Краффины великодні – 8 рецептів пасок краффинов з фото покроково

Приготувавши великодні краффины в якості частування самостійно, ви разом з тим піднесете близьким частинку свого тепла і турботи в це світле свято. Унікальність таких міні-пасок в тому, що ви можете взяти до уваги переваги своїх близьких і приготувати абсолютно будь-яку начинку в якості прошарку.

Класичні паски краффины на Великдень

Цей рецепт класичного краффина відразу сподобається прихильникам мінімалізму. Легкі і красиві з добре расслаивающего тесту краффины не затримуються на столі.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно пшеничне 350 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Масло оливкове 180 мл
  • Сухі дріжджі 10 гр.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Цукрова пудра 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати великодні паски краффины? Пропускаємо через сито борошно, важливо, щоб і сито, і миска були сухими. Додаємо сіль з цукром і добре перемішуємо.
  2. Сипкі інгредієнти розподіляємо ближче до краю, залишаючи в центрі поглиблення, в яке вбиваємо яйце, додаємо оливкову олію і сухі дріжджі.
  3. На маленькому вогні злегка підігріваємо молоко і вливаємо в цю ж ємність з усіма інгредієнтами.
  4. Все ретельно перемішуємо і якщо це необхідно, ще просіваємо невелику кількість борошна.
  5. Замішуємо гладке тісто, добре переминаем його в руках, перекладаємо в глибоку ємність і з накритим рушником залишаємо в теплому місці приблизно на 50-60 хвилин.
  6. За цей час тісто дуже добре приподнялось і придбала свою природну форму. На робочу поверхню, присипану борошном, викладаємо готову тісто.
  7. Після чого ділимо його на кілька рівних частин. У нас це буде близько 6. І кожен коржик розкачуємо приблизно на товщину, рівну 1,5 мм, можна зробити тонше.
  8. Паралельно з розкочуванням тесту відправляємо растапливаться вершкове масло, яке тонким шаром наносимо на поверхню кожного пласта.
  9. Змащену маслом корж звертаємо в рулет.
  10. Готовий років розкачуємо руками, витягаючи з обох сторін.
  11. Після цього по всій довжині розрізаємо рулет ножем.
  12. Смужки звертаємо равликом розрізаною частиною назовні.
  13. Формочки для випікання змащуємо маслом і заповнюємо равликами. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Краффины випікаються за 15-20 хвилин, важливо їх не перетримати. Зверху присипаємо кокосовою стружкою або цукровою пудрою.

Бажаємо приємного апетиту!

Оригінальні великодні краффины з родзинками

Спрощений варіант традиційного великоднього кошика з додаванням родзинок, проте, саме цей досить простий на перший погляд рецепт поєднує в собі особливості приготування круасанів, класичного дріжджового тесту та елементів мафінів.

Час готування: 60.

Час приготування:150 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 370 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Жовток курячий – 2 шт.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Сік апельсиновий – 40 мл
  • Ізюм – 100 гр.
  • мигдальні Пелюстки – 50-100 гр.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста потрібно заздалегідь розтопити 100 грам вершкового масла, а молоко поставити нагріватися до 35-40 градусів. В молоко додаємо цукор-пісок, сухі дріжджі, все ретельно перемішуємо і залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб сухі інгредієнти могли набрякнути.

2. Яйця з’єднайте з цукром і збиваємо до отримання пишної маси світлого відтінку.

3. Борошно просіваємо разом з сіллю і добре перемішуємо. У ємність з борошном вливаємо яєчну суміш, опару і свіжовичавлений апельсиновий сік. Після того, як всі компоненти ще раз добре перемішали, додаємо рідке масло і замішуємо наше тісто. Коли воно перестане розпадатися, викладаємо його на робочу поверхню і вимішуємо 15-20 хвилин. В результаті, воно вийде м’яким і еластичним.

