Пиріг з полуницею – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з полуницею — дуже смачна і яскрава літня випічка. Полуничний пиріг можна готувати з будь-якого тесту і доповнювати сметанним кремом або ягідним конфітюром. Випічка незмінно виходить ніжною, ароматною і дуже смачною.

Пиріг з полуницею з пісочного тіста в духовці

Яскравий і смачний десерт, в якому легке пісочне тісто доповнюється ніжною начинкою зі сметани і полуниці. Пиріг добре підходить для дівич-вечора або сімейного чаювання.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 350 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Для начинки:
  • Сметана 400 гр.
  • Полуниця 500 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Крохмаль картопляний 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з полуницею в духовці? Масло розм’якшити, розтерти його з цукром, додати борошно і розпушувач, все ретельно перемішати.
  2. Вбити в масу яйце і замісити тісто. Воно повинно вийти пластичним і тугим.
  3. В іншій ємності збити сметану з цукром, крохмалем і яйцями.
  4. Роз’ємну форму для випічки змастити вершковим маслом, розкачати тісто і сформувати основу з бортиками. Наколоти тісто виделкою по всій поверхні, щоб воно не вздувалось під час випікання. По дну форми на тісто викласти шматочки полуниці, залити сумішшю з сметани, яйця, цукру і крохмалю.
  5. Тримати пиріг в духовці, попередньо включивши її на 180 градусів. До повної готовності він повинен випікатися приблизно годину. Після цього, не виймаючи з форми, поставити десерт в холодильник на пару годин, а потім подавати до чаю або кави.