Дріжджовий пиріг на молоці з сухими дріжджами
Дріжджовий пиріг на молоці з сухими дріжджами – це пишна і повітряна випічка, яка в буквальному сенсі тане в роті. Сьогодні в якості начинки ми пропонуємо вам змішати два сиру: адигейський і твердий (будь-який). Під час теплової обробки, сир розтоплюється і просочує тісто молочним жирком.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр.
- Молоко – 250 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
Для начинки:
- Сир адигейський – 350 гр.
- Сир твердих сортів – 150 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
Додатково:
- Кунжут – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з тіста: в чашу висипаємо дріжджі, борошно, цукровий пісок і сіль.
Крок 2. В іншій мисці перемішуємо підігріте молоко з яйцем – вливаємо в суху суміш.
Крок 3. Компоненти добре перемішуємо і додаємо розм’якшене масло – замішуємо тісто близько 5-10 хвилин. Прикриваємо грудку льняною серветкою і переміщаємо в тепле місце без протягів на 60-90 хвилин.
Крок 4. І поки тісто «відпочиває», готуємо начинку: у піалу викладаємо вершкове масло і розтоплюємо його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Крок 5. Два види сиру трьом на тертці з великими отворами, перемішуємо і ділимо на 6 частин.
Крок 6. Готове тісто збільшилося в кілька разів і готова до подальшої роботи.
Крок 7. Робочу поверхню «припудрюємо» жменею борошна, обминаємо об’ємне тісто і, як і сир, ділимо на 6 шматочків, з кожного формуємо кульку.
Крок 8. Переходимо до формування: сегмент основи розгортаємо в пласт, розміром близько 25 на 35 сантиметрів.
Крок 9. Промазуємо невеликою кількістю розтопленого масла – це додасть страві неймовірну соковитість.
Крок 10. Посипаємо 1/6 сиру, рівномірно розподіляючи.
Крок 11. Аналогічно розкачуємо другий сегмент, кладемо поверх начинки.
Крок 12. Подібним чином поступаємо з усім тестом і начинкою.
Крок 13. Звертаємо заготовку в рулет і трохи розтягуємо, збільшуючи довжину.
Крок 14. Роз’ємну форму промазуємо вершковим маслом і переносимо тісто, як показано на фото, обов’язково з’єднавши краю. З боків робимо надрізи, не доходячи до протилежного боку.
Крок 15. Залишаємо напівфабрикат для вистоювання (20-30 хвилин), потім змащуємо верхівку расколоченным яйцем і присипаємо кунжутом.
Крок 16. Переміщаємо жароміцний посуд в духовку, прогріту до 180 градусів і випікаємо протягом 30 хвилин, стежачи за тим, щоб верхівка лише підрум’янилася, але не потемніла.
Крок 17. Через півгодини, акуратно витягаємо пиріг з форми і подаємо до столу відразу ж або даємо трохи часу охолонути.
Крок 18. Нарізаємо пиріг і негайно приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!