Запах пісочного пирога наповнює будинок прекрасним ароматом і відразу стає добре і затишно. До того ж це дуже бюджетний варіант домашнього ласощі. Виберіть будь-який з наших 12 рецептів і зберіть родину за столом з пирогом і чаєм.
Пісочний пиріг з яблуками в духовці
Яблучна випічка особливо популярна в осінній період. Таку начинку можна поєднувати з будь-яким видом тіста, ми пропонуємо спекти пісочний пиріг. У вас вийде розсипчастий ніжний пиріг, який тане в роті.
Інгредієнти на
10 порц.
- Борошно пшеничне 380 гр.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
- Розпушувач 10 гр.
- Ванілін 1 гр.
- Масло вершкове 160 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль 2 гр.
- Для начинки:
- Родзинки 70 гр.
- Кориця 7 гр.
- Яблука 2 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 4 ст. л.
- Цукрова пудра для посипання
Процес приготування:
- Як спекти пісочний пиріг в духовці? Масло наріжте кубиками і розітріть його з цукром, ваніліном, сіллю, борошном і розпушувачем для тесту. У вас повинна вийти маса з дрібної крихти.
- Яйця збийте віночком до отримання однорідної маси.
- яєчну масу Змішайте з масляною крихтою. Зберіть тісто в грудку і приберіть його в холодильник на півгодини.
- Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і натріть на тертці.
- До яблучної маси додайте цукор, корицю, крохмаль і родзинки, перемішайте.
- Тісто розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати, викладіть у форму і сформуйте бортики.
- На тісто викладіть яблучну начинку.
- тісто розкришите поверх яблучної начинки.
- Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою, трохи остудіть і подавайте до чаю.
Пісочний тертий пиріг з варенням на маргарині
Пісочний пиріг з начинкою з варення – один з найшвидших способів приготувати смачний десерт до чаю. Для начинки підійде будь густе варення, навіть зацукроване. Ви не тільки отримаєте чудовий десерт, але й не дасте пропасти варенню.
Час готування: 60
Час приготування: 25 хв
Порцій – 4-5
Інгредієнти:
- Борошно – 2,5 склянки
- Маргарин – 250 гр.
- Варення – 250 мл
- Цукор – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Оцет для гасіння соди.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У миску розбийте яйця, додайте ванілін, цукор і збийте інгредієнти до однорідної маси.
Крок 2. Замерзлий маргарин натріть на крупній тертці і змішати з яєчною масою.
Крок 3. Соду погасите оцтом і викладіть в миску.
Крок 4. Далі в миску просійте борошно.
Крок 5. Замісіть однорідне тісто. Розділіть тісто на дві частини, менший приберіть в морозилку. Більший шматок розкачайте і викладіть на деко.
Крок 6. На тісто викладіть будь-яке варення по своєму смаку.
Крок 7. Дістаньте другу частину тіста з морозилки і натріть його на крупній тертці поверх варення. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Коли пиріг добре підрум’яниться, вийміть його з духовки і подавайте разом з чаєм до столу.
Як спекти пісочний пиріг з сиром в духовці?
Сир – смачний і корисний продукт, а ще чудова начинка для пісочного пирога. Розсипчасте тісто чудово поєднується з соковитою начинкою, випічка точно не вийде сухою.
Час готування: 90
Час приготування: 40 хв
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Цукор – 1 склянка
- Масло вершкове – 250 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Для начинки:
- Ізюм – 100 гр.
- Сир – 0,5 кг
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 1 шт.
- Сироп ванільний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Борошно просіяти на дошку або силіконовий килимок. Масло наріжте невеликими кубиками і додайте до борошна. Перетріть борошно і масло руками.
Крок 2. Потім додайте до масляної крихті цукор і соду, ще раз добре перемішайте. І приберіть тісто в холодильник.
Крок 3. Тепер можна приготувати начинку. Збийте сир, яйця, цукор і ванільний сироп за допомогою блендера. Потім сирну масу додайте родзинки.
