Заливний пиріг з картоплею на молоці
Заливний пиріг з картоплею на молоці, доповнений перекрученим м’ясом з цибулею і спеціями – це ситне блюдо, яке допоможе вам урізноманітнити звичний раціон і побалувати сім’ю під час обіду оригінальним стравою. Аромат підкорить вас ще під час випікання!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
Для тіста:
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 250 гр.
- Молоко – 150 мл
- Борошно – 1,5 склянки
- Сода (гашена) – ½ ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 1 щіпка.
- сушена Зелень – за смаком.
Для начинки:
- Свинина (жирна) – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сухарі панірувальні – 1,5 ст. л.
- Масло соняшникове – 1-1,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців мелена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з начинки: дві цибулини середнього розміру очищаємо від лушпиння шар за шаром.
Крок 2. Пропускаємо через м’ясорубку цибулю разом з м’ясом, посипаємо сіллю і перцем – розмішуємо.
Крок 3. Переходимо до тесту: до збитим яйцям відправляємо майонез, сіль, молоко, гашену соду, сушену зелень, а також борошно – замішуємо до однорідної консистенції.
Крок 4. Бульби картоплі «звільняємо» від шкірки і подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.
Крок 5. Формуем страва: форму для випікання присмачую маслом і обсипаємо сухарями, переливаємо 2/3 рідкого тіста, розподіляємо картоплю і злегка підсолюємо, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Слідом кладемо фарш і залишки тесту.
Крок 6. Переміщаємо напівфабрикат в духовку на 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Теплий і ароматний пиріг розрізаємо і подаємо до столу – насолоджуємося неймовірним смаком. Приємного апетиту!