Класичний тірамісу в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Класичний тірамісу в домашніх умовах – це неймовірно ніжна і апетитне ласощі, перед якою важко встояти. Подавайте десерт до домашнього чаювання або святкового столу. Для простого і швидкого приготування традиційного тірамісу скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою покрокових рецептів.

Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах

Тірамісу – це традиційний італійський десерт, приготований на основі печива «Савоярді» і крему, приготованого з сиру «Маскарпоне». Сьогодні я хочу поділитися рецептом класичного «Тірамісу», приготованого в домашніх умовах. Десерт виходить неймовірно смачним ніжним і соковитим.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукрова пудра 100 гр.
  • Лікер 2 ст. л. (Марсала)
  • Печиво крекер 200 гр. (Савоярді)
  • Сир Маскарпоне 500 гр.
  • Какао-порошок для прикраси
  • Кава натуральна мелена сухий 300 мл (міцний)

Процес приготування:

  1. Як приготувати тірамісу за класичним рецептом? Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Білки збийте, скориставшись міксером, до твердих піків, на невеликій швидкості. Піки, збитих білків, повинні тримати форму, якщо посуд перевернути догори дригом! Це дуже важливо, оскільки в цьому випадку крем потім буде потрібної консистенції!
  2. В окремій ємності збийте курячі жовтки з необхідною кількістю цукрової пудрою до стану густого крему.
  3. Потім в ємність зі збитими жовтками поступово вмішайте необхідну кількість сиру «Маскарпоне», скориставшись силіконової лопаткою, а потім можна збити масу віночком таким чином, щоб не було грудок сиру. Збивати міксером не рекомендуємо.
  4. Потім в отриманий крем частинами введіть збиті білки, і акуратними рухами знизу вгору вмішайте їх крем.
  5. Міцна кава повністю остудіть і додайте необхідну кількість Марсала, яке можна замінити іншим міцним алкоголем. Підготуйте форму, в якій будете збирати «Тірамісу». Печиво «Савоярді» умочіть в приготовлену рідина буквально на кілька секунд, а потім викладіть в підготовлену форму.
  6. На перший шар печива викладіть половину крему.
  7. Потім умочіть печиво в рідину з кави і алкоголю, і викладіть другий шар поверх крему.
  8. Після чого зверху змастіть печиво кремом. Залишився крем викладіть в кондитерський мішок.
  9. З допомогою насадки отсадите акуратні зірочки.
  10. Зверху присипте какао-порошком.
  11. Готовий десерт помістіть в холодильник приблизно на 4-5 годин. За цей час десерт відмінно просочиться, а крем стабілізується. Готовий «Тірамісу» за класичним рецептом подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.

Приємного насолоди!

Покроковий рецепт приготування тірамісу з маскарпоне

У моїй родині всі великі ласуни. Я часто готую всілякі десерти. Але самим улюбленим десертом для нас є «Тірамісу» з «Маскарпоне». Торт виходить неймовірно ніжним і соковитим. Десерт прикрасить будь-який святковий торжество і сімейне застілля.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйця перепелині – 18 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Марсала – 3 ст. л.
  • Печиво «Савоярді» – 250 гр.
  • Сир «Маскарпоне» – 500 гр.
  • Кави міцний – 350 мл
  • Какао-порошок – для прикраси

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.

2. Для приготування крему можна використовувати як курячі, так і перепелині яйця. В цей раз я використовувала перепелині яйця. Відокремте жовтки від білків. Жовтки викладіть в глибоку ємність додайте необхідну кількість цукрового піску.

3. Скориставшись міксером, збийте масу до однорідної гладкої консистенції на середній швидкості. Потім у збиті жовтки введіть необхідну кількість «Маскарпоне» і ретельно перемішайте міксером.

4. Білки викладіть в окрему ємність, і, скориставшись міксером, збийте до щільної пишної піни на великій швидкості.

5. Потім збиті білки акуратно введіть у приготовлений крем.

6. Міцна кава добре охолодіть, а потім додайте в нього улюблений алкоголь. Цього разу я використала «Марсала». Печиво «Савоярді» умочіть в приготовлену рідина.

7. А потім викладіть в підготовлену форму, в якій буде збирати торт.

8. Перший шар печива змастіть приготованим кремом.

9. Потім знову викладіть печиво, попередньо вмочивши його в рідину з кави і алкоголю.