Крок 4. Дістаньте пісочну крихту з холодильника. Більшу частину розподіліть рівним шаром на деко, по краях зробіть невеликі бортики.
Крок 5. Викладіть начинку на пісочний шар.
Крок 6. Решту крихту висипте поверх начинки.
Крок 7. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Випічку трохи охолодіть, вийміть з форми і подавайте до чаю або кави на сніданок.
Пиріг з пісочного тіста з сметанною заливкою
Справжня насолода – пісочний пиріг зі сметанною заливкою. Пиріг виходить таким смачним і апетитним на вигляд, що неможливо дочекатися, поки він охолоне, щоб не спробувати його. З чаєм або без випічка Вам точно сподобається.
Час готування: 70
Час приготування: 40 хв
Порцій – 8
Склад:
- Маргарин – 100 гр.
- Цукор – 75 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 320 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Яблука – 3 шт.
- Сливи – 5 шт.
- Сік лимонний – 3 ст. л.
Для заливки:
- Сметана 15 % – 250 мл
- Цукор – 75 гр.
Додаткові інгредієнти:
- Маргарин – 10 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розм’якшений маргарин змішайте з цукром, сіллю і ваніліном.
Крок 2. В отриману масу по одному додайте яйця, щоразу добре вимішуйте інгредієнти.
Крок 3. Потім додайте соду, гашену оцтом.
Крок 4. Додайте просіяне борошно, замісіть тісто.
Крок 5. Тісто зберіть у грудку, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
Крок 6. Тісто розділіть на 2 нерівні частини. Більшу частину розкачати, на посипаному борошном столі, в коржик на 3-4 сантиметри в діаметрі більше обраної форми, щоб зробити бортики.
Крок 7. Форму змастіть маргарином, викладіть в неї тісто.
Крок 8. Яблука наріжте скибочками, збризніть їх лимонним соком.
Крок 9. Із слив видалити кісточки і наріжте часточками.
Крок 10. Фрукти розкладіть по тесту, бортики загніть всередину.
Крок 11. Другу частину тіста розкачайте, за допомогою фігурного ножа наріжте його смужками по 1,5-2 см шириною.
Крок 12. Смужки покладіть поверх фруктової начинки і помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-35 хвилин.
Крок 13. Вийміть пиріг з духовки.
Крок 14. Приготуйте заливку, змішайте сметану і цукор.
Крок 15. Вийміть пиріг з форми і полийте сметанною заливкою.
Крок 16. Залиште пиріг до повного охолодження і просочення.
Крок 17. Потім заварюйте чай, поріжте пиріг на шматочки і запрошуйте гостей до столу.
Відкритий пиріг з пісочного тіста з ягодами
Ароматна, кисло-солодкий, ніжний пісочний пиріг з ягодами готується просто і швидко. Варіант для тих, хто любить солодке, але не хоче витрачати багато часу на приготування. Ягоди можна взяти будь-які, які є під рукою.
Час готування: 80
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4-5
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Жовток – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Ванілін – за смаком.
- Крохмаль – 1-2 ч. л.
- цукрова Пудра – 2 ст. л.
- будь-які Ягоди (малина, чорниця, смородина, полуниця і т. д.) – 1 кг
- Процес приготування:
Крок 1. Масло наріжте кубиками, змішайте його з борошном і цукром до утворення дрібної крихти. Потім окремо змішайте жовток і воду, отриману масу додайте до крихті ще раз добре перемішайте. Тісто повинне вийти м’яким і однорідним, зберіть його в кулю і приберіть в холодильник на півгодини.
Крок 2. Форму застелити пергаментом. Тісто розділіть на дві частини, більшу частину розкачайте і викладіть у форму, зробити бортики.
Крок 3. Тісто має звисати на 2-3 сантиметри з країв форми, зріжте зайве тісто, наколіть тісто виделкою і приберіть форму в холодильник на 15-20 хвилин.
Крок 4. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.
