Пиріг на молоці – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на молоці – це неймовірно смачна випічка, що має пишну і повітряну текстуру, яка поєднується з величезною кількістю інгредієнтів. В залежності від ваших уподобань і наповнення холодильної камери, можна приготувати солодкий або ситний пиріг. Наприклад, тонко нашаткованої білокачанної капустою, слайсами картоплі, ягодами вишні або шматочками соковитого і стиглого яблука. З використанням молока можливе приготування, як дріжджового, так і бездріжджового тіста. Таким чином, прочитавши, кожен знайде щось для себе!

Заливний пиріг з капустою на молоці в духовці

Заливний пиріг з капустою на молоці в духовці – це ніжна і ситна випічка, яка стане для вас ситним сніданком або щільним перекусом, після якого, ви ще довго не відчуєте голод. Перед запіканням капусту необхідно загасити, тоді страва буде набагато соковитіше.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Борошно 14 ст. л. з гіркою
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Капуста білоголова 1 качан (середній)
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Капусту і очищену цибулину нарізаємо невеликими квадратиками.
  2. На розігрітому рослинному маслі тушкуємо складові начинки до розм’якшення, приправляємо меленим перцем і сіллю.
  3. Паралельно готуємо тісто: у мисці расколачиваем яйце з половиною чайної ложки солі, вливаємо молоко – заважаємо.
  4. Невеликими жменями підсипаємо борошно і розпушувач, замішуємо тісто, що нагадує по своїй консистенції, жирну сметану. При наявності часу, залишаємо на 20 хвилин для витрати клейковини.
  5. Форму, придатну для випікання змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном, виливаємо близько половини тіста.
  6. Зверху кладемо овочеву начинку і закриваємо її рештою тестом.
  7. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
  8. Пирогу даємо трохи часу охолонути, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!

Дріжджовий пиріг на молоці з сухими дріжджами

Дріжджовий пиріг на молоці з сухими дріжджами – це пишна і повітряна випічка, яка в буквальному сенсі тане в роті. Сьогодні в якості начинки ми пропонуємо вам змішати два сиру: адигейський і твердий (будь-який). Під час теплової обробки, сир розтоплюється і просочує тісто молочним жирком.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.

Для начинки:

  • Сир адигейський – 350 гр.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Додатково:

  • Кунжут – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з тіста: в чашу висипаємо дріжджі, борошно, цукровий пісок і сіль.

Крок 2. В іншій мисці перемішуємо підігріте молоко з яйцем – вливаємо в суху суміш.

Крок 3. Компоненти добре перемішуємо і додаємо розм’якшене масло – замішуємо тісто близько 5-10 хвилин. Прикриваємо грудку льняною серветкою і переміщаємо в тепле місце без протягів на 60-90 хвилин.

Крок 4. І поки тісто «відпочиває», готуємо начинку: у піалу викладаємо вершкове масло і розтоплюємо його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Крок 5. Два види сиру трьом на тертці з великими отворами, перемішуємо і ділимо на 6 частин.

Крок 6. Готове тісто збільшилося в кілька разів і готова до подальшої роботи.

Крок 7. Робочу поверхню «припудрюємо» жменею борошна, обминаємо об’ємне тісто і, як і сир, ділимо на 6 шматочків, з кожного формуємо кульку.

Крок 8. Переходимо до формування: сегмент основи розгортаємо в пласт, розміром близько 25 на 35 сантиметрів.

Крок 9. Промазуємо невеликою кількістю розтопленого масла – це додасть страві неймовірну соковитість.

Крок 10. Посипаємо 1/6 сиру, рівномірно розподіляючи.

Крок 11. Аналогічно розкачуємо другий сегмент, кладемо поверх начинки.

Крок 12. Подібним чином поступаємо з усім тестом і начинкою.

Крок 13. Звертаємо заготовку в рулет і трохи розтягуємо, збільшуючи довжину.

Крок 14. Роз’ємну форму промазуємо вершковим маслом і переносимо тісто, як показано на фото, обов’язково з’єднавши краю. З боків робимо надрізи, не доходячи до протилежного боку.

Крок 15. Залишаємо напівфабрикат для вистоювання (20-30 хвилин), потім змащуємо верхівку расколоченным яйцем і присипаємо кунжутом.

Крок 16. Переміщаємо жароміцний посуд в духовку, прогріту до 180 градусів і випікаємо протягом 30 хвилин, стежачи за тим, щоб верхівка лише підрум’янилася, але не потемніла.

Крок 17. Через півгодини, акуратно витягаємо пиріг з форми і подаємо до столу відразу ж або даємо трохи часу охолонути.