4. Суху миску змащуємо тонким шаром олії і викладаємо туди сформований з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в спокої приблизно на 60 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб воно збільшилося в об’ємі в кілька разів. В цей час замочуємо в гарячій воді родзинки.

5. Через це час, на присипану борошном дошку викладаємо все тісто і ділимо на три рівні частини, кожну з яких розкочуємо качалкою до товщини приблизно дорівнює 1,3-1,5 мм. Розкачані пласти змащуємо шаром вершкового масла і викладаємо по всій поверхні родзинки. Після цього приступаємо до формування рулету.

6. У вас має вийти три витягнутих рулету, які розрізаємо вздовж гострим ножем, залишаючи з одного боку цілими приблизно 3 див.

7. Починаємо згортати рулет равликом, розрізаною стороною назовні. Зверху посипаємо мигдалевими пелюстками.

8. Дно форми злегка змащуємо маслом або застеляємо папером, а потім перекладаємо сформовані краффины. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 5-10 хвилин, поступово зменшуючи температуру до 180 градусів.

9. Через 15-20 хвилин, після того як тісто помітно потемніє, перевіряємо готовність паски дерев’яною шпажкою. Якщо вона суха і без слідів тіста, значить краффины можна вийняти з духовки, а потім і з форми. Готові краффины можна подавати в такому вигляді або додатково прикрасити, давши волю своїй фантазії.

Бажаємо смачної паски!

Як спекти смачні краффины з цукатами в духовці?

Завдяки безлічі сухофруктів і цукатів випічка заграє новими яскравими фарбами і подарує відчуття свята. А за рахунок натуральної солодощі сушених фруктів ви можете використовувати мінімум інших підсолоджувачів.

Час приготування: 70 хв

Час приготування:180 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Дріжджі – 5 гр.

Процес приготування:

1. Почнемо з приготування здобного тіста. Борошно просіваємо з допомогою сита кілька разів, завдяки цьому тісто вийде повітряним. Відразу ж у борошно додаємо сіль і сухі дріжджі.

2. В окремій ємності збиваємо блендером цукор-пісок, екстракт ванілі і звичайно ж яйця до повного розчинення кристалів цукру.

3. Потім вливаємо молоко кімнатної температури або злегка підігріте. Все добре перемішуємо.

4. Сухі інгредієнти з’єднуємо з рідкими і замішуємо тісто. Для цього можна використовувати кухонну машину. Дуже поступово вводимо в тісто м’яке вершкове масло.

5. Щоб тісто вийшло м’яким, але при цьому еластичним і гладким, місимо його не менше 15 хвилин на поверхні, присипаної борошном. Тісто ліпимо у форму великого кулі і перекладаємо в суху посуд, попередньо змащену тонким шаром рослинного масла. Накриваємо харчовою плівкою або рушником і залишаємо підходити при кімнатній температурі протягом години.

6. В цей час приділимо час приготування начинки. Цукати нарізаємо шматочками, кубиками, можна додавати будь-які сухофрукти та горіхи. А масло залишаємо при кімнатній температурі.

7. Через це час здобне тісто помітно збільшиться в об’ємі, підніметься, стане повітряне і пористе. А це означає, що можна безпосередньо перейти до формування краффинов.

8. Тісто ділимо на кілька рівних частин і викладаємо на посипану борошном дошку. У такому вигляді накриваємо кульки харчовою плівкою, давши їм 10 хвилин відпочити від маніпуляцій.

9. Після чого кожен шар тонко розкочуємо качалкою.


10. Змащуємо тісто м’яким вершковим маслом рівномірно по всій поверхні.

11. Другим шаром викладаємо цукати, залишаючи між ними вільний простір.

12. У такому вигляді звертаємо тісто з начинкою в рулет. Накриваємо плівкою на 10 хвилин.

13. Потім за допомогою гострого ножа розрізаємо вздовж кожен рулет, залишаючи кінець рулету цілим.

14. Смужки звертаємо у вигляді равликів, таким чином формуючи паска.

