Краффины великодні – 8 рецептів пасок краффинов з фото покроково

Приготувавши великодні краффины в якості частування самостійно, ви разом з тим піднесете близьким частинку свого тепла і турботи в це світле свято. Унікальність таких міні-пасок в тому, що ви можете взяти до уваги переваги своїх близьких і приготувати абсолютно будь-яку начинку в якості прошарку.

Класичні паски краффины на Великдень

Цей рецепт класичного краффина відразу сподобається прихильникам мінімалізму. Легкі і красиві з добре расслаивающего тесту краффины не затримуються на столі.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно пшеничне 350 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Масло оливкове 180 мл
  • Сухі дріжджі 10 гр.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Цукрова пудра 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати великодні паски краффины? Пропускаємо через сито борошно, важливо, щоб і сито, і миска були сухими. Додаємо сіль з цукром і добре перемішуємо.
  2. Сипкі інгредієнти розподіляємо ближче до краю, залишаючи в центрі поглиблення, в яке вбиваємо яйце, додаємо оливкову олію і сухі дріжджі.
  3. На маленькому вогні злегка підігріваємо молоко і вливаємо в цю ж ємність з усіма інгредієнтами.
  4. Все ретельно перемішуємо і якщо це необхідно, ще просіваємо невелику кількість борошна.
  5. Замішуємо гладке тісто, добре переминаем його в руках, перекладаємо в глибоку ємність і з накритим рушником залишаємо в теплому місці приблизно на 50-60 хвилин.
  6. За цей час тісто дуже добре приподнялось і придбала свою природну форму. На робочу поверхню, присипану борошном, викладаємо готову тісто.
  7. Після чого ділимо його на кілька рівних частин. У нас це буде близько 6. І кожен коржик розкачуємо приблизно на товщину, рівну 1,5 мм, можна зробити тонше.
  8. Паралельно з розкочуванням тесту відправляємо растапливаться вершкове масло, яке тонким шаром наносимо на поверхню кожного пласта.
  9. Змащену маслом корж звертаємо в рулет.
  10. Готовий років розкачуємо руками, витягаючи з обох сторін.
  11. Після цього по всій довжині розрізаємо рулет ножем.
  12. Смужки звертаємо равликом розрізаною частиною назовні.
  13. Формочки для випікання змащуємо маслом і заповнюємо равликами. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Краффины випікаються за 15-20 хвилин, важливо їх не перетримати. Зверху присипаємо кокосовою стружкою або цукровою пудрою.

Бажаємо приємного апетиту!