10. Після чого зверху викладіть залишився кількість приготованого крему.

11. Зверху присипте порошком какао, скориставшись дрібним ситом.

12. Торт поставте в холодильник приблизно на дві години, щоб він добре просочився і стабілізувався. Готовий «Тірамісу» подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.

Приємного апетиту!

Домашній тірамісу з вершками і маскарпоне без яєць

Любителям ніжних і легких десертів пропоную приготувати надзвичайно смачний «Тірамісу» з вершками і «Маскарпоне». Для приготування цього десерту курячі яйця не потрібні. Процес приготування «Тірамісу» не займе багато часу. Обов’язково приготуйте, і ви залишитеся в захваті.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Печиво «Дамські пальчики» – 350 гр.
  • Вершки 35% – 500 мл
  • Сир «Маскарпоне» – 500 гр.
  • цукрова Пудра – 200 гр.
  • Шоколад чорний – 20 гр.
  • Кави міцний – 300 мл
  • Лікер «Бейліс» – 20 мл
  • Какао-порошок – 30 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо крем. Цукрову пудру викладіть в глибоку ємність. Сир «Маскарпоне» поступово додавайте до цукровій пудрі, добре збиваючи міксером на середній швидкості.

adsp-pro-43]

2. Потім до отриманої маси введіть необхідну кількість алкоголю. В цей раз я використовувала лікер «Бейліс». Збийте ще раз міксером.

3. У глибоку ємність вилийте необхідну кількість жирних вершків, і добре збийте їх міксером на великій швидкості. Вершкова маса повинна збільшитися в кілька разів.

4. Далі в крем з сиром Маскарпоне, поступово введіть збиті вершки, добре перемішайте силіконової лопаткою.

5. Підготуйте форму, в якій будете збирати торт. Дно форми добре змастіть частиною приготованого крему. Міцна кава добре остудіть, а потім умочіть в нього печиво «Дамські пальчики», після чого викладіть їх у форму поверх крему.

6. Чорний шоколад натріть на дрібній тертці і присипте поверх печива.

7. Потім рівномірно розподіліть частина крему.

8. Зверху знову викладіть печиво «Дамські пальчики», попередньо вмочивши його в холодну каву.

9. Зверху розподіліть рівним шаром залишився крем.

10. Скориставшись дрібним ситом, присипте торт зверху порошком какао. Готовий торт поставте в холодильник не менше, ніж на дві години, для того, щоб він добре просочився і стабілізувався. «Тірамісу» з вершками і «Маскарпоне» подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт тірамісу з печивом савоярді

З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим десертом, який готую на всі сімейні свята. «Тірамісу» печиво «Савоярді» виходить надзвичайно смачною і миттєво зникає зі столу.

Час приготування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • курячі Жовтки – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Вершки 30% – 200 мл
  • Сир «Маскарпоне» – 250 гр.
  • Кави міцний – 500 мл
  • Лікер кавовий – 30 мл
  • Печиво «Савоярді» – 400 гр.

Для прикраси:

  • Вершки 30% – 150 мл
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Вода питна – 2 ст. л.
  • цукрова Пудра – 30 гр.
  • Какао-порошок – для прикраси

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.

2. Відразу ж підготуйте форму, в якій будете збирати торт. Першим шаром викладіть печиво.

3. Займіться приготуванням крему. Курячі жовтки викладіть в глибоку ємність, додайте необхідну кількість цукрового піску.

4. Скориставшись віночком, збийте до однорідної гладкої консистенції. Ємність поставте на повільний вогонь, постійно помішуючи, доведіть яєчну масу до збільшення в об’ємі.

5. У глибокій ємності з допомогою міксера збийте необхідну кількість сиру «Маскарпоне» з попередньо охолодженими жирними вершками.

6. А потім поступово додайте попередньо охолоджений крем з жовтків і цукрового піску. Скориставшись міксером, ретельно збийте крем до однорідної гладкої консистенції.

7. Заваріть міцний кава, а потім процідіть його через дрібне сито, попередньо застелене в кілька шарів марлею. Добре охолодіть його. В охолоджений кава додайте кавовий лікер або будь-який інший алкоголь. Ретельно перемішайте.

8. Охолодженою кавою просочіть перший шар печива «Савоярді».