15. Кінчик паски закріплюємо, підганяючи його всередині заготовки.

16. Формочки застеляємо пергаментом, змащуємо олією і викладаємо заготовки краффинов. Накриваємо кухонним рушником і залишаємо при кімнатній температурі на 60 хвилин. В цей час, поки паски піднімають, розігріваємо духовку до 200 градусів, після чого знижуємо температуру до 180 і випікаємо паски протягом 30 хвилин, коригуючи необхідну кількість часу.

17. Готовність паски перевіряємо дерев’яною шпажкою, на якій не повинно залишитися слідів тесту. Готовим краффинам даємо час на охолодження, а вже потім витягуємо з форм. За бажанням посипаємо просіяного цукровою пудрою і підносимо частування в такому вигляді.

Бажаємо приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування краффинов з маком на Великдень

Вам точно захочеться готувати краффины з маком частіше, ніж раз на рік, адже макова начинка розбавить дріжджове здобне тісто вологою текстурою, додасть куличу ніжності і солодощі, зробивши його менш прісним і сухим.

Час приготування: 90 хв

Час приготування:200 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 700 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Жовток – 3 шт.
  • ванільний Екстракт – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл

Для начинки:

  • Мак – 200-300 гр.
  • Вода – 700 мл
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Масло вершкове – 300 гр.

Процес приготування:

1. Незважаючи на те, що макова начинка буде використовуватися ближче до кінця, підготувати мак потрібно заздалегідь. Заливаємо сухий мак водою, щоб вона повністю покривала. Лишаємо в такому вигляді при кімнатній температурі протягом 15-20 хвилин. В цей час видаляємо з поверхні води ложкою все сміття, який спливає.

2. Через 20 хвилин відкидаємо на сито вымокший мак і добре зливаємо всю воду. Після цього мак викладаємо в каструлю.

3. Наповнюємо каструлю з маком водою і ставимо на маленький вогонь доводити до стану кипіння. Обов’язково знімаємо з поверхні піну. Залишаємо варитися мак на невеликому вогні протягом 50-60 хвилин, періодично помішуючи. У разі, якщо вода швидко випаровується, доливаємо ще. Коли мак збільшився в обсязі, пора знімати з плити.

4. Зливаємо зайву рідину і щоб повністю позбутися від зайвої вологи, перекладаємо мак на бавовняну рушник і залишаємо на 20-30 хвилин.

5. Після того, як мак трохи висох, перекладаємо його в окрему ємність, всипаємо цукор, вливаємо трохи ванільного екстракту і збиваємо за допомогою заглибного блендера.

6. У завершенні додаємо вершкове масло вже кімнатної температури, щоб було просто розтерти. Ретельно перемішуємо лопаткою і відставляємо готову начинку в бік. Переходимо до приготування тіста.

7. Підігріваємо молоко, щоб воно стало злегка теплим, додаємо цукор, дріжджі і дуже добре перемішуємо, щоб дріжджі могли рівномірно розійтися.

8. Просіваємо невелику частину борошна, перемішуємо, щоб опара була такою густою і схожою на сметану. Краї ємності з готової опарою затягуємо харчовою плівкою і протикаємо дірку, щоб дати можливість йти вуглекислого газу. Опару залишаємо в теплому місці на 35 хвилин, щоб маса збільшилася в обсязі.

9. Для здобної частини в мисці з’єднуємо яйця, відокремлені жовтки, цукровий пісок, екстракт ванілі, трохи солі, після чого все збиваємо блендером.

10. Тепер для аромату зчищаємо цедру апельсина, дуже дрібно нарізаємо. Апельсин ділимо на дві частини і вичавлюємо сік.

11. Близько 50 мл свіжовичавленого соку вливаємо в здобу, вмішуємо подрібнену апельсинову цедру і добре перемішуємо.

