Дріжджові млинці виходять м’якими і пористими. Випічку можна робити більш тонкої або товстої, в не залежності від цього в неї все одно зручно завертати різноманітну начинку. На сніданок, обід або вечеря за нашими 10 рецептами ви завжди зможете приготувати смачні млинці.
Пишні і товсті млинці на дріжджах
Товсті і пишні млинці печуть з густого дріжджового тесту, за консистенцією нагадує жирний кефір. Його необхідно правильно замісити, щоб воно наповнилось повітрям.
Інгредієнти на
4 порц.
- Борошно 450 гр. (3 гранованих склянки)
- Сухі дріжджі 4 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Молоко коров’яче 500 мл. (2 гранованих склянки)
- Цукор-пісок 20 гр.
- Сіль-10 гр.
- Масло рослинне 20 мл
Процес приготування:
- Як спекти пишні млинці на дріжджах? У миску влити тепле молоко і розбийте яйця.
- Додайте сіль і цукор.
- Всипте дріжджі швидкодіючі і змішайте інгредієнти.
- Далі влийте рослинне масло і всипте просіяне борошно. Замісіть тісто. Залиште тісто підходити на 1 годину.
- За закінчення зазначеного часу прогрійте сковороду, влийте рослинне масло для першого млинця. Влийте тісто, смажте млинці на середньому вогні 3-4 хвилини, потім переверніть його.
- Млинці можна подати до столу, змастити їх вершковим маслом або загорнути в них будь-яку начинку.

Приємного апетиту!
Тонкі млинці на дріжджах з дірочками
Здається, що млинці на дріжджах – це складно і довго, але це абсолютно не так. Варто один раз спробувати самостійно приготувати тонкі дріжджові млинці і цей рецепт стане одним з ваших улюблених. Випічка виходить м’якою, ніжною і ажурною.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Молоко – 500 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне – 250-300 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Півсклянки молока підігрійте до 37-38 градусів. У молоці розчиніть дріжджі, додати столову ложку цукру, перемішайте і залиште в теплому місці на 10-15 хвилин.
2. В окремій мисці збийте яйця з цукром і сіллю.
3. В яєчну масу влийте остигле розтоплене вершкове масло, перемішайте.
4. Коли опара підійде, влийте її в основне тісто.
5. Залишилося молоко підігрійте, влийте в тісто, всипте просіяне борошно і вимісити тісто. Накрийте Миску рушником і залиште на 1-1,5 години в теплому місці.
6. Влийте в тісто рослинне масло, перемішайте і можна приступати до випічки.
7. Перед першим млинцем змастіть сковороду рослинною олією. Смажте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини. Млинці виходять тонкими з дрібними дірочками.
8. Подавайте їх відразу на стіл з варенням, медом або сметаною.
Приємного апетиту!
Як спекти дріжджові млинці на воді?
Цей рецепт підійде на той випадок, коли в холодильнику не виявилося молока або кефіру. Тісто замішується на воді та ferment, воно добре насичується киснем і млинці виходять дуже тонкими з великою кількістю дірочок і хрусткою облямівкою.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
- Вода тепла – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно, всипте дріжджі, цукор і сіль.
2. В сухі інгредієнти додайте одне куряче яйце.
3. Потім влийте в миску половину від загальної кількості води і вимісити масу до однорідності. Потім влийте воду, що залишилася і рослинне масло, перемішайте.
4. Миску прикрийте чистим рушником і залиште на 45 хвилин. Після цього можна приступати до випічки млинців.
5. Добре прогрійте сковороду, змастіть її рослинним маслом, влийте тісто для першого млинця. Смажте млинці з обох сторін по 1-2 хвилині. Млинці виходять дуже смачними і тонкими.
Приємного апетиту!
Класичний рецепт приготування дріжджових млинців на молоці
Класичний рецепт приготування дріжджових млинців на молоці. Можна робити їх товстими або тонкими залежно від ваших уподобань. Подавати млинці можна з різними соусами і добавками.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Молоко – 2 склянки
- Дріжджі сухі – 6 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 450 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло – для змазування млинців.
Процес приготування:
1. Занадто жирне молоко можна розбавити водою. Влийте в миску тепле молоко, додайте яйця і дріжджі, перемішайте.
