Пісочний пиріг – 10 простих рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Пісочний пиріг – це чудова кулінарна ідея для вашого домашнього чаювання чи свята. З ніжного пісочного тіста виходять найсмачніші та найпривабливіші пироги. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену добірку із десяти простих та апетитних рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Пісочний пиріг з варенням у духовці

Пісочний пиріг з варенням в духовці – це неймовірно смачні ласощі для сімейного чаювання або свята, що тануть в роті. Для приготування такого апетитного десерту використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Борошно – 4 ст.
  • Варення – 1 ст. (Смородінового)
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Оцет столовий 9% – ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати пісочний пиріг у духовці? У глибокій мисці з’єднуємо шматки вершкового масла, цукор та ванілін. Сюди ж розбиваємо курячі яйця.

Вимішуємо продукти за допомогою міксера.

Далі сюди просіюємо муку і продовжуємо вимішувати.

Поступово продовжуємо всипати борошно, що залишилося, і вимішуємо однорідне тісто.

З тіста відокремлюємо одну невелику частину для посипання. Її на якийсь час прибираємо в морозильник. Більшість, що залишилася, тонко розкочуємо і викладаємо у форму з бортиками.

За основою з тіста розподіляємо смородинове варення.

Посипаємо частування підмороженим тестом, його попередньо натираємо на тертці.

Тепер пиріг готовий, його можна відправляти до духовки.

Випікаємо 20-25 хвилин|мінути| при температурі 200°.

Пісочний пиріг у духовці готовий. Поділіть на порції і подавайте до столу!

Пісочний пиріг з яблуками

Пісочний пиріг з яблуками виходить неймовірно апетитним та соковитим усередині. Таке ніжне за смаком та привабливе частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до філіжанки гарячого чаю, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 380 гр.
  • Олія вершкове – 160 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Яблуко – 0,6 кг.
  • Цукор – 100 гр.
  • Родзинки – 70 гр.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо масло з цукром, ваніліном, сіллю, розпушувачем та борошном. Вимішуємо до отримання дрібної крихти.

Крок 2. В окремому посуді збиваємо яйця віночком до однорідності.

Крок 3. Відправляємо яєчну суміш до крихти та замішуємо м’яке еластичне тісто. Відправляємо його у холодильник на 30 хвилин.

Крок 4. Яблука промиваємо, очищаємо та натираємо на великій тертці.

Крок 5. Далі терті яблука з’єднуємо з цукром, корицею, крохмалем та родзинками. Перемішуємо.

Крок 6. Від тесту відщеплює 1/4 частину. Вона піде на посипання. Більшу частину розгортаємо і викладаємо у форму з бортиками.

Крок 7. Основу з пісочного тіста повністю покриваємо яблучною начинкою.

Крок 8. Посипаємо це все розкришеним тестом, що залишилося. Випікаємо при температурі 180 ° близько 40-50 хвилин.

Крок 9. Пісочний пиріг із яблуками готовий. Можна пригощатись!

Пісочний пиріг з сиром у духовці

Пісочний пиріг з сиром в духовці – це дуже смачні і ніжні ласощі для сімейного чаювання або свята. Ваші близькі та гості не зможуть встояти. Для приготування десерту використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Олія вершкове – 250 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.

Для начинки:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сироп ванільний – 1 ч.л.
  • Родзинки – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Борошно просіюємо на робочу поверхню.

Крок 3. Сюди викладаємо вершкове масло, розрізане на невеликі шматочки.

Крок 4. Починаємо розтирати борошно зі шматочками олії.

Крок 5. Необхідно одержати дрібну крихту.

Крок 6. До отриманої крихти відправляємо цукор та соду.

Крок 7. Ще раз все перемішуємо та відправляємо у холодильник.

Крок 8. Для начинки збиваємо сир з яйцями та двома видами цукру.

Крок 9. Викладаємо в сирну масу попередньо промиті родзинки.

Крок 10. Більшу частину крихти всипаємо в лист.

Крок 11. Шар із пісочного тіста заливаємо сирною начинкою.

Крок 12. Посипаємо це все крихтою, що залишилася.

