Шоколадний бісквіт – 10 простих рецептів пишного бісквіта для торта

Шоколадний бісквіт — дуже смачна випічка, приготовлена з борошна, цукру, яєць і какао. Прикрасою будь-якого свята завжди були і залишаються грандіозні торти. А будь торт починається з бісквіта – ніжною і пишної основи. За цим 10 нескладним рецептом у вас вийде спекти чудовий шоколадний бісквіт.

Пишний шоколадний бісквіт в духовці для торта

Приготувати смачний і дуже повітряний бісквіт зовсім не складно. Вічна дилема: зробити класичну світлу випічку або шоколадний бісквіт. Ми зупинимо свій вибір на шоколадному тесті.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яйце куряче 6 шт.
  • Цукор-пісок 180 гр.
  • Вода-4 ст. л.
  • Какао 30 гр.
  • Борошно пшеничне 150 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Ванілін 1 гр.
  • Масло рослинне 60 мл
  • Кава розчинна 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний шоколадний бісквіт по простому рецептом? Борошно змішайте з какао, розпушувачем і просіяти цю суміш через сито. Воду закип’ятити, розчиніть кави в двох столових ложках окропу.
  2. Яйця кімнатної температури збийте з цукром близько 10 хвилин.
  3. У вас повинна вийде світла і густа маса. Не припиняючи збивати яйця, додайте дві столові ложки окропу і рослинне масло, завдяки цьому маса стане щільніше.
  4. Додайте в яєчну масу половину просіяного борошняної суміші. Акуратно перемішати лопаткою зверху вниз від країв до центру.
  5. Потім додайте другу частину борошна і добре перемішайте тісто.
  6. Далі влийте розведений кави і ще раз добре перемішайте тісто.
  7. Дно форми застелити пекарської папером, викладіть в неї тісто і розрівняти його лопаткою. Поставте форму в духовку і запікайте бісквіт 35 хвилин при температурі 180 градусів. Остудіть випічку у формі, розріжте її на необхідну кількість коржів і приступайте до формування торта.

Приємного апетиту!

Повітряний шоколадний бісквіт на окропі

яке свято не обходиться без смачного десерту. Не знаєте, чим здивувати гостей і близьких, приготуйте смачний шоколадний бісквіт. Його можна використовувати в якості основи для домашніх тортів і породних.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 2 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Окріп – 1 склянка
  • Какао – 6 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Змішайте просіяне борошно, какао, цукор, соду і розпушувач.

2. Збийте в сухий ємності яйця, потім, не припиняючи збивати, додайте молоко і рослинне масло.

3. Далі змішайте яєчну масу з сипучими компонентами.

4. Воду закип’ятіть. Не припиняючи швидко заважати тісто, тонкою цівкою влийте крутий окріп і заважайте, поки тісто не стане однорідним.

5. Форму для запікання застелити пергаментним папером і змастіть рослинною олією. Викладіть тісто у форму, розрівняйте його і поставте в розігріту духовку. Запікайте бісквіт 50-60 хвилин при температурі 160-180 градусів. Ця випічка має прекрасний смак і її можна подавати без яких-небудь добавок до чаю або кави.

Приємного апетиту!

Класичний шоколадний бісквіт в мультиварці

З появою розумною кухонної техніки приготування різних складних страв стало значно простіше. Навіть спекти шоколадний бісквіт тепер можна в мультиварці, в цьому рецепті ми розповімо, як це зробити.

Час готування: 95 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Какао – 4 ст. л.
  • Ванільний цукор – за смаком.
  • Розпушувач для тіста – 5 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Відокремте білки від жовтків. Збийте білі і жовтки з цукром в окремих сухих ємностях. Потім змішайте обидві маси, збивайте їх разом 3 хвилини, в кінці додайте ванільний цукор.

2. Просіяне борошно змішайте з какао і розпушувачем для тесту. Потім пересипте цю суміш до збитим яйця і перемішайте.

3. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом. Потім викладіть в неї тісто і покладіть в чашу мультиварки.

4. Виберіть режим «Випічка» і встановіть таймер на 1 годину. Після звукового сигналу залиште бісквіт в мультиварці на 10 хвилин в режимі «Підігрів». Потім трохи остудіть корж і витягніть його з чаші.

Приємного апетиту!

Як приготувати шоколадний шифоновий бісквіт в домашніх умовах

Шоколаду багато не буває, тому його так часто використовують у всіляких десертах. А цей шифоновий шоколадний бісквіт нікого не залишить байдужим.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Жовтки – 4 шт.
  • Білки – 6 шт.
  • Цукор – 175 гр.
  • Какао – 50 гр.
  • Кава розчинна – 2 ч. л.
  • Масло соняшникове – 80 гр.
  • Вода – 170 гр.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно пшеничне – 175 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Жовтки збийте в частиною цукру до отримання об’ємної білої маси. Продовжуючи збивати, введіть рослинне масло.

2. Розчинна кава і какао розчиніть у гарячій воді. Коли маса трохи охолоне, додайте її у збиті жовтки, перемішайте.

3. Борошно з’єднайте з розпушувачем, содою і ваніліном, просійте цю суміш через сито. Невеликими частинами вмішайте сипучі інгредієнти в масу з жовтками і какао.

4. В окремому посуді збийте білки до стійкої піни, потім додайте цукор і продовжуйте збивати ще 5-7 хвилин.

5. Збиті білки з’єднайте з тестом і акуратно перемішати лопаткою знизу вгору. Викладіть тісто в змащену маслом форму і запікайте бісквіт в духовці при 160 градусах 40-50 хвилин.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт шоколадного бісквіта на кефірі

Серед такого різноманіття рецептів для приготування бісквіта можна знайти найкращий варіант для себе. Вельми незвичайний, але дуже вдалий шоколадний бісквіт вийде, якщо замішувати тісто на кефірі.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Какао – 5 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач для тіста – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску налийте стакан кефіру і стільки ж олії, всипте склянку цукру і розбийте яйця.

2. Потім всипте какао і перемішайте всі інгредієнти.

3. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіяти через дрібне сито, додайте її в миску і ще раз добре перемішайте тісто.

4. Духовку розігрійте до 200 градусів. Тісто викладіть у форму і поставте в духовку. Запікайте бісквіт 40 хвилин, потім зменшіть температуру до 170 градусів і готуйте випічку ще 10 хвилин. Готовому дайте коржу охолонути і тільки потім вийміть з форми.

Приємного апетиту!

Вологий шоколадний бісквіт в духовці

Бісквіт люблять за його ніжну структуру і легкість. Такі коржі часто використовують в приготуванні тортів і різних тістечок. У домашніх умовах легко можна приготувати неймовірно смачні і вологі шоколадні бісквітні коржі.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Какао – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Кава розчинна – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Змішайте борошно, какао, сіль і соду.

2. В окремій мисці змішайте цукор, розтоплене масло, воду, лимонний сік і каву.

3. Далі змішайте сипучі і рідкі інгредієнти. Чим довше ви будете замішувати тісто, тим краще воно вийде.

4. Тісто перекладіть в змащену маслом форму і відправте в духовку. Випікайте бісквіт при 180 градусах 40 хвилин. За цей час можна приготувати крем і потім скласти торт.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування шоколадного бісквіта на молоці

Шоколадний бісквіт на молоці виходить дуже пухким і пишним. Він не потребує просоченні і довго не черствіє. Його навіть можна їсти просто так з чаєм.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Молоко – 340 мл
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор – 220 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Какао – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. (250 мл)
  • Розпушувач – 16 гр.

Процес приготування:

1. У миску налийте молоко і розбийте яйця.

2. Збийте молоко і яйця з допомогою віночка.

3. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, остудіть і поступово влийте в збиту молочно-яєчну масу.

4. Потім у миску просіяти какао і ще раз перемішайте тісто.