2. Всипте в молочну масу цукор і сіль, добре перемішайте.
3. Додайте просіяне борошно, замісіть тісто. По консистенції воно повинно нагадувати рідку сметану. В кінці додайте олію і ще раз добре перемішайте. Накрийте миску з тістом рушником і залиште в теплі на 1 годину.
4. Через годину дріжджі почнуть працювати і тісто покриється пухирцями.
5. Підготуйте розтоплене вершкове масло, щоб змащувати млинці.
6. Розпечену сковороду змажте рослинним маслом перед першим млинцем, потім випікайте млинці без використання масла. Смажте млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Гарячі млинці промазывайте вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці на кефірі з сухими дріжджами
Чудові, м’які з ажурними краями млинці на сніданок або вечерю зі сметаною або ягідним варенням. Тісто замішується просто на кефірі і швидкодіючих дріжджах. За цим рецептом навіть перший млинець у вас не буде глевким.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Кефір – 250 мл
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Просійте в миску половину від загальної кількості борошна, додайте до неї дріжджі, сіль і цукор, перемішайте.
2. Кефір підігрійте в мікрохвильовці до 38-40 градусів і влийте його в миску до решти інгредієнтів, перемішайте. Залиште опару на 30 хвилин в тілом місці.
3. В окремій мисці збийте яйця. Через півгодини додайте яєчну масу в опару, перемішайте.
4. У миску просіяти борошно і замісіть тісто. В останню чергу влийте в тісто тонкою цівкою окріп, перемішайте швидкими рухами. Потім влийте олію і ще раз добре перемішайте тісто. Дайте тісту відпочити 20 хвилин і приступайте до випічки.
5. Перед першим млинцем змастіть сковороду рослинною олією. Тонкі млинці смажте по 1 хвилині з кожної сторони.
6. Млинці подавайте на стіл в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Дріжджові млинці на сухих дріжджах як у бабусі
Важко уявити домашню кулінарію без запашних млинців. Це одне з найпопулярніших і улюблених страв на сніданок, яке нагадує про дитинство і канікулах у бабусі. Млинці на сухих дріжджах виходять пишними, м’якими і смачними.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Молоко – 1 л
- Яйце куряче – 3 шт.
- Сіль – 5 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Борошно – 15 ст. л.
Процес приготування:
1. Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки з сіллю і цукром. Білки помістіть в холодильник.
2. Молоко прогрійте до 40-45 градусів і потроху додайте в нього збиті жовтки, перемішайте.
3. У миску просійте борошно через сито і додайте сухі дріжджі.
4. Замісіть рідке тісто. В кінці влийте олію і ще раз добре перемішайте.
5. Тісто на свій розсуд можна робити різної консистенції. Для більш тонких млинців воно повинно бути більш рідким, для товстих – густим.
6. Завдяки дріжджам на поверхні тесту будуть з’являтися бульбашки.
7. Накрийте миску рушником і залиште тісто в теплому місці на 1,5 години.
8. Періодично перемішуйте тісто, щоб воно не «втекло».
9. Коли тісто добре підросте, можна переходити до подальших дій.
10. Дістаньте з холодильника білки збийте до утворення стійкої піни і вмішайте в тісто.
11. Змішуйте тісто з білками акуратними повільними рухами.
12. Сковороду поставте на вогонь і змастіть рослинною олією. Це необхідно зробити тільки перед першим млинцем. Влийте тісто на сковороду і смажте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини.
13. Теплі млинці промазывайте вершковим маслом і посипайте цукром.
14. Складайте млинці стопкою і подавайте в теплому вигляді на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт дріжджових млинців з манкою
Товсті, апетитні з великими дірочками млинці на дріжджовому тесті з манкою підійдуть для ситної вечері в поєднання з м’ясною або грибний засмажкою. Якщо ви любите експерименти в кулінарії, то радимо спробувати цей нескладний рецепт млинців.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Молоко – 500 мл
- Крупа манна – 1,5 склянки
- Вода – 150 мл
- Дріжджі пресовані – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Дріжджі розчиніть у теплому молоці, додайте в дріжджову масу цукор, перемішайте і залиште на 15 хвилин в теплому місці. Потім розбийте в опару два яйця і добре перемішайте.
2. В окремій мисці змішайте просіяне борошно і манку. Сухі інгредієнти поступово всипте в опару і перемішуйте до однорідності.
