Пісочний пиріг – це чудова кулінарна ідея для вашого домашнього чаювання чи свята. З ніжного пісочного тіста виходять найсмачніші та найпривабливіші пироги. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену добірку із десяти простих та апетитних рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.
Пісочний пиріг з варенням у духовці
Пісочний пиріг з варенням в духовці – це неймовірно смачні ласощі для сімейного чаювання або свята, що тануть в роті. Для приготування такого апетитного десерту використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Борошно – 4 ст.
- Варення – 1 ст. (Смородінового)
- Олія вершкове – 200 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сода харчова – ½ ч.л.
- Оцет столовий 9% – ч.л.
Процес приготування:
Як приготувати пісочний пиріг у духовці? У глибокій мисці з’єднуємо шматки вершкового масла, цукор та ванілін. Сюди ж розбиваємо курячі яйця.
Вимішуємо продукти за допомогою міксера.
Далі сюди просіюємо муку і продовжуємо вимішувати.
Поступово продовжуємо всипати борошно, що залишилося, і вимішуємо однорідне тісто.
З тіста відокремлюємо одну невелику частину для посипання. Її на якийсь час прибираємо в морозильник. Більшість, що залишилася, тонко розкочуємо і викладаємо у форму з бортиками.
За основою з тіста розподіляємо смородинове варення.
Посипаємо частування підмороженим тестом, його попередньо натираємо на тертці.
Тепер пиріг готовий, його можна відправляти до духовки.
Випікаємо 20-25 хвилин|мінути| при температурі 200°.
Пісочний пиріг у духовці готовий. Поділіть на порції і подавайте до столу!