9. Потім покрийте печиво шаром крему і знову викладіть печиво «Савоярді», попередньо просочивши його охолодженою кавою.

10. Необхідну кількість желатину з’єднайте з питною водою і ретельно перемішайте. Набряклий желатин розпустіть на водяній бані. Вершки добре збийте міксером на великій швидкості, поступово додаючи цукрову пудру. Потім введіть розпущений желатин і продовжуйте збивати.

11. Приготовлений крем викладіть в кондитерський мішок, а потім з його допомогою прикрасьте поверхню торта.

12. Готовий торт присипте какао-порошком, скориставшись дрібним ситом.

13. Готовий «Тірамісу» помістіть в холодильник не менше, ніж на дві години для того, щоб торт стабілізувався і добре просочився. Охолоджений торт акуратно вийміть з форми і викладіть на підготовлене блюдо.

14. Охолоджений «Тірамісу» печиво «Савоярді» подавайте на стіл. Десерт виходить неймовірно ніжним і легким.

Насолоджуйтеся улюбленим десертом, приємного чаювання!

Як приготувати тірамісу без випічки в домашніх умовах

Всім ласунам хочу від душі порекомендувати надзвичайно смачний десерт «Тірамісу» без випічки. Торт виходить ніжним і соковитим. Такий десерт не залишиться без уваги ваших гостей, ваші близькі обов’язково попросять добавки.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

Для крему:

  • Молоко – 200 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 0,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Для основи:

  • Печиво затяжне – 420 гр.
  • Какао-порошок – для прикраси

Процес приготування:

1. Перш за все візьміть необхідну кількість печива.

2. Потім приготуйте крем. У глибоку ємність з товстим дном викладіть необхідну кількість цукрового піску, розбийте куряче яйце. Додайте необхідну кількість пшеничного борошна кукурудзяного крохмалю.

3. Скориставшись міксером, доведіть масу до однорідної консистенції.

4. Поставте масу на вогонь,тонкою цівкою влийте необхідну кількість молока. Постійно помішуючи, доведіть крем до загустіння. Після чого зніміть його з вогню, додайте необхідну кількість вершкового масла.

5. Ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції, скориставшись силіконової лопаткою, а потім повністю остудіть при кімнатній температурі. Після чого поставте в холодильник для охолодження приблизно на годину. За цей час крем добре охолоне і стабілізується.

6. На обробну дошку або рівне блюдо викладіть шар печива.

7. Потім промажте його приготованим кремом, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Потім викладіть другий шар.

8. Знову змастіть кремом. Таким чином зберіть весь торт.

9. Скориставшись дрібним ситом, присипте торт зверху какао-порошком. Торт поставте в холодильник для охолодження і стабілізації приблизно на годину.

10. Охолоджений «Тірамісу» без випічки подавайте до столу зі свіжо ароматною кавою.

Насолоджуйтесь неймовірно смачним десертом!

ПП дієтичний тірамісу в домашніх умовах

Для всіх, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своїм харчуванням, хочу запропонувати неймовірно смачний, корисний і яскравий десерт. Дієтичний «Тірамісу» виходить ніжним і сподобається всім без винятку.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт.
  • Хлібці «Dr Korner» – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Шоколад гіркий – 30 гр.
  • Кави міцний – 100 мл
  • Чорниця – для прикраси
  • Какао-порошок – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Банани очистіть від шкірки, а потім викладіть в глибоку ємність і розімніть їх до пюреобразного стану за допомогою виделки або заглибного блендера. До бананової маси додайте необхідну кількість сиру.

2. Ретельно перемішайте крем до однорідного стану. Підготуйте блюдо або келих, в якому будете збирати десерт. Я використовувала креманки. На дно креманки викладіть частину крему.

3. Міцна кава повністю остудіть, а потім умочіть в нього хлібці. Я використовувала «Dr Korner».

4. Поверх крему викладіть хлібець.

5. А зверху знову покрийте його приготованим кремом.

6. Скориставшись дрібним ситом, присипте десерт какао-порошком.

7. У мене вийшло дві порції.

