепті бажано використовувати сир з мінімальною жирністю, так як в ньому міститься небагато вологи, за рахунок чого, готові сирники виходять приємною текстурою.

2. В ту ж ємність додаємо одну дрібку солі і вбиваємо яйце. Всі складові ретельно розмішуємо.

3. В отриману масу додаємо близько 30 грам рисового борошна (залишилася борошно необхідна для панірування) і знову все перемішуємо.

4. «Тісто» повинна мати щільну консистенцію. У разі якщо маса рідкувата – додаємо ще трохи борошна.

5. Починаємо формувати сирники. Для цього, з допомогою ложки беремо трохи тіста і вологими руками формуємо, а потім паніруємо в залишилася борошні.

6. На сковороді розігріваємо невелику кількість олії і викладаємо заготовки. Готуємо на середньому вогні, під кришкою, до утворення апетитною скоринки (близько 5 хвилин).

7. Після закінчення часу перевертаємо і підрум’янюємо другу сторону.

8. До столу подаємо в теплому вигляді, поливши сметаною і медом. Приємного апетиту!

Смачні ПП сирники з бананом

Урізноманітнити класичні сирники дуже просто! Досить додати до звичної для нас сирній масі стиглий банан, який додасть страві натуральну солодкість і чудовий тропічний аромат.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10 шт.

Склад:

  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Борошно рисова – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Підсолоджувач – за смаком

Процес приготування:

1. Один стиглий банан очищаємо від щільної шкірки і ретельно перетираємо в пюре за допомогою виделки.

2. До фруктової маси додаємо сир (бажано використовувати низькокалорійний продукт, так як в ньому міститься невелика кількість вологи, завдяки чому готову страву має дуже приємну консистенцію).

3. До бананово-сирної маси додаємо сіль і підсолоджувач. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо між собою і пробуємо на солодкість, яку регулюємо за смаком.

4. В отриману масу додаємо одне яйце і розмішуємо.

5. Також додаємо близько 30 грам борошна і одну чайну ложку розпушувача – маса повинна бути в’язкою, однак, добре тримати форму.

6. Ложкою беремо невелику кількість «тесту» і обвалюють у борошні, далі руками надаємо заготовці форму товстенькою коржі.

7. Сковорідку з товстим дном добре розігріваємо з невеликою кількістю масла і акуратно викладаємо сирники. Готуємо на повільному вогні під закритою кришкою близько 5 хвилин (до того моменту, поки кожна «шайба» не придбає золотавий колір з нижнього боку).

8. Після, за допомогою лопатки перевертаємо сирники і обсмажуємо з другої сторони.

9. Злегка остиглі коржі з сиру і банана ідеально поєднуються з медом і зеленим чаєм. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт сирників на вівсяному борошні

Ідеальний варіант сніданку або ж перекусу, який дуже зручно брати на роботу або в школу – сирники, приготовані на основі 5 % сиру і вівсяної муки. Дана борошно надає страві приємний солодкуватий смак і тонкий аромат, що нагадує вівсяну кашу.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сир – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Борошно вівсяна – 60 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти. Відміряємо потрібну нам кількість борошна, сиру і вершкового масла.

2. Готуємо сирну масу. У глибоку тарілку викладаємо сир і перетираємо його за допомогою виделки. Потім вбиваємо яйце, додаємо сіль, цукровий пісок (можна замінити медом) і ванілін – гарненько перемішуємо.

3. Отримане тісто перебиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції і додаємо ¾ вівсяного борошна (трохи залишаємо для формування сирників).

4. Ретельно розмішуємо всі складові.

5. Вологими руками ліпимо невеликі кульки, які в подальшому злегка притискаємо до поверхні і формуємо сирники, зверху присипаємо залишилася борошном. Заготовки відправляємо на гарячу сковороду з невеликою кількістю вершкового масла.

6. На повільному вогні обсмажуємо з двох боків, приблизно по 5 хвилин, до утворення золотистої скоринки.

7. Готову страву прикрашаємо ягодами або фруктами і тішимо близьких людей. Приємного апетиту!

Пишні та повітряні сирники з кукурудзяним борошном

Дуже смачний, ситний, а головне корисний сніданок можна приготувати з найпростіших продуктів: сиру, яєць і невеликої кількості борошна з кукурудзи. Будьте впевнені, що така страва напевно сподобається навіть дітям, незважаючи на мінімальний вміст цукрового піску.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Мука кукурудзяна – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокій тарілці змішуємо сир і одне яйце – перетираємо виделкою до однорідності.

2. До отриманої маси додаємо зовсім небагато цукру і 2 столові ложки борошна з кукурудзи – гарненько перемішуємо.

3. Руками формуємо сирники і злегка паніруємо в залишках борошна.

4. Форму для запікання вистилаємо пергаментним папером і поверх акуратно викладаємо заготовки.

5. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і випікаємо сирники близько 15-20 хвилин (до освіти красивого золотистого кольору).

6. Після закінчення часу акуратно виймаємо форму, даємо трохи часу охолонути і насолоджуємося ніжними і корисними сирниками. Приємного апетиту!

Як спекти смачні сирники з рікоттою?