12. До цього моменти перевіряємо опару, вона встигла підійти. Знімаємо плівку, злегка перемішуємо і поступово з’єднуємо з приготовленої здобою, постійно перемішуючи. Просіваємо борошно і приступаємо до вымешиванию тесту. В процесі викладаємо розм’якшене масло, трохи рослинного, що полегшить процес замісу і не дозволить липнути тесту до рук. У завершенні всипаємо борошно. Коли тісто сгустилось, переносимо його на робочу поверхню і розтираємо, перебираємо руками, гарненько стискаємо.

13. Коли тісто змінилося, стало більш еластичним, то можна сформувати єдиний шар. Його перекладаємо в миску, застеляємо харчову плівку і залишаємо отвір. Тісто залишаємо в теплому місці до того моменту, поки воно не примножиться в кілька разів. На це необхідно кілька годин.

14. Через це час вминаем тісто і ділимо на кілька рівних частин, в залежності від бажаної кількості пасок. З кожної ліпимо невеликий шар і накриваємо на 10 хвилин рушником.

15. Після посипаємо робочу поверхню борошном і розкачуємо кожен шар. Тонкий розкатаний пласт тіста змащуємо шаром макової начинки. Залишаємо краю більш вільними і скручуємо в рулетик.

16. Ріжемо готові рулети гострим ножем, не дорізуючи до самого кінця.

17. Паска формується таким чином, як показано на фото.

18. Форми змащуємо будь-яким маслом і присипаємо мінімальною кількістю борошна. У підготовлені форми викладаємо всі паски, накриваємо рушником на 60 хвилин, щоб дати можливість тісту піднятися і стати пишніше. У цей час можна розігріти духовку до 180-200 градусів, щоб відразу відправити форми з пасками.

19. Випікаємо протягом 30-35 хвилин, коригуючи час в залежності від особливостей духовки. Готовність пасок можна перевірити сірником, а також за зовнішнім виглядом. Скоринка помітно потемніє і придбає приємний відтінок. Готові паски остуджуємо, за бажанням посипаємо невеликою кількістю цукрової пудри або покриваємо глазур’ю.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні і пишні краффины з начинкою?

Начинка додається з тією метою, щоб акцентувати увагу на певному смаку, а також додати кольору, особливо в розрізі. В залежності від обраних вами компонентів ваш паска може вийти більш солодким або більш кислим. А в якості третього варіанту, ви можете ризикнути і з’єднати все разом.

Час готування: 60 ч.

Час приготування:180 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Жовток курячий – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Масло вершкове – 160 гр.
  • Коньяк – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Журавлина сушена – 200 гр.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для глазурі:

  • Желатин – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Вода – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Першим ділом приготуємо опару. Для цього підігріваємо молоко на слабкому вогні до температури, що дорівнює 40 градусів, після чого змішуємо з дріжджами. Сюди ж просіваємо 50 грам борошна і цукор. Всі інгредієнти добре перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.

2. Наступним кроком обов’язково в окрему ємність просіваємо борошно.

3. Журавлину і волоський горіх обов’язково подрібнюємо за допомогою ножа. Всі сухофрукти повинні бути обов’язково сухими.

4. За цей час наша опара помітно підросла і готова для замішування тіста.

5. У окремої мисці з’єднуємо яйце кімнатної температури і жовтки. Всі інгредієнти повинні бути теплими, щоб не нашкодити дріжджам. До яйцям додаємо цукровий пісок і збиваємо до утворення пишної суміші. Також вона змінить яскраво жовтий колір на білий.

6. У заздалегідь всипаємо просіяне борошно сіль, також у середині робимо невелике поглиблення, куди заливаємо підійшла опару.

7. Коли все добре збовтали, додаємо білу яєчну суміш і ретельно перемішуємо лопаткою. Слідкуйте за тим, щоб не утворювалися грудочки.

8. Потім додаємо трохи коньяку і 120 грам розтопленого вершкового масла. Зробити це можна за допомогою водяної бані або ж мікрохвильовки. Ще важливо, щоб воно не було надто гаряче.