5. Далі просійте в миску борошно і всипте цукор, замісіть тісто.

6. Форму змастіть маслом і викладіть в неї тісто.

7. Прогрійте Духовку до 180 градусів. Запікайте бісквіт 40 хвилин, готовність перевірити дерев’яною шпажкою, тісто не повинно липнути до неї. Після того, як він охолоне, можна збирати торт.

Приємного апетиту!

Шоколадний бісквіт з кремом чіз в домашніх умовах

Важко придумати десерт смачніше, ніж торт з шоколадного бісквіту з кремом чіз. Пишний бісквіт з шоколадним смаком ідеально поєднується з ніжним кремом із кисломолочного сиру. Цей десерт здатний прикрасити будь-яке свято.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 113 гр.
  • Цукор – 113 гр.
  • Масло вершкове – 90 гр.
  • Какао – 50 гр.
  • Шоколад – 40 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 0,5 пакетика.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – ¼ ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Для крему чіз:

  • Сир сирний – 140 гр.
  • Вершки – 1 склянка
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску просійте борошно, додайте до неї какао, сіль, зіду і розпушувач, перемішайте.

2. Вершкове масло і шоколад розділіть на шматочки і розтопіть їх на повільному вогні, перемішайте і охолодіть до кімнатної температури.

3. Міксером збийте яйця з простим і ванільним цукром до утворення об’ємної піни. Потім влийте в збиті яйця шоколадно-вершкову масу і ще раз збийте до однорідності.

4. Потім всипте в миску сухі інгредієнти на низькій швидкості міксера перемішайте тісто.

5. Тісто розділіть на три рівні частини. Форму для запікання змастіть рослинною олією і по черзі приготуйте три коржа. Один корж випікайте 15-20 хвилин при 180-200 градусах. Коржі остудити.

6. Збийте сирний сир і цукрову пудру до однорідного стану. В окремій ємності збийте вершки до стійких піків, потім з’єднати обидві маси. Крем ще раз збийте до отримання однорідної маси.

7. На плоске блюдо викладіть один на один бісквітні коржі, промажте їх кремом чіз. Також змастіть кремом боки і верх торта. Торт поставте в холодильник, щоб він як слід просочився.

Приємного апетиту!

Пишний і повітряний шоколадний бісквіт на сметані

Такий шоколадний бісквіт можна зробити на швидку руку. Дуже смачно їсти його теплим в прикуску з молоком, какао або чаєм.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Какао – 20 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 250 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Сметану збийте з цукром і яйцем до однорідності.

2. Борошно просійте і змішайте її з какао і содою. Всипте цю суміш до збитої сметанною масою і добре перемішайте. Повинно вийде досить густе шоколадне тісто.

3. Форму для запікання застелити пергаментним папером і змастіть рослинною олією. Викладіть в неї тісто і розрівняти його. Запікайте бісквіт при 180 градусах 40-45 хвилин.

4. Щоб бісквіт був вологим, ще гарячим загорніть його в харчову плівку і дайте йому охолонути.

5. Ще трохи теплий бісквіт наріжте і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Шоколадний бісквіт в мікрохвильовці 5 хвилин

Рецепт спеціально для ласунів, коли раптово захотілося якийсь смачної випічки, але не хочеться возитися з повноцінним десертом. Продукти для такого шоколадного бісквіта завжди знайдуться в холодильнику.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Цукор ванільний – 5 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Молоко – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Віночком збийте яйце і цукор до однорідної маси.

2. Далі додайте ванільний цукор, рослинне масло і молоко, перемішайте.

3. Потім просіяти в миску борошно, всипте розпушувач і какао. Замісіть тісто без грудочок.

4. Форму для запікання застелити пергаментним папером і викладіть в неї тісто. Форму поставте в мікрохвильовку, встановіть максимальну потужність і поставте таймер на 5 хвилин.

5. Бісквіт можна змастити будь-яким кремом або просто згущеним молоком і подавати до чаю.

Приємного апетиту!