паска класичний – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Класичний паска – це повітряна, м’яка здобна випічка і традиційна страва на Великдень. Рецептів так званого великоднього хліба існує величезна безліч, у статті зібрано 10 найбільш перевірених та вдалих.

Класичний паску на сухих дріжджах в духовці

Великодні паски готують з дріжджового тіста. Щоб тісто добре і швидко піднявся, краще всього використовувати сухі швидкодіючі дріжджі. Випічка виходить повітряної і м’якою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Молоко коров’яче 500 мл
  • Борошно пшеничне 1 кг
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Яйце куряче 6 шт.
  • Сухі дріжджі 12 гр.
  • Родзинки 250 гр.
  • Ванільний цукор 2 ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний паска за класичним рецептом? Половину борошна просійте в миску, змішайте її з сухими дріжджами. Молоко підігрійте до 35-40 градусів. Додайте молоко до борошна і перемішайте до однорідності. Накрийте Миску рушником і залиште в теплому місці на півгодини.
  2. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збийте з 150 гр звичайного і ванільним цукром до отримання світлої маси.
  3. Окремо збийте білки до пишної білої піни.
  4. У підійшла опару додати збиті жовтки, цукор, що залишився, сіль і розм’якшене вершкове масло, перемішайте до однорідності. Потім викладіть білкову масу і перемішайте акуратними рухами.
  5. Далі просійте борошно і замісіть тісто. Миску з тістом накрийте рушником і залиште на годину в теплому місці.
  6. Ізюм замочіть в гарячій воді на 10 хвилин, потім промийте, просушіть і обваляйте його в борошні.
  7. Після розстойки тісто має збільшитися в два рази, додайте родзинки і обімніть тісто руками. Формочки для випічки змастіть рослинною олією і викладіть в них тісто.
  8. прогрійте Духовку до 100 градусів. Помістіть форму в духовку на 10 хвилин, потім збільште температуру до 180 градусів і випікайте паски 40-45 хвилин. Готові паски остудіть і прикрасьте по своєму смаку.

Приємного апетиту!