9. Починаємо заважати ложкою, поступово переходячи замісу тіста руками. Воно виходить приємним на дотик, що спрощує процес. Місимо тісто протягом 10 хвилин.

10. Присипаємо стіл борошном і викладаємо тісто на робочу поверхню, на якій добре переминаем його до такого стану, поки воно не стане однорідне і пластичне.

11. Глибоку миску змащуємо маслом і кладемо всередину тісто. Після чого накриваємо верх харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на годину.

12. Коли тісто збільшилося, переходимо до наступного етапу. Зважуємо загальний кулю і ділимо на необхідну кількість рівних заготовок.

3. Кожну заготовку скачуємо в кулю і вкриваємо плівкою. Даємо тісту 15 хвилин відновитися.

14. Через це часом займемося безпосередньо формуванням краффинов. Розкачуємо на присипаній борошном поверхні кожен шар до дуже тонкого шару прямокутної форми.

15. Змащуємо всю поверхню підталим вершковим маслом.

16. Поверх шару масла викладаємо подрібнені сухофрукти і горіхи.

17. Починаємо якомога щільніше загортати в дуже тонкий пласт рулет. Так робимо з кожним з куль. Готові рулети накриваємо плівкою, щоб вони не висихали.

18. Як тільки всі рулети готові, викладаємо їх на рівній поверхні і робимо ножем розріз вздовж, не доводячи до самого кінця.

19. Починаємо формувати паска, скручуючи рулет в спіральку, залишаючи місце зрізу зовні. Краффин формуємо у висоту, переходячи з одного рівня на інший. Кінець ковбаски загортаємо всередину краффина, щоб він не разлезался.

20. Сформовані заготовки викладаємо в заздалегідь підготовлені формочки. Намагайтеся, щоб тісто добре осіло на дно заготовки і рівномірно стосувалося стінок форми. Формочки з заготовками залишаємо в теплому місці до півгодини, щоб воно могло остаточно піднятися, прийнявши потрібну форму.

21. Краффины відправляємо випікати в розігріту до 200 градусів духовку протягом 10 хвилин, через цей час зменшуємо температуру на 20-40 градусів і випікаємо ще протягом 10 хвилин. При цьому протягом двох етапів важливо не відкривати дверцята духової шафи, не запускаючи всередину повітря. Готовність відстежуємо спочатку за зовнішніми змінами, а потім обов’язково перевіряємо дерев’яною шпажкою, яка повинна залишатися сухою.

22. Готові паски виймаємо з духовки і залишаємо остигати. Після чого виймаємо з форми.

23. У завершенні можете піддатися своїй фантазії, прикрасивши кожен краффин різним способом. Для прикладу, можете приготувати глазур з цукрової пудри або просто присипати їй верх паски.

З наступаючою Світлим Великоднем. Бажаємо приємного апетиту!

Великодні краффины з дріжджового тіста в домашніх умовах

Дріжджі збільшать час приготування, проте саме завдяки їм здобне дріжджове тісто зможе піднятися і краффины будуть відповідати бажаного результату. Для цього потрібно всього лише запастися терпінням і дотримуватися послідовність приготування.

Час готування: 90 ч.

Час приготування:4 ч.

Порцій – 3.

Склад:

  • Яйце куряче -1 шт.
  • Жовток курячий – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 170 гр.
  • мускатний Горіх мелений – 1 ч. л.
  • Цукати – 100-150 гр.
  • цукрова Пудра – 100 гр.

Процес приготування:

1. Для приготування дріжджового тіста у підігріте молоко додаємо сухі дріжджі і цукровий пісок, все добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

2. За цей час нам необхідно встигнути збити яйця з цукровим піском. Для цього найкраще скористатися блендером або міксером.

3. Потім до яєць просіваємо все борошно і поступово вливаємо молоко з дріжджами.

