Класичний тірамісу в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Класичний тірамісу в домашніх умовах – це неймовірно ніжна і апетитне ласощі, перед якою важко встояти. Подавайте десерт до домашнього чаювання або святкового столу. Для простого і швидкого приготування традиційного тірамісу скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою покрокових рецептів.

Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах

Тірамісу – це традиційний італійський десерт, приготований на основі печива «Савоярді» і крему, приготованого з сиру «Маскарпоне». Сьогодні я хочу поділитися рецептом класичного «Тірамісу», приготованого в домашніх умовах. Десерт виходить неймовірно смачним ніжним і соковитим.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукрова пудра 100 гр.
  • Лікер 2 ст. л. (Марсала)
  • Печиво крекер 200 гр. (Савоярді)
  • Сир Маскарпоне 500 гр.
  • Какао-порошок для прикраси
  • Кава натуральна мелена сухий 300 мл (міцний)

Процес приготування:

  1. Як приготувати тірамісу за класичним рецептом? Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Білки збийте, скориставшись міксером, до твердих піків, на невеликій швидкості. Піки, збитих білків, повинні тримати форму, якщо посуд перевернути догори дригом! Це дуже важливо, оскільки в цьому випадку крем потім буде потрібної консистенції!
  2. В окремій ємності збийте курячі жовтки з необхідною кількістю цукрової пудрою до стану густого крему.
  3. Потім в ємність зі збитими жовтками поступово вмішайте необхідну кількість сиру «Маскарпоне», скориставшись силіконової лопаткою, а потім можна збити масу віночком таким чином, щоб не було грудок сиру. Збивати міксером не рекомендуємо.
  4. Потім в отриманий крем частинами введіть збиті білки, і акуратними рухами знизу вгору вмішайте їх крем.
  5. Міцна кава повністю остудіть і додайте необхідну кількість Марсала, яке можна замінити іншим міцним алкоголем. Підготуйте форму, в якій будете збирати «Тірамісу». Печиво «Савоярді» умочіть в приготовлену рідина буквально на кілька секунд, а потім викладіть в підготовлену форму.
  6. На перший шар печива викладіть половину крему.
  7. Потім умочіть печиво в рідину з кави і алкоголю, і викладіть другий шар поверх крему.
  8. Після чого зверху змастіть печиво кремом. Залишився крем викладіть в кондитерський мішок.
  9. З допомогою насадки отсадите акуратні зірочки.
  10. Зверху присипте какао-порошком.
  11. Готовий десерт помістіть в холодильник приблизно на 4-5 годин. За цей час десерт відмінно просочиться, а крем стабілізується. Готовий «Тірамісу» за класичним рецептом подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.

Приємного насолоди!