Пиріг зі щавлем – 8 рецептів в духовке з покроковими фото

Пиріг зі щавлем — випічка, яка готується дуже просто і швидко в духовці. Щавель – це чудова літня зелень, яку ми звикли бачити в супі. Але він прекрасно виступаємо в якості начинки для пирога. Пропонуємо вам варіант приготування на листковому тісті, на пісочному, на дріжджовому, на кефірі, солодкий варіант, з сиром, з яблуком і з яйцем.

Пиріг зі щавлем на листковому тесті в духовці

Завдяки багатошаровому тесту пиріг зі щавлем виходить хрустким і з кислинкою з-за щавлю. Для того, щоб з начинки не витікав сік, до неї додається картопляний крохмаль.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Листкове тісто 250 гр.
  • Щавель 2 пучка
  • Цукор-пісок 80 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Крохмаль картопляний 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг зі щавлем в духовці? Заздалегідь дістаємо тісто з морозилки. Присипаємо стіл невеликою кількістю борошна, кладемо на неї тісто і залишаємо при кімнатній температурі.
  2. Ретельно промиваємо щавель під водою і даємо висохнути на паперовому рушнику. Відрізаємо черешки.
  3. Дрібно нарізаємо листя і перекладаємо їх у глибоку ємність.
  4. Мнемо порізаний щавель руками, щоб він став м’яким.
  5. До листя насипаємо цукор і картопляний крохмаль. Все добре перемішуємо.
  6. Розкачуємо листкове тісто. Воно повинно бути не надто тонким. На одній стороні робимо невеликі надрізи.
  7. По центру кладемо нашу начинку з щавлю.
  8. Однією частиною тіста накриваємо щавель і защипуємо по периметру. Ретельно притискаємо пальцями, щоб тісто не розповзлося.
  9. Тепер накриваємо частиною з надрізами. Так само защипуємо з усіх боків.
  10. Деко застеляємо пергаментом і перекладаємо на нього майбутній пиріг. Зверху змащуємо його жовтком з допомогою пензлика.
  11. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо в ньому пиріг приблизно 25-30 хвилин, в залежності від потужності техніки. Він повинен придбати золотистий колір.
  12. Дістаємо пиріг з духовки і даємо охолонути. Потім нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!