Приготувати вдома сніданок «як в ресторані»? Легко! Для того щоб побалувати себе і свою сім’ю неймовірно повітряними сирниками нам знадобиться трохи часу і рікотта з бананом!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Рікотта – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Банан (невеликий) – 1 шт.
  • Борошно рисова – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Основа наших сирників – рікотта. Перекладаємо ніжний сир в ємність і злегка розминаємо виделкою або ложкою.

2. Акуратно розбиваємо яйце і відокремлюємо білок від жовтка. Жовток додаємо до сиру і перемішуємо.

3. Один невеликий банан «звільняємо» від шкірки і за допомогою виделки перетворюємо його в пюре. Фруктову масу також відправляємо до рікотті.

4. Потім, в повітряну масу додаємо дві столові ложки рисового борошна і знову гарненько розмішуємо.

5. У плоску тарілку насипаємо борошно, ложкою кладуть невелику кількість маси і руками формуем сирники.

6. Для того щоб спростити процедуру, рекомендується скористатися кулінарним кільцем (для додання ідеальної форми).

7. У сковороду додаємо трохи олії і розігріваємо. Коли масло раскалилось – викладаємо сирники і смажимо на середньому вогні близько 5 хвилин з одного боку.

8. Після закінчення часу, перевертаємо кожен «кругляшек» на другу сторону, зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і готуємо ще близько 7-10 хвилин.

9. Гарячі сирники перекладаємо на паперові рушники (дозволяючи стекти надлишків олії), після красиво викладаємо на блюдо, поливаємо медом і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Корисні сирники з сиру з родзинками без цукру

Сирники – це прекрасний варіант сніданку, який не вимагає багато часу, сил і брудного посуду. До того ж, страва, приготована за цим рецептом, не тільки смачне, але ще і дуже корисне і низькокалорійне.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Основа сирників – сир. Для їх приготування краще брати продукт з мінімальною жирністю, так як відсоток вологи буде зовсім невеликим. Першим ділом пропускаємо нашу основу через м’ясорубку (можна перетерти через дрібне сито).

2. До насиченого киснем сиру засипаємо 150 грам заздалегідь промитих родзинок.

3. В ту ж тару вбиваємо одне середнє яйце.

4. І наостанок засипаємо дві ложки просіяного борошна і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

5. Отриману масу ділимо на рівні «колобочкі», викладаємо їх на поверхню, злегка присипану борошном, і починаємо формувати майбутні сирники (робити це краще всього вологими руками).

6. Обсмажуємо на рослинному маслі близько 4-5 хвилин з кожного боку і в гарячому вигляді подаємо сирні коржики» до столу. Приємного апетиту!

ПП сирники з кокосовою борошном

Сирники, приготовлені з використанням кокосової борошна, виходять неймовірно ніжними і ароматними. До того ж, така страва ідеально підходить для корисних сніданків і перекусів, як для дорослих, так і для самих маленьких!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Борошно кокосова – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Стружка кокосова – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Сир перетираємо через дрібне сито для позбавлення від грудочок, а також, ця маніпуляція, дозволяє продукту насититися великою кількістю кисню, що надалі подарує сирників неймовірно повітряну і легку структуру.

2. У глибокому посуді з’єднуємо перетертий сир, два яйця, сіль та цукровий пісок.

3. Родзинки ретельно промиваємо під струменем води і ненадовго замочуємо в окропі.

4. Повертаючись до сирної маси, додаємо кокосову борошно і кокосову стружку, не забуваємо про ванилине.

5. Всі складові гарненько перемішуємо до однорідної консистенції (можна скористатися заглибним блендером).

6. Сухофрукти віджимаємо від надлишків води і вводимо в однорідну масу – знову перемішуємо.

7. Злегка вологими руками формуємо майбутні сирники. У сковороді розігріваємо буквально дві столові ложки масла і обережно викладаємо наші заготовки.

8. Обсмажуємо з двох сторін (з кожної приблизно по 5 хвилин) до утворення апетитною скоринки.

9. Перекладаємо готову страву на тарілку і за бажанням поливаємо сметаною, варенням або медом.10. Повітряні кокосові готові сирники. Приємного апетиту!

Дієтичне сирні сирники з яблуками

До божевілля любите сирники, але стежте за харчуванням? Приготуємо низькокалорійні сирні коржики – сирники без додавання борошна і навіть цукрового піску. Такий десерт можна їсти навіть вночі без шкоди для фігури!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пластівці вівсяні – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Масло оливкова – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Одне яблуко середнього розміру добре обполіскуємо під струменем води, обсушуємо і знімаємо шкірку. М’якоть нарізаємо дрібною соломкою або натираємо на середній тертці.

2. До фруктової соломці додаємо одну дрібку солі і пачку нежирного сиру.

3. Потім вбиваємо одне яйце і ретельно перемішуємо всі продукти між собою.

4. В отриману масу засипаємо дві ложки вівсяних пластівців, перемішуємо і даємо відпочити, приблизно 7-10 хвилин.

5. Після закінчення часу, промазуємо долоні невеликою кількістю оливкової олії і формуємо сирники. Потім, кожну заготовку паніруємо в кукурудзяному крохмалі.

6. «Шайби» обсмажуємо на розігрітій олії до утворення рум’яної скоринки.

7. Сирники злегка остуджуємо і прикрашаємо сметаною або джемом. Приємного апетиту!