Крок 5. Меншу частину тіста розкачати, наріжте її тонкими смужками. Вони будуть служити прикрасою пирога. По краю тесту розкладіть смужки у формі кіски.
Крок 6. Нижній шар тіста просыпьте крохмалем і цукровою пудрою, щоб при запіканні вони вбирали в себе ягідний сік. Потім викладіть ягоди, зверху сіточкою розкладіть смужки тіста. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Перед подачею посипте гарячий пісочний пиріг з ягодами, цукровою пудрою.
Простий і смачний рецепт пирога з пісочного тіста з вишнею
Щоб готувати смачні пироги зі свіжими ягодами, необхідно знати деякі тонкощі, щоб випічка не потекла. Пісочний пиріг з вишнею виходить неймовірно смачним і соковитим, не описати словами, потрібно просто спробувати.
Час готування: 100
Час приготування: 50 хв
Порцій – 6
Склад:
- Борошно – 200-250 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Ванілін – 1 пакетик.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Для начинки:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 100 гр.
- Крохмаль – 20 гр.
Для крихти:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Процес приготування:
Крок 1. Вишню помийте і видаліть кісточки.
Крок 2. Ягоди засипте цукром і залишити на 40-60 хвилин, щоб вишня пустила сік.
Крок 3. Масло наріжте кубиками.
Крок 4. До масла додайте цукор, борошно, сіль, ванілін і розпушувач для тіста. Розітріть інгредієнти в крихту.
Крок 5. В крихту додайте куряче яйце, замісити тісто.
Крок 6. Зібрати тісто в кулю і приберіть його в холодильник на півгодини.
Крок 7. Вишня у власному соку поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Крок 8. 50 мілілітрів соку відлийте і змішайте з крохмалем.
Крок 9. Ще 200 мілілітрів соку окремо поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Крок 10. В гарячий сік влийте розведений крохмаль.
Крок 11. Отриману масу поставте на плиту і варіть 1-2 хвилини на середньому вогні. Сік сильно загусне і буде нагадувати желе.
Крок 12. Додайте в желе проварену вишню, перемішайте і дайте охолонути.
Крок 13. Дістаньте тісто з холодильника, розкачати. Форму змастіть маслом, викладіть в неї тісто, зробіть бортики, наколіть тісто виделкою і відправте його в духовку, розігріту до 200 градусів, на 12 хвилин.
Крок 14. Після цього дістаньте тісто з духовки і викладіть начинку.
Крок 15. В окрему миску натріть замерзле масло на крупній тертці, змішайте його з борошном, звичайним і ванільним цукром.
Крок 16. Отриману крихту розподіліть поверх вишневої начинки.
Крок 17. Випікайте пиріг у духовці при 200 градусах 40 хвилин.
Крок 18. Пиріг остудіть у формі, потім подавайте до столу.
Як приготувати пісочний пиріг з брусницею в духовці?
Простий в приготуванні, але оригінальний вигляд пиріг можна приготувати з пісочного тіста і брусниці. Брусниця не тільки дуже корисна ягода, але ще надає будь випічці яскравий колір і красивий вигляд. Для пирога підійде свіжа та заморожена ягода.
Час готування: 4 години
Час приготування: 50 хв
Порцій – 6-8
Склад:
Основні інгредієнти:
- Ягоди брусниці – 1 склянка
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 7-8 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Борошно вищого сорту – 300-350 гр.
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Для крему:
- Сметана 15-20 % – 200 мл
- Цукор – 0,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно трохи підтануло. Розм’якшене вершкове масло розітріть виделкою зі звичайним і ванільним цукром.
Крок 2. Потім додайте курячі яйця, перемішайте.
Крок 3. Всипте в миску просіяне борошно і розпушувач для тіста, вимісіть інгредієнти до утворення однорідної маси.
Крок 4. Жаростійку форму для запікання змастіть рослинною олією, розкачайте тісто в круглий коржик і викладіть його в форму, зробити бортики.