Крок 18. Нарізаємо пиріг і негайно приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Пиріг з яблуками на молоці

Пиріг з яблуками на молоці – це традиційна французька випічка, вже дуже нагадує шарлотку. Однак у цьому рецепті ми викладаємо фруктові на верхівку часточки страви, а не змішуємо з тестом. Поєднання кисло-солодких яблук і нейтрального, трохи солодкувато тесту доведеться вам до смаку!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко – 130 мл
  • Яблука – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промиваємо під струменем води і обсушуємо, ріжемо на 4 частини і видаляємо насінну коробочку. Кожен сегмент нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 2. Для тіста перетираємо яйця з цукровим піском до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 3. 130 мл молока нагріваємо до 60 градусів, кладемо вершкове масло (50 г) і ретельно перемішуємо.

Крок 4. Теплий розчин переливаємо до яєчної суміші, підсипаємо розпушувач – заважаємо.

Крок 5. Вводимо борошно пшеничне.

Крок 6. За допомогою ложки замішуємо гладке і однорідне тісто.

Крок 7. Жаростійку форму з бортиками вистилаємо пекарської папером, переливаємо основу.

Крок 8. Розподіляємо фруктові скибочки.

Крок 9. Доповнюємо верхівку ванільним цукром, а також тонкими шматочками залишився масла.

Крок 10. Переміщаємо заготовку в духову шафу, прогрітий до 180 градусів, на 40-45 хвилин.

Крок 11. Після закінчення часу, дістаємо пиріг з духовки, охолодити і виймаємо з форми. Остудивши, дегустуємо. Приємного апетиту!

Пиріг «Зебра» на молоці

Пиріг «Зебра» на молоці – це оригінальний десерт, який особливо сподобається маленьким гурманам. Завдяки фарбуванню половини тіста в колір шоколаду (знадобиться какао), випічка виходить двокольорового і завжди виходить різною в розрізі.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 3 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Яйця – 4 шт.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою кухонних ваг, отвешиваем потрібну кількість всіх складових.

Крок 2. У тарілку з високими бортами розбиваємо яйця і висипаємо цукровий пісок.

Крок 3. Збиваємо до легкої пінки, озброївшись міксером.

Крок 4. До яєчної суміші підливаємо соняшникову олію і молоко, додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Крок 5. Ретельно перемішуємо складові.

Крок 6. Ділимо однорідну масу на дві рівні частини, до однієї з них додаємо какао-порошок і розмішуємо.

Крок 7. Роз’ємне кільце для випічки устеляємо пергаментом, боки за бажанням змащуємо вершковим маслом. В центр викладаємо столову ложку світлого тіста, а потім, поверх, стільки ж забарвленого. Чергуємо шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.

Крок 8. Випікаємо протягом півгодини при температурної позначки в 190 градусів.

Крок 9. Остигле частування, нарізаємо шматочками і беремося трапезувати. Приємного апетиту!

Пиріг на молоці без дріжджів в духовці

Пиріг на молоці без дріжджів в духовці, приготований з додаванням яблук приємно здивує вас своєю ніжною і м’якою текстурою, відмінно гармонує з фруктовими скибочками. Така випічка запросто скрасить будь чаювання, а також приведе в захват ваших домочадців!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Молоко – 200 мл
  • Сметана 15% – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Борошно – 700 гр.
  • Яблука – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортами змішуємо яйця, розм’якшене вершкове масло, сметану та молоко – вимішуємо до однорідної консистенції.

Крок 2. Підсипаємо цукор і сіль – знову заважаємо.

Крок 3. Просіяне борошно поєднуємо з розпушувачем, висипаємо в основний склад і вимішуємо тісто до тих пір, поки маса не стане податливою і м’якою.

Крок 4. Тісто накриваємо і залишаємо відпочити на півгодини, в цей час подрібнюємо яблучну м’якоть. Через 30 хвилин отщипливаем від 2/3 тіста і розгортаємо в пласт.

Крок 5. Переносимо основу у форму, на дно насипати цукор (за смаком), а також жменю борошна.

Крок 6. Розподіляємо яблука.

Крок 7. Залишки тесту також розкачуємо і вкриваємо їм начинку, скріплюємо краю. По всьому периметру робимо хаотичні проколи зубцями виделки, через які буде виходити пар.

Крок 8. Випікаємо пиріг близько тридцяти хвилин при 180 градусах. Готуйте і отримуйте задоволення!

Заливний пиріг з картоплею на молоці

Заливний пиріг з картоплею на молоці, доповнений перекрученим м’ясом з цибулею і спеціями – це ситне блюдо, яке допоможе вам урізноманітнити звичний раціон і побалувати сім’ю під час обіду оригінальним стравою. Аромат підкорить вас ще під час випікання!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 250 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сода (гашена) – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • сушена Зелень – за смаком.

Для начинки:

  • Свинина (жирна) – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 1,5 ст. л.
  • Масло соняшникове – 1-1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців мелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з начинки: дві цибулини середнього розміру очищаємо від лушпиння шар за шаром.

Крок 2. Пропускаємо через м’ясорубку цибулю разом з м’ясом, посипаємо сіллю і перцем – розмішуємо.

