Шоколадний бісквіт – 10 простих рецептів пишного бісквіта для торта

Шоколадний бісквіт — дуже смачна випічка, приготовлена з борошна, цукру, яєць і какао. Прикрасою будь-якого свята завжди були і залишаються грандіозні торти. А будь торт починається з бісквіта – ніжною і пишної основи. За цим 10 нескладним рецептом у вас вийде спекти чудовий шоколадний бісквіт.

Пишний шоколадний бісквіт в духовці для торта

Приготувати смачний і дуже повітряний бісквіт зовсім не складно. Вічна дилема: зробити класичну світлу випічку або шоколадний бісквіт. Ми зупинимо свій вибір на шоколадному тесті.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яйце куряче 6 шт.
  • Цукор-пісок 180 гр.
  • Вода-4 ст. л.
  • Какао 30 гр.
  • Борошно пшеничне 150 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Ванілін 1 гр.
  • Масло рослинне 60 мл
  • Кава розчинна 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний шоколадний бісквіт по простому рецептом? Борошно змішайте з какао, розпушувачем і просіяти цю суміш через сито. Воду закип’ятити, розчиніть кави в двох столових ложках окропу.
  2. Яйця кімнатної температури збийте з цукром близько 10 хвилин.
  3. У вас повинна вийде світла і густа маса. Не припиняючи збивати яйця, додайте дві столові ложки окропу і рослинне масло, завдяки цьому маса стане щільніше.
  4. Додайте в яєчну масу половину просіяного борошняної суміші. Акуратно перемішати лопаткою зверху вниз від країв до центру.
  5. Потім додайте другу частину борошна і добре перемішайте тісто.
  6. Далі влийте розведений кави і ще раз добре перемішайте тісто.
  7. Дно форми застелити пекарської папером, викладіть в неї тісто і розрівняти його лопаткою. Поставте форму в духовку і запікайте бісквіт 35 хвилин при температурі 180 градусів. Остудіть випічку у формі, розріжте її на необхідну кількість коржів і приступайте до формування торта.

Приємного апетиту!