Пісочний пиріг – 10 простих рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Пісочний пиріг – це чудова кулінарна ідея для вашого домашнього чаювання чи свята. З ніжного пісочного тіста виходять найсмачніші та найпривабливіші пироги. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену добірку із десяти простих та апетитних рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Пісочний пиріг з варенням у духовці

Пісочний пиріг з варенням в духовці – це неймовірно смачні ласощі для сімейного чаювання або свята, що тануть в роті. Для приготування такого апетитного десерту використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Борошно – 4 ст.
  • Варення – 1 ст. (Смородінового)
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Оцет столовий 9% – ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати пісочний пиріг у духовці? У глибокій мисці з’єднуємо шматки вершкового масла, цукор та ванілін. Сюди ж розбиваємо курячі яйця.

Вимішуємо продукти за допомогою міксера.

Далі сюди просіюємо муку і продовжуємо вимішувати.

Поступово продовжуємо всипати борошно, що залишилося, і вимішуємо однорідне тісто.

З тіста відокремлюємо одну невелику частину для посипання. Її на якийсь час прибираємо в морозильник. Більшість, що залишилася, тонко розкочуємо і викладаємо у форму з бортиками.

За основою з тіста розподіляємо смородинове варення.

Посипаємо частування підмороженим тестом, його попередньо натираємо на тертці.

Тепер пиріг готовий, його можна відправляти до духовки.

Випікаємо 20-25 хвилин|мінути| при температурі 200°.

Пісочний пиріг у духовці готовий. Поділіть на порції і подавайте до столу!