Пиріг на молоці – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на молоці – це неймовірно смачна випічка, що має пишну і повітряну текстуру, яка поєднується з величезною кількістю інгредієнтів. В залежності від ваших уподобань і наповнення холодильної камери, можна приготувати солодкий або ситний пиріг. Наприклад, тонко нашаткованої білокачанної капустою, слайсами картоплі, ягодами вишні або шматочками соковитого і стиглого яблука. З використанням молока можливе приготування, як дріжджового, так і бездріжджового тіста. Таким чином, прочитавши, кожен знайде щось для себе!

Заливний пиріг з капустою на молоці в духовці

Заливний пиріг з капустою на молоці в духовці – це ніжна і ситна випічка, яка стане для вас ситним сніданком або щільним перекусом, після якого, ви ще довго не відчуєте голод. Перед запіканням капусту необхідно загасити, тоді страва буде набагато соковитіше.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Борошно 14 ст. л. з гіркою
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Капуста білоголова 1 качан (середній)
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Капусту і очищену цибулину нарізаємо невеликими квадратиками.
  2. На розігрітому рослинному маслі тушкуємо складові начинки до розм’якшення, приправляємо меленим перцем і сіллю.
  3. Паралельно готуємо тісто: у мисці расколачиваем яйце з половиною чайної ложки солі, вливаємо молоко – заважаємо.
  4. Невеликими жменями підсипаємо борошно і розпушувач, замішуємо тісто, що нагадує по своїй консистенції, жирну сметану. При наявності часу, залишаємо на 20 хвилин для витрати клейковини.
  5. Форму, придатну для випікання змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном, виливаємо близько половини тіста.
  6. Зверху кладемо овочеву начинку і закриваємо її рештою тестом.
  7. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
  8. Пирогу даємо трохи часу охолонути, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!