Пиріг на молоці – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з картоплею на молоці

Заливний пиріг з картоплею на молоці, доповнений перекрученим м’ясом з цибулею і спеціями – це ситне блюдо, яке допоможе вам урізноманітнити звичний раціон і побалувати сім’ю під час обіду оригінальним стравою. Аромат підкорить вас ще під час випікання!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 250 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сода (гашена) – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • сушена Зелень – за смаком.

Для начинки:

  • Свинина (жирна) – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 1,5 ст. л.
  • Масло соняшникове – 1-1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців мелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з начинки: дві цибулини середнього розміру очищаємо від лушпиння шар за шаром.

Крок 2. Пропускаємо через м’ясорубку цибулю разом з м’ясом, посипаємо сіллю і перцем – розмішуємо.

Крок 3. Переходимо до тесту: до збитим яйцям відправляємо майонез, сіль, молоко, гашену соду, сушену зелень, а також борошно – замішуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Бульби картоплі «звільняємо» від шкірки і подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 5. Формуем страва: форму для випікання присмачую маслом і обсипаємо сухарями, переливаємо 2/3 рідкого тіста, розподіляємо картоплю і злегка підсолюємо, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Слідом кладемо фарш і залишки тесту.

Крок 6. Переміщаємо напівфабрикат в духовку на 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Теплий і ароматний пиріг розрізаємо і подаємо до столу – насолоджуємося неймовірним смаком. Приємного апетиту!