Пісочний пиріг – 12 рецептів в духовці з покроковими фото

Запах пісочного пирога наповнює будинок прекрасним ароматом і відразу стає добре і затишно. До того ж це дуже бюджетний варіант домашнього ласощі. Виберіть будь-який з наших 12 рецептів і зберіть родину за столом з пирогом і чаєм.

Пісочний пиріг з яблуками в духовці

Яблучна випічка особливо популярна в осінній період. Таку начинку можна поєднувати з будь-яким видом тіста, ми пропонуємо спекти пісочний пиріг. У вас вийде розсипчастий ніжний пиріг, який тане в роті.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Борошно пшеничне 380 гр.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Розпушувач 10 гр.
  • Ванілін 1 гр.
  • Масло вершкове 160 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль 2 гр.
  • Для начинки:
  • Родзинки 70 гр.
  • Кориця 7 гр.
  • Яблука 2 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний 4 ст. л.
  • Цукрова пудра для посипання

Процес приготування:

  1. Як спекти пісочний пиріг в духовці? Масло наріжте кубиками і розітріть його з цукром, ваніліном, сіллю, борошном і розпушувачем для тесту. У вас повинна вийти маса з дрібної крихти.
  2. Яйця збийте віночком до отримання однорідної маси.
  3. яєчну масу Змішайте з масляною крихтою. Зберіть тісто в грудку і приберіть його в холодильник на півгодини.
  4. Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і натріть на тертці.
  5. До яблучної маси додайте цукор, корицю, крохмаль і родзинки, перемішайте.
  6. Тісто розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати, викладіть у форму і сформуйте бортики.
  7. На тісто викладіть яблучну начинку.
  8. тісто розкришите поверх яблучної начинки.
  9. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою, трохи остудіть і подавайте до чаю.