8. В якості прикраси також використовуйте гіркий шоколад, хаотично розмістивши його поверх шару какао. Прикрасьте десерт ягодами чорниці. Дієтичний «Тірамісу» помістіть в холодильник приблизно на годину, а потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт домашнього тірамісу з сиром

Існує помилкова думка що «Тірамісу» можна приготувати тільки з вершкового сиру «Маскарпоне». Я хочу розвіяти ці сумніви і поділитися своїм улюбленим рецептом «Тірамісу», приготованого з сиром. Десерт виходить ніжним і соковитим. Приготуйте і ви не пошкодуєте.

Час готування: 5 годин 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Склад:

Для бісквіта:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Кава розчинна в гранулах – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Вершки 33% – 200 мл
  • Сир жирний – 700 гр.
  • цукрова Пудра – 120 гр.
  • Сік апельсиновий – 120 мл
  • Портвейн – 100 мл

Для просочення:

  • Кави міцний – 200 мл
  • Для прикраси:
  • Шоколад темний – 50 гр.
  • Какао-порошок – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Першим ділом приготуйте бісквіт. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані, повністю остудіть його, а потім додайте необхідну кількість цукрового піску, ванільного цукру, розчинної кави, розбийте курячі яйця. Ретельно збийте за допомогою міксера до однорідної гладкої консистенції.

2. Поступово введіть необхідну кількість пшеничного борошна, попередньо просіяного через дрібне сито. Підготуйте форму. При необхідності змастіть її невеликою кількістю масла і присипте борошном. Викладіть тісто, а потім помістіть її в попередньо розігріту духову шафу. Випікайте бісквіт при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.

3. Готовий бісквіт повністю остудіть при кімнатній температурі, просочіть його остившім міцною кавою.

4. Підготуйте необхідну кількість інгредієнтів для приготування крему.

5. Необхідну кількість охолоджених вершків вилийте в глибоку ємність, а потім за допомогою міксера збийте їх в пишну піну, поступово додаючи необхідну кількість цукрової пудри і апельсинового соку.

6. В отриману масу протріть через дрібне сито необхідну кількість сиру. Ретельно перемішайте.

7. Потім влийте приготований крем необхідну кількість портвейну або іншого улюбленого алкоголю. Крем перемішайте міксером або віночком до однорідної гладкої консистенції.

8. Після чого рівномірно розподіліть його по підготовленій бісквіту, скориставшись силіконової лопаткою.

9. Темний шоколад натріть на дрібній тертці і змішайте його з необхідною кількістю какао-порошку, ретельно перемішайте і отриманою сумішшю покрийте торт рівним шаром.

10. Готовий торт поставте в холодильник не менше ніж на 4 години. Після чого охолоджений «Тірамісу» з сиром подавайте на стіл порційно з улюбленими гарячими напоями.

Приємного насолоди!

Простий і швидкий рецепт приготування тірамісу в склянці

«Тірамісу» являє собою неймовірний десерт, який можна подавати у великому загальному блюді або порційно у красивих келихах або в креманках. Я пропоную приготувати сьогодні «Тірамісу» в склянці. Процес приготування десерту не відніме у вас багато часу і вийде неймовірно смачним.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик
  • Кави міцний – 30 мл
  • Какао-порошок – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У чашу блендера викладіть необхідну кількість сиру.

2. Додайте сметану, а також цукровий пісок і ванільний цукор. Доведіть масу до однорідної гладкої консистенції.

3. У невеликій ємності змішайте необхідну кількість кави і трохи цукрового піску.

4. Залийте крутим окропом і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

5. Підготуйте пісочне печиво в необхідній кількості.

6. Розламайте його на частини.

7. Кожну частину занурте в приготований кави.

8. Підготуйте келихи, в яких будете збирати десерт. Викладіть печиво.

9. Потім покрийте шар печива частиною приготовленого сирного крему.

10. Таким чином зберіть повністю «Тірамісу».

11. Зверху присипте «Тірамісу» какао-порошком. Склянки з десертом помістіть в холодильник приблизно на 30 хвилин, а потім подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.

Приємного апетиту!

Ніжний і неймовірно смачний тірамісу з рікоттою

Нещодавно відкрила для себе рецепт неймовірно смачного «Тірамісу», приготованого з «Рікотта». Десерт нітрохи не поступається класичним рецептом, і виходить надзвичайно ніжним і легким. Приготуйте такий десерт, і ви не пошкодуєте.