Крок 3. Переходимо до тесту: до збитим яйцям відправляємо майонез, сіль, молоко, гашену соду, сушену зелень, а також борошно – замішуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Бульби картоплі «звільняємо» від шкірки і подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 5. Формуем страва: форму для випікання присмачую маслом і обсипаємо сухарями, переливаємо 2/3 рідкого тіста, розподіляємо картоплю і злегка підсолюємо, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Слідом кладемо фарш і залишки тесту.

Крок 6. Переміщаємо напівфабрикат в духовку на 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Теплий і ароматний пиріг розрізаємо і подаємо до столу – насолоджуємося неймовірним смаком. Приємного апетиту!

Насипний пиріг «Три склянки з молоком

Насипний пиріг «Три склянки з молоком – це оригінальний рецепт, який, напевно, призведе багатьох шок. Для готування нам не доведеться замішувати тісто, потрібно лише змішати сухі компоненти і засипати ними подрібнені фрукти. А всі подробиці ви дізнаєтеся нижче.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Молоко – 200 мл
  • Борошно – 150 гр.
  • Манка – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Яблука – 6-7 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці перемішуємо цукор, манку і борошно, підсипаємо розпушувач.

Крок 2. З фруктів видаляємо шкірку, м’якоть подрібнюємо за допомогою бурачной терки.

Крок 3. Жаростійку форму вистилаємо пергаментом.

Крок 4. Суху суміш візуально поділяємо на 4 рівні частини.

Крок 5. Також поділяємо фруктову стружку на 3 частини.

Крок 6. Переходимо до збірки: одну четверту борошняної суміші висипаємо на дно посуду. Зверху кладемо яблука і повторюємо шари.

Крок 7. В окремій ємності з’єднуємо молоко і вершкове масло, прогріваємо в мікрохвильовці і заливаємо гарячим розчином заготовку. По всьому периметру робимо проколи вилкою або ножем до самої основи.

Крок 8. Випікаємо протягом 50-60 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Ароматний і пропечений десерт злегка остуджуємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Шоколадний пиріг на молоці з какао

Шоколадний пиріг на молоці з какао – це дуже вологий і ніжний десерт, який стане для вас смачним перекусом. Також цей пиріг можна розрізати на коржі і використовувати для складання складних тортів, просочених різними кремами. Спробуйте, це дуже смачно!

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл + для змащування форми.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність насипаємо цукровий пісок і вбиваємо яйця збиваємо на максимальній швидкості міксера до пишноти.

Крок 2. В окремій ємності змішуємо какао-порошок з просіяним борошном, розпушувачем.

Крок 3. Вливаємо олію і молоко, ретельно перемішуємо.

Крок 4. Додаємо збиті яйця і акуратно перемішуємо, наполягаємо близько 15 хвилин.

Крок 5. Форму, придатну для готування в духовці, устеляємо пекарської папером і змащуємо олією. Перелив тісто, випікаємо протягом 30-40 хвилин (180 градусів).

Крок 6. Пиріжок повністю готовий до дегустації – приступаємо. Приємного апетиту!

Заливний пиріг на кислому молоці

Заливний пиріг на кислому молоці з часточками молочного шоколаду – це справжнє буйство смаків і ароматів, перед якими не встоїть навіть той, хто сидить на дієті або дотримується правильного харчування. Незважаючи на прості інгредієнти, готовий десерт має безліч плюсів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Молоко кисле – 1 склянка
  • Борошно – 320 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Шоколад – 70 гр.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося віночком і расколачиваем яйця з цукровим піском.

Крок 2. Висипаємо соду і підливаємо скисле молоко.

Крок 3. Перемішавши компоненти, вводимо борошно пшеничне.

Крок 4. Інгредієнти ще раз ретельно вимішуємо, доповнюємо подрібненим шоколадом.

Крок 5. Жаростійкий посуд промазуємо маслом і злегка присипаємо борошном, переливаємо однорідне тісто.

Крок 6. Готуємо десерт при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.

Крок 7. Пишний і повітряний пиріг подаємо до столу, як тільки випічка злегка охолола. Приємного апетиту!

Пиріг з вишнею на молоці в духовці

Пиріг з вишнею на молоці в духовці – десерт з кисло-солодким смаком, насиченим ароматом і пористою структурою. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати ласощі на альтернативному молоці, а саме, на вівсяному. Однак його можна замінити звичайним, коров’ячим.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • вівсяне Молоко – 200 мл
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Вишня – 200 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком.

Крок 2. Змішуємо розпушувач, цукор і борошно.

Крок 3. Підливаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо.

Крок 4. В останню чергу додаємо молоко і замішуємо гладке тісто.

Крок 5. Тепер вмішуємо ягоди. У разі використання замороженої вишні, рекомендується попередньо розморозити вишню і злити сік.

Крок 6. Переміщаємо тісто у форму і випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!