Крок 13. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 40-50 хвилин.

Крок 14. Пісочний пиріг із сиром у духовці готовий. Ділите на порції та пригощайтеся!

Тертий пісочний пиріг

Тертий пісочний пиріг – це дуже смачні і нескладні у виконанні ласощі для вашого столу. Використовуйте у приготуванні наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Апетитна випічка ідеально доповнить сімейне чаювання або святковий стіл.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 420 гр.
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.

Для начинки:

  • Смородина чорна – 400 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Базилік фіолетовий – 5 гілок.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо начинку. У сотейнику з’єднуємо ягоди смородини та цукор. Прогріваємо продукти близько 2-3 хвилин до виділення соку, після заготівлю варимо близько 15 хвилин.

Крок 2. Промиваємо та обсушуємо базилік, дрібно рубаємо його ножем і відправляємо в гарячу ягідну масу за 5 хвилин до готовності.

Крок 3. Тепер приготуванням пісочного тіста. Розм’якшене вершкове масло|мастило| ріжемо кубиками і викладаємо в глибоку миску.

Крок 4. Відправляємо сюди ванільний цукор, звичайний та сіль.

Крок 5. Вимішуємо олію з цукром віночком до однорідності.

Крок 6. По черзі вводимо сюди курячі яйця і продовжуємо вимішувати.

Крок 7. Відправляємо сюди борошно та розпушувач. Перемішуємо.

Крок 8. Вимішуємо руками м’яке еластичне тісто.

Крок 9. Одну третину тесту зрізаємо та відправляємо в морозилку.

Крок 10. Більшу частину тесту загортаємо в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 11. Великий ком тіста розкочуємо в тонкий шар між двома листами пергаменту.

Крок 12. Підморожений шмат тесту натираємо на великій тертці.

Крок 13. Основу пирога обмазуємо ягідною заготовкою та посипаємо тертим тестом. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.

Крок 14. Тертий піщаний пиріг готовий. Подавайте до столу!

Пиріг із пісочного тіста з вишнею

Пиріг із пісочного тіста з вишнею – це смачний та апетитний домашній десерт для вашого чаювання чи святкового столу. Приготувати такі ласощі зможе кожен. Використовуйте для цього наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 230 гр.
  • Маргарін – 200 гр.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Вода – 70 мл.

Для начинки:

  • Вишні – 1 кг.
  • Цукор – 2 ст.
  • Крохмаль – 35 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо начинку. Викладаємо в миску промиту вишню та посипаємо її цукром. Залишаємо на 2 години для виділення соку.

Крок 2. Після посуду з вмістом ставимо на вогонь, кип’ятимо 2 хвилини і повністю охолонути.

Крок 3. Зливаємо вишневий сік. Він нам не стане в нагоді для начинки. 70 мл соку залишаємо.

Крок 4. У відокремленому соку вимішуємо крохмаль.

Крок 5. Суміш із крохмалю переливаємо до ягод і перемішуємо.

Крок 6. Тепер приготуємо тісто. Змішуємо борошно з цукром, сіллю, ваніліном та тертим маргарином.

Крок 7. Перетираємо вміст руками до стану дрібної крихти.

Крок 8. У заготовці робимо заглиблення та вливаємо сюди холодну воду.

Крок 9. Швидко замішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 10. Одну третину тіста відокремлюємо і кладемо в холодильник. Решту розкочуємо в тонкий пласт.

Крок 11. Тонке тісто викладаємо у форму з бортиками.

Крок 12. Викладаємо на основу вишневу начинку пирога.

Крок 13. Охолоджене тісто дістаємо з холодильника, тонко розкочуємо його та обробляємо смужками.

Крок 14. Зі смужок формуємо акуратні грати.

Крок 15. Закриваємо вишневу начинку ґратами тіста.

Крок 16. Все зайве тісто зрізаємо по краю пирога. З обрізків формуємо обережний обідок.

Крок 17. Відправляємо заготовку в розігріту духовку до 200° на 40 хвилин.

Крок 18. Пиріг із пісочного тіста з вишнею готовий. Частуйтесь!

