Пиріг «Зебра» на молоці
Пиріг «Зебра» на молоці – це оригінальний десерт, який особливо сподобається маленьким гурманам. Завдяки фарбуванню половини тіста в колір шоколаду (знадобиться какао), випічка виходить двокольорового і завжди виходить різною в розрізі.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно – 3 склянки
- Масло рослинне – 1 ст.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Яйця – 4 шт.
- Розпушувач – 1 ст. л.
- масло – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою кухонних ваг, отвешиваем потрібну кількість всіх складових.
Крок 2. У тарілку з високими бортами розбиваємо яйця і висипаємо цукровий пісок.
Крок 3. Збиваємо до легкої пінки, озброївшись міксером.
Крок 4. До яєчної суміші підливаємо соняшникову олію і молоко, додаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Крок 5. Ретельно перемішуємо складові.
Крок 6. Ділимо однорідну масу на дві рівні частини, до однієї з них додаємо какао-порошок і розмішуємо.
Крок 7. Роз’ємне кільце для випічки устеляємо пергаментом, боки за бажанням змащуємо вершковим маслом. В центр викладаємо столову ложку світлого тіста, а потім, поверх, стільки ж забарвленого. Чергуємо шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.
Крок 8. Випікаємо протягом півгодини при температурної позначки в 190 градусів.
Крок 9. Остигле частування, нарізаємо шматочками і беремося трапезувати. Приємного апетиту!