Шарлотка з яблуками на сметані – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

З таких простих інгредієнтів, як борошно, яйця і сметана можна з легкістю приготувати в домашніх умовах ніжний і повітряний пиріг — шарлотку з яблуками. Саме завдяки сметані, випічка виходить дуже приємною текстурою і буквально тане в роті.

Класична шарлотка з яблуками на сметані

Коли на дворі розпал яблучного сезону – гріх не приготувати дуже простий і швидкий пиріг. Випікається десерт в духовій шафі, а бісквітне тісто готується на основі сметани, завдяки чому, шарлотка виходить дуже ніжною і не нудотно, навіть, якщо яблука використовуються солодкі.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яблука 4 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Борошно 1.5 склянки
  • Сода харчова ½ ч. л. гашене
  • Сметана 250 мл
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Масло вершкове 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну шарлотку з яблуками в сметані духовці? Для того щоб приготувати тісто, в глибоку ємність розбиваємо три яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо вінчиком або міксером.
  2. В ту ж посуд кладемо сметану і знову перемішуємо.
  3. Також додаємо ½ чайної ложки соди, погашеної оцтом – заважаємо.
  4. Далі в яєчну масу засипаємо просіяне і насичену киснем борошно.
  5. Замішуємо в’язке і рідкувате тісто.
  6. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо довільними шматочками або часточками – викладаємо на дно форми для запікання половину фруктів, попередньо змащених шматочком вершкового масла.
  7. Яблучні дольки заливаємо половиною тіста, знову викладаємо фрукти і «закриваємо» залишками яєчно-борошняної суміші – формуємо два шари.
  8. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. Перекладаємо пиріг на велику плоску тарілку і даємо 10-15 хвилин охолонути.
  10. Розрізаємо шарлотку на шматочки, заварюємо ароматний кави і насолоджуємося.

Приємного апетиту!