4. Додаємо свіжовичавлений апельсиновий сік і 50 грам розтопленого вершкового масла. Все добре вимішуємо з допомогою ложки.

5. Грудку тіста перекладаємо на посипану борошном робочу поверхню і замішуємо руками доти, поки воно з легкістю не буде відставати від рук.

6. Змащуємо поверхню форми маслом, куди ми потім перекладаємо тісто. Залишаємо підніматися в теплому місці мінімум протягом 60 хвилин.

7. Збільшене в об’ємі тісто розділяємо на кілька окремих шматочків, з яких в наслідок формуємо кульки. Даємо тісту ще 15 хвилин на відпочинок.

8. Після чого сформовані кулі розкочуємо качалкою або пляшкою як можна тонше. Рясно змащуємо поверхню пласта маслом кімнатної температури і присипаємо меленим мускатним горіхом.

9. Наступним шаром викладаємо начинку з подрібнених сухофруктів, горіхів, цукатів.

10. Починаємо з одного кінця загортати тісто з начинкою в рулет.

11. Далі за допомогою гострого ножа робимо розріз уздовж рулету, не доходячи до кінця.

12. Приступаємо до формування краффина, равликом скручуємо надрізаний рулет, залишаючи назовні розрізану частина.

13. Покласти тісто у форму, заздалегідь змащену тонким шаром вершкового масла, і залишаємо підніматися в теплому місці протягом години.

14. Розігріваємо духовку до 200 градусів, куди відправляємо підійшли паски. При такій температурі випікаємо 10 хвилин. Потім зменшуємо температуру на 20-30 градусів і продовжуємо випікати протягом 40 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб паски підрум’янилися, тісто схопилося і при цьому не підгоріло.

15. Витягаємо остиглі паски з форм і посипаємо невеликою кількістю цукрової пудри.

Приємного вам апетиту!

Неймовірно смачні краффины з цедрою апельсина на Великдень

Це той рецепт сподобається тим, хто любить цитрусові. Апельсин – це той самий універсальний фрукт, з якого можна отримати і цедру для розведення ніжної текстури, і просочення, яка є джерелом чудового аромату, соковитості і незамінною основою для вологості тіста.

Час готування: 5 ч.

Час приготування:90 хв

Порцій – 3.

Склад:

  • Яйце куряче -1 шт.
  • Жовток курячий – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 140 гр.
  • Молоко – 80 мл
  • Сік апельсиновий – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Сухофрукти – 100 гр.
  • Горіх волоський – 100 гр.
  • цукрова Пудра – 150 гр.

Процес приготування:

1. Знімаємо з шкірки апельсина цедру, комфортніше всього робити це за допомогою дрібної терки.

2. З розрізаного на дві частини апельсина вичавлюємо по можливості весь сік.

3. Всі сухофрукти заливаємо кип’яченою водою і залишаємо на 5 хвилин.

4. Після чого добре промиваємо і викладаємо на паперовий рушник, який вбере зайву вологу.

5. У ємність з теплим молоком додаємо дріжджі і цукор, добре розмішуємо і залишаємо в спокої на 10 хвилин.6. Відокремлюємо жовтки від білків і додаємо до яйця, потім всипаємо цукор і збиваємо яєчну масу до повного розчинення цукру.

7. Додаємо сіль у просіяне борошно і в середину вливаємо розм’якшене вершкове олію, вичавлений сік і подрібнену цедру.

8. Потім туди ж додаємо дріжджі.

9. Замішуємо тісто, і переминаем руками до тих пір, поки воно не стане максимально еластичним і тягнеться.

10. У вільну посуд викладаємо тісто, змастивши дно і краї маслом. Потім накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в підігрітій духовці приблизно на 60 хвилин.

11. Через це час ділимо його на кілька рівних частин, які скачуємо в кулі і накриваємо харчовою плівкою. У такому вигляді залишаємо тісто підніматися на протязі 15 хвилин.

