Шарлотка з яблуками на сметані – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

З таких простих інгредієнтів, як борошно, яйця і сметана можна з легкістю приготувати в домашніх умовах ніжний і повітряний пиріг — шарлотку з яблуками. Саме завдяки сметані, випічка виходить дуже приємною текстурою і буквально тане в роті.

Класична шарлотка з яблуками на сметані

Коли на дворі розпал яблучного сезону – гріх не приготувати дуже простий і швидкий пиріг. Випікається десерт в духовій шафі, а бісквітне тісто готується на основі сметани, завдяки чому, шарлотка виходить дуже ніжною і не нудотно, навіть, якщо яблука використовуються солодкі.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яблука 4 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Борошно 1.5 склянки
  • Сода харчова ½ ч. л. гашене
  • Сметана 250 мл
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Масло вершкове 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну шарлотку з яблуками в сметані духовці? Для того щоб приготувати тісто, в глибоку ємність розбиваємо три яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо вінчиком або міксером.
  2. В ту ж посуд кладемо сметану і знову перемішуємо.
  3. Також додаємо ½ чайної ложки соди, погашеної оцтом – заважаємо.
  4. Далі в яєчну масу засипаємо просіяне і насичену киснем борошно.
  5. Замішуємо в’язке і рідкувате тісто.
  6. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо довільними шматочками або часточками – викладаємо на дно форми для запікання половину фруктів, попередньо змащених шматочком вершкового масла.
  7. Яблучні дольки заливаємо половиною тіста, знову викладаємо фрукти і «закриваємо» залишками яєчно-борошняної суміші – формуємо два шари.
  8. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. Перекладаємо пиріг на велику плоску тарілку і даємо 10-15 хвилин охолонути.
  10. Розрізаємо шарлотку на шматочки, заварюємо ароматний кави і насолоджуємося.

Приємного апетиту!

Пишна шарлотка з яблуками на сметані з розпушувачем

Для того щоб порадувати своїх близьких людей – досить найпростіших інгредієнтів, таких як сметана, борошно, яблука і трохи вільного часу. В результаті ми отримаємо класичну шарлотку на основі ніжного бісквітного тіста.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • цукрова Пудра – за смаком

Процес приготування:

1. Для начинки нам потрібні яблука: промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими слайсами.

2. Для приготування тіста змішуємо цукор з яйцями і гарненько збиваємо міксером до утворення легкої білої піни.

3. Наступним етапом додаємо сметану (відсоток жирності не важливий, але чим він вище, тим смачніше).

4. З’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем і засипаємо до яєчно-цукрової маси – ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

5. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом для того, щоб в процесі запікання пиріг не пригоріла і не прилип.

6. ½ Частина фруктових слайсів викладаємо на дно форми, заливаємо тістом і знову кладемо яблука для прикраси. Випікаємо 40 хвилин при температурі не більш ніж 180 градусів.

7. Після закінчення часу десерт акуратно виймаємо з форми і присипаємо цукровою пудрою для краси. Приємного апетиту!

Шарлотка на сметані з сиром і яблуками

Приготуємо лише одного разу яблучну шарлотку з додаванням сиру – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. У цьому немає ніяких сумнівів, так як на приготування такого пирога потрібно 15 хвилин і найдоступніші і бюджетні продукти, які практично завжди знайдуться в холодильнику.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо тісто. У глибокій ємності змішуємо яйця з цукром і перебиваємо міксером до появи пінки.

2. В окремій піалі змішуємо сир зі сметаною і гарненько перемішуємо до однорідності. Отриману масу додаємо до яєць з цукровим піском і знову перемішуємо. Розпушувач змішуємо з просіяного і насиченою киснем борошном.

3. Невеликими порціями вводимо борошно в сирну масу і перебиваємо до однорідності.

4. Яблука обполіскуємо під струменем води, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо часточками.

5. Форму для запікання промазуємо маслом, заливаємо бісквітне тісто і красиво викладаємо фруктові слайсы. Готуємо в духовій шафі близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Ароматний і пишний пиріг подаємо до столу злегка остигнув. Приємного апетиту!

Повітряна яблучна шарлотка на сметані з корицею

Швидкий, смачний і універсальний пиріг – шарлотка на бисквитном тесті з соковитими яблуками запечений у духовій шафі. Цей пишний фруктовий десерт скрасить будь-чаювання та святковий стіл.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Крупа манна – 110 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яблука – 6 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сметана – 200-250 гр.

Процес приготування:

1. Заздалегідь готуємо форму для запікання: щедро промазуємо шматочком вершкового масла і присипаємо однієї жменею манної крупи – прибираємо в холодильник на час приготування тіста.

2. Для начинки з одного лимона знімаємо цедру, розрізаємо на дві частини і вичавлюємо сік.

3. Очищені яблука без насіннєвої коробочки нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру – з’єднуємо з соком лимона і викладаємо в злегка охолоджену форму, яку після необхідно повернути у прохолодне місце.

4. Займемося тестом. У глибокій тарілці з’єднуємо цедру, манку, збиті яйця з цукровим піском, мелену корицю та імбир, сметану, борошно, просіяне з розпушувачем і зовсім трохи солі. Всі перераховані продукти ретельно перемішуємо за допомогою міксера до утворення легкої білої піни і однорідності.

5. Отриману яєчно-борошняну суміш заливаємо зверху фруктових часточок і відправляємо в духовку при температурі 200 градусів на 40 хвилин.

6. Ароматну шарлотку подаємо до столу злегка остигнула і нарізаною порційними шматками. Приємного апетиту!

Шарлотка з яблуками на сметані і вершковим маслом в духовці

Немає нічого смачнішого, ніж кисло-солодка фруктова начинка у поєднанні з пишним бісквітним тістом, приготованим, на основі сметани, а входить в список інгредієнтів вершкове масло, «дарує» готової шарлотці з яблуками дуже ніжне післясмак.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 1 склянка
  • Сухарі панірувальні/крупа манна — 15 гр.

Процес приготування:

1. Для того щоб готовий пиріг не пригорів – форму для запікання необхідно підготувати наступним чином: промазуємо дно і борти маслом (близько 20 грам) і зверху присипаємо панірувальними сухарями чи манкою.

2. Фрукти очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і подрібнюємо довільним чином. Яблучні кубики викладаємо на дно форми.

3. Займемося тестом. В окрему ємність вбиваємо яйця, додаємо сіль та цукровий пісок – перемішуємо і після кладемо сметану і 100 грам розтопленого вершкового масла. Всі компоненти ретельно перебиваємо до утворення піни міксером або віночком.

4. Наступним етапом засипаємо суху суміш з просіяного борошна і розпушувача – замішуємо в’язке тісто.

5. Отриманою масою заливаємо яблука.

6. За бажанням прикрашаємо зверху з часточками яблук і простукиваем форму для рівномірного розподілу тесту.

7. Запікаємо в духовій шафі 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!