Час готування: 1 година 15 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Вершки 20% – 200 мл
  • Сир «Рікотта» – 250 гр.
  • цукрова Пудра – 30 гр.
  • Печиво «Савоярді» – 10 шт.
  • Сироп полуничний – 100 мл
  • Віскі – 40 мл
  • Загущувач для вершків – 2 ч. л.
  • Полуниця – 100 гр.
  • ванільний Екстракт – за смаком

Процес приготування:

1. У глибоку ємність вилийте необхідну кількість 20-відсоткових попередньо охолоджених вершків, додайте загущувач для вершків, а також половину цукрової пудри і ванільний екстракт. Скориставшись міксером, ретельно збийте масу до пишною гладкої консистенції.

2. В окрему ємність викладіть «Рікотта» і решту цукрову пудру. Ретельно перемішайте.

3. Потім поступово введіть збиті вершки. Ретельно перемішайте крем до однорідної консистенції.

4. Відміряйте необхідну кількість полуничного сиропу і додайте в нього віскі або інший алкоголь. Добре перемішайте.

5. Підготуйте форму, в якій будете збирати десерт. На дно форми викладіть крем. Печиво «Савоярді» умочіть в полуничний сироп, попередньо з’єднаний з віскі або іншим алкоголем. Поверх крему викладіть просочений сиропом печиво.

6. Потім повторіть шари ще раз, чергуючи просочене печиво з кремом. Зверху розподіліть залишки ніжного крему. Полуницю ретельно вимийте і обсушіть, а потім наріжте тонкими скибочками. Десерт прикрасьте скибочками полуниці і помістіть в холодильник приблизно на годину для того, щоб він добре просочився і стабілізувався.

7. Готові «Тірамісу» з «Рікотта» подавайте на стіл.

Приємного насолоди!

Бісквітний тірамісу для святкового столу

З превеликим задоволенням хочу поділитися рецептом торта «Тірамісу», приготованого на бісквіті. Ніжна текстура торта припаде до смаку будь-якому ласуни. «Тірамісу» чудово прикрасить будь-який святковий стіл або сімейне торжество. Ваші близькі та рідні скажуть вам спасибі.

Час приготування: 3 години 45 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Склад:

Для бісквіта:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 25 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.

Для начинки:

  • Вершки 33% – 400 мл
  • Сир «Маскарпоне» – 500 гр.
  • Пудра цукрова – 75 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Кави міцний – 150 мл
  • Лікер кавовий – 120 мл
  • Какао-порошок – для прикраси

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте необхідні інгредієнти для бісквіта.

2. Також приготуйте інгредієнти для крему.

3. У глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна з кукурудзяним крохмалем через дрібне сито.

4. Курячі яйця розбийте в глибоку ємність, додайте необхідну кількість цукрового піску і, скориставшись міксером, збийте до пишної однорідної консистенції.

5. В отриману яєчну масу поступово в кілька прийомів введіть сухі інгредієнти. Скориставшись силіконової лопаткою, акуратними рухами знизу вгору перемішайте тісто. Тісто викладіть в роз’ємну форму і помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після чого бісквіт повністю остудіть.

6. Темний шоколад натріть на крупній тертці.

7. Міцна кава повністю остудіть, а потім з’єднайте з кавовим лікером.

8. Необхідну кількість сиру «Маскарпоне» викладіть в глибоку ємність, а потім додайте половину необхідної кількості цукрової пудри. Гарненько перемішайте до однорідної консистенції.

9. У глибоку ємність налийте необхідну кількість жирних вершків, додайте другу половину цукрової пудри і гарненько збийте до однорідної пишної консистенції. У збиті вершки акуратно введіть сирний крем.

10. Повністю остиглий бісквіт розрізати на 3 однакові коржа. Форму, в якій будете збирати торт, викладіть бісквітний корж.

11. Потім просочіть його частиною кавового сиропу, промажте частиною крему і присипте зверху подрібненим шоколадом.

12. Таким чином зберіть весь торт «Тірамісу». Залишився вершковий крем викладіть в кондитерський мішок і потім прикрасьте поверхню торта, отсаживая крем. Зверху присипте какао-порошком. Готовий торт помістіть в холодильник приблизно на дві години для повного охолодження і стабілізації.

13. Охолоджений бісквітний «Тірамісу» подавайте на стіл з свежезаваренним ароматним чаєм або кавою.

Насолоджуйтесь неймовірно смачною і ніжною випічкою!