12. Кожен шар розкачуємо як можна тонше, утворюючи шар, який промазуємо шаром вершкового масла.

13. Зверху викладаємо начинку. Також чинимо з іншими грудочками тесту.

14. Потім якомога щільніше загортаємо тонкі пласти в рулети і кладемо під харчову плівку, щоб тісто не встигла засохнути.

15. По черзі робимо надріз уздовж кожного рулету, не доходячи до самого кінця.

16. Надрізаний рулет загортаємо равликом, підгинаючи хвостик всередину.

17. Паски викладаємо в підготовлені форми і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Максимальна кількість часу, яке для цього необхідно, варіюється від 30 до 40 хвилин.

18. Після того як дали час куличам охолонути, посипаємо зверху просіяного цукровою пудрою.

Приємного вам апетиту!

Вологі великодні паски-краффины з сиром в духовці

Далеко не вибагливі в приготуванні краффины і разом з тим, мають більш складним і цікавим поєднанням смаків на відміну від приготовлених на класичному тесті.

Час готування: 5 ч.

Час приготування:90 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • яєчні Жовтки -4 шт.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Сир – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко – 100 гр.
  • Сік апельсиновий – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Коньяк – 50 гр.
  • Сухофрукти – 300 гр.
  • цукрова Пудра – 150 гр.

Процес приготування:

1. Сухофрукти заливаємо водою, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник.

2. Відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо міксером разом з цукровим піском.

3. У получившеюся світлу масу вливаємо апельсиновий сік, коньяк, а потім переходимо до сипучих компонентів. Додаємо куркуму, сіль і ванілін. Все добре перемішуємо.

4. Потім сюди ж вмішуємо 100 грам м’якого вершкового масла і молоко кімнатної температури. Все перемішуємо за допомогою віночка. Потім до цієї маси всипаємо весь сир і добре перемішуємо. Сюди ж просіваємо борошно, засипаємо пачку дріжджів. Таким чином замішуємо тісто. Час самого вимішування неважливо. Відправляємо сформоване тісто в холодильник.

5. Через годину, коли тісто підійшло, дістаємо миску з холодильника і викладаємо тісто на присипану борошном робочу поверхню.

6. Ділимо тісто на 4 рівні частини, кожну з яких розкачуємо тонкі коржі.

7. Змащуємо всю поверхню коржа підталим вершковим маслом, поверх шару з олією викладаємо подрібнені сухофрукти і приступаємо згортання рулету. Готові рулети накриваємо плівкою, щоб вони не висихали.

8. Як тільки всі рулети готові, викладаємо їх на рівній поверхні і робимо ножем розріз вздовж, не доводячи до самого кінця.

9. Починаємо формувати паска, скручуючи рулет в спіральку, залишаючи місце зрізу зовні. Краффин формуємо у висоту, переходячи з одного рівня на інший. Кінець ковбаски загортаємо всередину краффина, щоб він не разлезался.

10. Сформовані заготовки викладаємо в заздалегідь підготовлені формочки. Намагайтеся, щоб тісто добре осіло на дно заготовки і рівномірно стосувалося стінок форми. Формочки з заготовками залишаємо в теплому місці до півгодини, щоб воно могло остаточно піднятися, прийнявши потрібну форму.

11. Краффины відправляємо випікати в розігріту до 200 градусів духовку протягом 10 хвилин, через цей час зменшуємо температуру на 20-40 градусів і випікаємо ще протягом 10 хвилин. При цьому протягом двох етапів важливо не відкривати дверцята духової шафи, не запускаючи всередину повітря. Готовність відстежуємо спочатку за зовнішніми змінами, а потім обов’язково перевіряємо дерев’яною шпажкою, яка повинна залишатися сухою.

12. Готові паски виймаємо з духовки і залишаємо остигати. Після чого виймаємо з форми і посипаємо просіяного цукровою пудрою.

Приємного вам апетиту!