Пиріг на молоці – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг «Зебра» на молоці

Пиріг «Зебра» на молоці – це оригінальний десерт, який особливо сподобається маленьким гурманам. Завдяки фарбуванню половини тіста в колір шоколаду (знадобиться какао), випічка виходить двокольорового і завжди виходить різною в розрізі.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 3 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Яйця – 4 шт.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою кухонних ваг, отвешиваем потрібну кількість всіх складових.

Крок 2. У тарілку з високими бортами розбиваємо яйця і висипаємо цукровий пісок.

Крок 3. Збиваємо до легкої пінки, озброївшись міксером.

Крок 4. До яєчної суміші підливаємо соняшникову олію і молоко, додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Крок 5. Ретельно перемішуємо складові.

Крок 6. Ділимо однорідну масу на дві рівні частини, до однієї з них додаємо какао-порошок і розмішуємо.

Крок 7. Роз’ємне кільце для випічки устеляємо пергаментом, боки за бажанням змащуємо вершковим маслом. В центр викладаємо столову ложку світлого тіста, а потім, поверх, стільки ж забарвленого. Чергуємо шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.

Крок 8. Випікаємо протягом півгодини при температурної позначки в 190 градусів.

Крок 9. Остигле частування, нарізаємо шматочками і беремося трапезувати. Приємного апетиту!