3. В отримане тісто додайте рослинне масло і теплу воду, змішайте.
4. Миску з тестом оберніть харчовою плівкою і залиште на 1,5-2 години в теплому місці. Потім ще раз перемішайте тісто і приступайте до випікання млинців.
5. Добре розігрійте сковороду, змастіть її рослинним маслом. Влийте трохи тіста і розподіліть його по дну. Смажте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини.
6. Подавайте млинці з добавками на ваш смак.
Приємного апетиту!
Як приготувати повітряні дріжджові млинці на опарі?
Тісто для будь-дріжджовий випічки замішується на опарі. Для цього дріжджі змішують з теплим молоком, борошном і цукром, вичікують час і додають решту інгредієнтів. Млинці на такому тесті виходять ніжними і м’якими.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Борошно – 500 гр.
- Жовток – 1 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Молоко – 600 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло топлене – для смаження.
Процес приготування:
1. Дріжджі розведіть у 250 мілілітрах теплої води, маса повинна вспінитися. Потім додайте половину від загальної кількості борошна і залишити опару на годину в теплому місці. Коли опара підійде, додати 3 жовтки, сіль, цукор і охолоджене розтоплене вершкове масло, перемішайте.
2. Потім частинами додайте просіяне борошно і добре вимісити тісто.
3. Розведіть тісто теплим молоком до густоти рідкої сметани, накрийте миску рушником і залиште в теплі на годину. Після того, як тісто підросте, перемішайте його, щоб воно трохи осіло і знову приберіть в тепле місце на півгодини. Повторіть цю процедуру ще раз. Потім додайте в тісто збиті білки і дайте йому ще півгодини на расстойку.
4. Після цього можна приступити до смаження млинців. Перед першим млинцем змастіть сковороду маслом. Смажте млинці по 1-2 хвилини з кожного боку до апетитного рум’яного кольору.
5. Млинці складіть стопкою і подавайте на стіл в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Пісні дріжджові млинці без яєць
Структура дріжджових млинців м’яка і ніжна, самі рум’яні млинці з гарною ажурною сіточкою. Є таке частування одне задоволення, подавати їх можна зі сметаною, медом або будь-яким варенням на ваш смак.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Вода – 500 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 340 гр.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску налийте теплу кип’ячену воду. Розчиніть в ній сухі дріжджі.
2. Також всипте в миску цукор, перемішайте і залиште опару на 15 хвилин в теплому місці, щоб дріжджі активувалися.
3. Через 15 хвилин в опару додайте просіяне борошно і перемішайте.
4. Потім влийте теплу кип’ячену воду, перемішайте, щоб не було грудок. Залиште тісто на півгодини, прикривши рушником.
5. Після цього додайте сіль і рослинне масло, ще раз перемішайте тісто.
6. Можна смажити млинці. Вливайте тісто невеликими частинами на добре розігріту сковороду і смажте млинці з обох сторін до красивого рум’яного кольору по 1-2 хвилини. Перед кожен млинцем дно сковороди змащуйте рослинним маслом.
7. Млинці подавайте на стіл в теплому вигляді з соусами на свій смак.
Приємного апетиту!
Як спекти млинці на сироватці з дріжджами?
Для замішування тіста на млинці підходить не тільки молоко і вода, а також сироватка. Млинці виходять тонкими, швидко готуються і не прилипають до сковороди. Хоч дріжджове тісто на сироватці вимагає більше часу, але млинці з нього виходять дуже смачними.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Сироватка – 1 л
- Цукор – 1-2 ст. л
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі пресовані – 15 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Борошно пшеничне – 450 гр.
Процес приготування:
1. Сироватку злегка підігрійте і влийте в миску, всипте цукор і сіль, перемішайте.
2. Розкришите в миску дріжджі і рослинне масло.
3. Просійте борошно, добре перемішайте і залиште тісто в теплому місці на 25-30 хвилин.
4. Коли тісто підійде, можна приступати до смаження млинців.
5. Перед першим млинцем змастіть дно сковороди рослинним маслом, влийте тісто і смажте млинці з обох сторін. Далі змащувати сковороду маслом не потрібно.
6. Подавайте млинці в теплому вигляді.
Приємного апетиту!