Крок 5. Брусницю помийте, дайте стекти воді. Потім викладіть ягоди на тісто. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин.
Крок 6. Сметану збийте з цукром.
Крок 7. Гарячий пиріг залийте сметанним кремом.
Крок 8. Дайте пирогу настоятися 3-4 години і можна подавати до столу.
Пісочний пиріг з варенням і крихтою зверху
Тертий пиріг або торт з крихтою і начинкою з варення готується дуже просто, багато хто пам’ятає його з дитинства. Якщо нарізати його невеликими квадратиками, то можна подавати його як печиво.
Час готування: 60
Час приготування: 30 хв
Порцій – 8
Склад:
- Маргарин – 180 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Ванілін – 1 пакетик.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Борошно – 3 склянки
- Повидло яблучне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці змішайте яйця, цукор і ванілін.
Крок 2. Потім додати розм’якшений маргарин і розпушувач для тіста, добре перемішайте.
Крок 3. Далі всипте просіяне борошно і замісіть еластичне тісто.
Крок 4. Готове тісто розділіть на 2 шматки, один більше іншого в три рази. Загорнути тісто у харчову плівку і приберіть в морозилку на півгодини.
Крок 5. Деко застеліть пергаментом. Більшу частину тіста розкачайте і викладіть на деко, наколіть його виделкою.
Крок 6. На тісто викладіть яблучне повидло, кількість беріть на око.
Крок 7. Другу частину тіста натріть на крупній тертці поверх повидла.
Крок 8. Випікайте пиріг у духовці при 160 градусах 20-25 хвилин. Пиріг остудіть, наріжте на порції і подавайте до чаю.
Лимонний пиріг з пісочного тіста в домашніх умовах
Лимонний пиріг – вишукане й дуже смачне ласощі, яке можна подати у будень і свято в якості десерту. Він виглядає яскраво завдяки лимонної начинки, при бажанні гарячий пиріг можна посипати цукровою пудрою, це зробить його ще більш красивим.
Час готування: 70
Час приготування: 40 хв
Порцій – 8
Склад:
- Цукор – 120 гр.
- Жовток – 1 шт.
- Борошно – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Розпушувач для тіста – 7 гр.
Для крему:
- Цукор – 100 гр.
- Сік лимонний – 110 мл
- Лимон – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці змішайте вершкове масло, яйце, жовток, цукор, просіяне борошно і розпушувач для тіста.
Крок 2. Можна перемішати інгредієнти за допомогою міксера. При необхідності можна додати в тісто пару столових ложок крижаної води, щоб тісто було більш пластичним.
Крок 3. Тісто викладіть на робочу поверхню, сплюсните його, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
Крок 4. Лимони добре вимийте і зріжте з них цедру, дрібно наріжте її або подрібніть в блендері.
Крок 5. У каструлю розбийте яйця, змішайте з цукром, вершковим маслом, лимонним соком і цедрою. Варіть суміш на невеликому вогні до загустіння, постійно помішуючи.
Крок 6. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном.
Крок 7. 2/3 тіста розкачати і викладіть у форму.
Крок 8. На тісто викладіть остиглий лимонний крем, розрівняти його лопаткою.
Крок 9. Другу частину тіста також розкачайте, помістіть його поверх крему і скріпіть верхній і нижній шари тесту.
Крок 10. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30 хвилин.
Крок 11. Готовий пиріг вийміть з форми, посипте цукровою пудрою, остудіть і частування готово.
Простий і смачний рецепт яблучного пирога з пісочного безе
Шикарний пиріг з доступних інгредієнтів. Він гарний, ароматний і дуже смачний. А головне така прикраса столу приготувати під силу кожному, пісочне тісто замішується швидко, яблука необхідно тільки нарізати і найскладніше, правильно збити білки для безе.
Час готування: 80
Час приготування: 40 хв
Порцій – 8
Склад:
- Борошно – 130 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Розпушувач для тіста – 0,25 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вода крижана – 2 ст. л.