Пиріг із пісочного тіста зі сметанною заливкою

Пиріг з пісочного тіста зі сметанною заливкою – це неймовірно смачні ласощі для сімейного чаювання або свята, що тануть в роті. Для приготування своїми руками беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями та докладним описом процесу. Ваші близькі точно залишаться задоволеними!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Сіль – ч.л.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Сметана – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
  • Малина – 350 грн.

Процес приготування:

Крок 1. У велику миску просіюємо борошно, відправляємо сіль та розпушувач.

Крок 2. Охолоджене вершкове масло|мастило| натираємо на тертці і викладаємо в суху суміш.

Крок 3. Додаємо сюди цукор.

Крок 4. Розтираємо вміст до стану дрібної крихти.

Крок 5. Додаємо сюди сметану та перемішуємо до утворення м’якого еластичного тіста.

Крок 6. Отриману масу тесту обертаємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.

Крок 7. Дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо його в тонкий шар. Викладаємо цей шар у форму з бортиками. Робимо проколи вилкою по всьому периметру. Відправляємо основу на 10 хвилин у розігріту до 190 ° духовку.

Крок 8. Тепер приготуємо заливку. Збиваємо яйця із двома видами цукру.

Крок 9. Викладаємо сюди сметану і добре все перемішуємо.

Крок 10. Всипаємо в заливку крохмаль і перемішуємо ще раз.

Крок 11. Дістаємо підрум’яне основу пирога з духовки.

Крок 12. Вливаємо сюди всю сметану та заливку.

Крок 13. По заливанні рівномірно розподіляємо ягоди. Відправляємо частування на 35-40 хвилин у розігріту до 180 ° духовку.

Крок 14. Готовий пиріг можна остудити та прикрасити цукровою пудрою.

Крок 15. Пиріг із пісочного тіста зі сметанною заливкою готовий. Можна куштувати!

Відкритий пісочний пиріг з ягодами.

Відкритий пісочний пиріг з ягодами – це смачний та цікавий домашній десерт для вашого чаювання чи святкового столу. Приготувати такі ласощі зможе кожен. Використовуйте для цього наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 грн.
  • Ягоди – 300 гр.
  • Сметана – 150 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Сіль – ч.л.
  • Пудра цукрова – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготував усі необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Ягоди промиваємо під водою і даємо стекти зайвої рідини.

Крок 3. Тепер приготуємо основу пирога. Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані, потім додаємо сюди сіль та 50 грам цукру.

Крок 4. Розбиваємо сюди одне яйце та всипаємо борошно. Замішуємо щільне тісто, обертаємо плівкою і залишаємо в холодильнику на 15 хвилин.

Крок 5. Тісто розгортаємо в тонкий шар і укладаємо його у форму з бортиками.

Крок 6. В окремій мисці збиваємо сметану з цукром і яйцем, що залишився. Обливаємо заливку основою пирога.

Крок 7. Посипаємо заливку ягодами і відправляємо частування в розігріту до 220 ° духовку на 25-30 хвилин.

Крок 8. Відкритий піщаний пиріг з ягодами готовий. Можна пригощатись!

Пісочний пиріг з брусницею

Пісочний пиріг з брусницею порадує вас яскравим цікавим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Такі ласощі стануть справжньою окрасою столу. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Порадуйте своїх рідних чи званих гостей!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 грн.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Брусниця – 200 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 5 гр.

Для крему:

  • Сметана – 200 грн.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо брусницю і відкидаємо на сито. Повністю даємо стекти воді.

Крок 2. Добре розтираємо масло з двома видами цукру.

Крок 3. Розбиваємо сюди курячі яйця.

Крок 4. Добре все перемішуємо.

Крок 5. Додаємо борошно та розпушувач. Замішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 6. Розкочуємо тісто і викладаємо його у форму з бортиками.

Крок 7. На основу пісочного тіста викладаємо брусницю. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 ° духовку на 35-40 хвилин.

Крок 8. Для заливання вимішуємо сметану із цукром.

Крок 9. Підготовлений пиріг дістаємо із духовки.

