Яблука в листковому тесті в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Яблука в листковому тесті в духовці – це елементарний у приготуванні, але, тим не менш, неймовірно смачний і ароматний десерт. Таке частування готується швидко і легко, а подати його можна навіть до святкового столу, бо як його зовнішній вигляд викликає неймовірне бажання швидше спробувати хоч шматочок, навіть при дотриманні дієти або правильного харчування. Найсмачніше виходить з домашніх садових яблук – обов’язково спробуйте і ви не пошкодуєте!

Яблука в листковому тісті, запечені в духовці

Яблука в листковому тісті, запечені в духовці – це воістину святковий десерт, тому як страва включає в свій склад, крім основних компонентів, ще й начинку, зроблену з подрібнених горіхів і меду. Смачно настільки, що зупинитися просто неможливо!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Тісто листкове дріжджове 200 гр.
  • Яблука 2 шт.
  • Мигдаль 10 шт.
  • Волоський горіх 25 гр. (ядер)
  • Мед 1 ч. л.
  • Кориця за смаком
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Цукор-пісок за смаком
  • Жовток 1 шт.

Процес приготування:

  1. Яблука в листковому тесті в духовці – це дуже смачно і просто! За допомогою кавомолки або блендера подрібнюємо мигдаль і ядра волоського горіха.
  2. В отриману масу додаємо корицю та мед – гарненько перемішуємо.
  3. Чистимо шкірку з яблук і чайною ложкою видаляємо насінну коробочку, зрізавши верх. Змащуємо соком лимона, щоб фрукти не змінили свій колір.
  4. У горіхову суміш додаємо маленькі скибочки яблучної м’якоті.
  5. Листкове тісто розгортаємо в пласт і розрізаємо на смужки товщиною близько двох сантиметрів.
  6. Заповнюємо простір усередині фруктів горіхово-медовою масою, накриваємо верхівками.
  7. Обвалюємо заготовки в цукровому піску і щільно загорнути в тісто.
  8. Декоруємо по своєму смаку і змащуємо жовтком.
  9. Яблука ставимо на деко з пергаментів і випікаємо протягом 20-25 хвилин при 200 градусах.
  10. Ласощі злегка остуджуємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!