Для начинки:
- Яблука – 2-3 шт.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Цукор – 20 гр.
- Цукор ванільний – 0,25 пакетика.
Для безе:
- Білок – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. На сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть яблука, всипте звичайний і ванільний цукор, перемішайте. Томіть яблука 10 хвилин на повільному вогні.
Крок 2. Замісіть тісто. У миску всипте просіяне борошно, цукор і розпушувач для тіста, перемішайте. Потім додати шматочки вершкового масла, розітріть інгредієнти в крихту.
Крок 3. Далі влийте крижану воду і замісіть тісто.
Крок 4. Тісто розкачайте і викладіть у форму, зробити бортики і наколіть його виделкою. Форму з тістом помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Крок 5. Після цього викладіть на тісто яблучну начинку.
Крок 6. В абсолютно суху ємність викладіть охолоджений білок, додайте щіпку солі, збийте інгредієнти міксером до утворення щільної білої піни. Потім всипаючи цукор продовжуйте збивати до стійких піків.
Крок 7. Збиту білкову масу перекладіть в кондитерський мішок і видавити «трояндочки» прямо на яблучну прошарок.
Крок 8. Потім поверніть форму в духовку і випікайте пиріг при 170 градусах ще 15-20 хвилин. Вийміть пиріг з форми, остудіть і тільки потім подавайте до столу до чаю.
Смачний пиріг з пісочного тіста з сливами
Порадуйте себе і своїх близьких чудовою випічкою з сливової начинкою. Пироги з пісочного тіста не вимагають особливої кулінарної майстерності і технологія їхнього приготування дуже проста.
Час готування: 100
Час приготування: 40 хв
Порцій – 6
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 2 ст. л.
- Борошно – 370 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Для начинки:
- Сливи – 500 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Крохмаль – 0,5 ст. л.
- Борошно – 3-4 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Змішайте молоко, вершкове масло, цукор і яйця, додайте сіль і ванілін.
Крок 2. Просійте борошно і розпушувач в миску, замісіть тісто.
Крок 3. Форму для випікання змастіть маслом і просыпьте борошном. Викладіть тісто розподіліть його по дну форми і зробіть невеликі бортики. Поверхню тіста просыпьте крохмалем.
Крок 4. Сливи промийте, просушіть, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Половинки слив покладіть на тісто зрізами вниз, трохи посипте їх цукром і корицею.
Крок 5. Залишився цукор розітріть руками разом з борошном і маслом. Отриманої крихтою посипте пиріг.
Крок 6. Випікайте сливовий пиріг у духовці при 180-190 градусах 50-60 хвилин. Залиште пиріг у формі, щоб він охолов, потім подавайте до чаю до столу.
Пиріг з пісочного тіста з малиною
Малина – одна з найбільш цінних, смачних і ароматних ягід. Пироги з нею виходять просто чарівними. За цим рецептом будемо пекти ніжний і смачний пиріг на пісочній основі. Для сімейного чаювання – це ідеальний десерт.
Час готування: 80
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Для начинки:
- Малина – 450 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Білки яєчні – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте необхідні інгредієнти, вершкове масло має бути м’яким.
Крок 2. У мисці змішайте просіяне борошно, цукор, сіль, яйце і вершкове масло.
Крок 3. Замісіть м’яке однорідне тісто. Загорнути його в плівку і приберіть в холодильник на годину. Потім розкотіть тісто, викладіть його в форму, зробіть бортики і наколіть його виделкою. Запікайте тісто в духовці при 200 градусах 20 хвилин.
Крок 4. Охолоджені білки збийте з цукром в густу піну. Потім додайте в білкову масу половину малини і ще раз збийте міксером.
Крок 5. Форму з основою вийміть з духовки, викладіть на тісто решту ягід, зверху викладіть білкову масу.
Крок 6. Знову помістіть форму в духовку на 5 хвилин.
Крок 7. Пиріг з малиною остудіть, вийміть з форми і пригощайте гостей.