Крок 10. Заливаємо гарячий пиріг сметанним кремом. Забираємо його в холодильник на кілька годин до подачі.

Крок 11. Пісочний пиріг із брусницею готовий. Можна подавати до столу!

Пиріг із пісочного тіста з м’ясом

Пиріг із пісочного тіста з м’ясом виходить неймовірно соковитим та поживним. Таке частування можна подавати як до обіднього, і до святкового столу. Для приготування оригінального м’ясного пирога своїми руками використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 грн.
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Свинина – 300 грн.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Кмин – за смаком.
  • Лист лавровий мелений – за смаком.
  • Паприка – до смаку.
  • Кріп – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Масло вершкове – для смаження.

Додатково:

  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину відварюємо у підсоленій воді до готовності.

Крок 2. Підготуємо продукти для приготування тіста.

Крок 3. Жовтки збиваємо зі щіпкою солі та цукру. Після цього перемішуємо з розм’якшеним вершковим маслом.

Крок 4. Додаємо сюди сметану та ще раз перемішуємо. Також додаємо розпушувач.

Крок 5. Поступово всипаємо борошно та перемішуємо тісто.

Крок 6. Далі продукт перекладаємо на робочу поверхню та починаємо замішувати руками.

Крок 7. Тісто обертаємо в харчову плівку та відправляємо у холодильник на 1 годину.

Крок 8. М’ясо, що остигло, прокручуємо через м’ясорубку разом з часником.

Крок 9. Відварюємо курячі яйця до готовності.

Крок 10. Подрібнюємо цибулю четвертинками і відправляємо на сковороду з рослинним та вершковим маслом.

Крок 11. Обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку, доповнюємо її паприкою, меленим лавровим листком, кмином та сумішшю перців.

Крок 12. М’ясну заготовку перемішуємо з ароматною цибулею та подрібненою зеленню. Солимо за смаком.

Крок 13. Відварені яйця дрібно рубаємо та відправляємо у фарш. Сюди вливаємо кілька столових ложок бульйону, в якому варили м’ясо. Вимішуємо масу для начинки.

Крок 14. Тісто ділимо на дві частини. Розгортаємо одну в тонкий пласт і викладаємо у форму з бортиками.

Крок 15. На тісто викладаємо м’ясну начинку, залишаємо у центрі невелику гірку.

Крок 16. Другу частину тесту також розкочуємо та закриваємо отриманим постом начинку.

Крок 17. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 40-50 хвилин. За 5 хвилин до готовності обмазуємо пиріг збитим яйцем.

Крок 18. Пиріг із пісочного тіста з м’ясом готовий. Частуйтесь!

Пісочний пиріг з картоплею

Пісочний пиріг з картоплею нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фотографіями. Таке частування точно урізноманітнить ваш сімейний стіл і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Олія вершкове – 140 гр.
  • Жовток курячий – 2 шт.
  • Вода – 50 мл.
  • Сіль – 1 год.

Для начинки:

  • Картопля – 3 шт.
  • Фарш яловичий – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 4 пера.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Додатково:

  • Яйце – для обмазування тіста.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо муку|борошно| і перемішуємо її з сіллю. Сюди ж втручаємо шматочки вершкового масла, потім додаємо курячі жовтки та крижану воду. Замішуємо еластичне однорідне тісто і відправляємо його в холодильник на 30 хвилин. Ком загортаємо в харчову плівку.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю, потім рубаємо на невеликі кубики. Викладаємо у глибоку миску.

Крок 3. До картоплі приєднуємо яловичий фарш.

Крок 4. Відправляємо сюди сіль, перець та подрібнену зелень. Перемішуємо начинку.

Крок 5. Підготовлене тісто ділимо на дві частини. Одну частину розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо на пергамент.

Крок 6. Викладаємо на тісто начинку з картоплі.

Крок 7. Закриваємо начинку другим шаром тіста.

Крок 8. З’єднуємо тісто з обох боків і в центрі робимо отвори.

Поверхня пирога обмазуємо збитим яйцем. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.

Крок 10. Пісочний пиріг з картоплею готовий. Подавайте до столу!