Класична шоколадна ковбаса з печива і какао – 8 рецептів з покроковими фото

Класична шоколадна ковбаса з печива і какао – дуже смачний і простий у виконанні домашній десерт. Його люблять і знають з дитинства. Для приготування знадобиться трохи простих продуктів і терпіння. Кращі кулінарні ідеї шоколадної ковбаси ви знайдете в перевіреної добірці з покроковими рецептами.

Шоколадна ковбаса з печива і какао — класичний рецепт

Шоколадна ковбаса – популярне ласощі, знайоме багатьом з дитинства. Приготуйте десерт по простому класичному рецепту. Порадуйте близьких гарним доповненням до чаю.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Печиво пісочне 400 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Какао 3 ст. л
  • Молоко коров’яче 100 мл

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати шоколадну ковбасу з печива і какао за класичним рецептом, половину печиво поділяємо руками на невеликі частини, але не дуже дрібно. Це необхідно, щоб в ковбасі було красиві помітні шматочки.
  2. Іншу половину подрібнюємо у блендері або розминаємо самостійно до дрібних крихт.
  3. Виливаємо молоко в зручну ємність і нагріваємо його на плиті, але не доводимо до кипіння.
  4. У молоко кладемо м’яке вершкове масло, насипаємо цукор і какао.
  5. Гріємо масу на середньому вогні і розмішуємо до зникнення будь-яких грудочок. Важливо не дати суміші закипіти.
  6. Тепер у гарячу шоколадну масу додаємо крихти печива.
  7. Ретельно перемішуємо до однорідності.
  8. До отриманої маси додаємо шматочки печива і знову розмішуємо.
  9. Викладаємо масу на харчову плівку і акуратно закручуємо у форму ковбаси. Відправляємо заготовку на 4-5 годин в холодильник до застигання.
  10. За закінчення зазначеного часу охолоджений продукт нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачна шоколадна ковбаса з печива, згущеного молока і какао

Оригінальний спосіб приготувати домашню шоколадну ковбасу – додати в звичний рецепт згущене молоко. Десерт вийде ще більш солодким та ніжним смаком.

Час готування: 4 години 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 500 гр.
  • Молоко згущене – 350 мл
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Какао – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Печиво розламуємо руками на дрібні шматочки.

Крок 2. Даємо маслу підтанути і кладемо його до печива. Ретельно вимішуємо.

Крок 3. Тепер додаємо столову ложку какао.

Крок 4. Гарненько розмішуємо, щоб всі продукти були рівномірно розподілені.

Крок 5. Вливаємо згущене молоко, завдяки якому додавати цукор не потрібно. Продукт і так вийде досить солодким.

Крок 6. Розмішуємо масу до однорідного складу.

Крок 7. На стіл розстилаємо довгий шматок харчової плівки. На неї викладаємо шоколадне тісто у формі ковбаси.

Крок 8. Загортаємо повністю заготовку в плівку і кладемо в холодильник приблизно на 4 години.

Крок 9. Застигла шоколадна ковбаса зі згущеним молоком готова, можна подавати до столу!

Як приготувати шоколадну ковбасу з горіхами в домашніх умовах?

Шоколадна ковбаса – популярне домашнє ласощі, з приготуванням якого справляться навіть новачки в кулінарній справі. Доповніть десерт горіхами і зробіть його ще більш оригінальним і апетитним. Страву можна подавати до чаю.

Час готування: 4 години 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 500 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Горіхи волоські – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Какао – 60 гр.
  • Молоко – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо волоські горіхи, розламуємо їх руками і обсмажуємо на розпеченій сковороді 1-2 хвилини до появи приємного аромату.

Крок 2. Половину обсмажених горіхів перемелюємо разом з половиною печива. Для цього можна використовувати м’ясорубку або блендер.

Крок 3. Другу половину печива просто розламуємо руками.

Крок 4. Залишилися горіхи подрібнюємо ножем, але не дуже дрібно. Шматочки продукту будуть добре виглядати в домашньому десерті.

Крок 5. Все печиво і горіхи викладаємо в загальну глибоку тарілку.

Крок 6. Ложкою розмішуємо продукти до їх рівномірного розподілу.

Крок 7. Далі в каструлі змішуємо молоко, два види цукру і какао-порошок.

Крок 8. Нагріваємо вміст на плиті, розмішуємо і варимо до однорідного шоколадного крему.

Крок 9. У гарячу шоколадну масу опускаємо шматочки вершкового масла.

Крок 10. Розмішуємо масу, поки масло повністю не розтане.

Крок 11. Виливаємо шоколадний продукт печиво.

Крок 12. Ретельно вимішуємо всі продукти. Спершу це робимо ложкою, а коли шоколад трохи охолоне, можна перемішати руками.

Крок 13. Отриману масу викладаємо на харчову плівку у формі ковбаси.

Крок 14. Щільно обкручуємо вміст плівкою. Готово, прибираємо заготовку в холодильник на 4 години.

Крок 15. Коли шоколадна ковбаса повністю застигне, її можна нарізати тонкими скибочками і подавати до столу!

Шоколадна ковбаса з печива і какао без молока

Рецепт шоколадної ковбаси з печива і какао без додавання молока простий і цікавий у виконанні. Домашнє ласощі ідеально подавати до чаю, що послужить відмінним приводом покликати друзів або зібрати близьких за одним столом.

Час готування: 4 години 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Печиво – 250 гр.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Какао – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Печиво розламуємо руками на дрібні шматочки. Невелику частину можна подрібнити до стану порошку.

Крок 2. У каструлю кладемо вершкове масло і цукор.

Крок 3. Ставимо на повільний вогонь і готуємо до розтоплення масла, після чого додаємо какао.

Крок 4. Продовжуємо варити суміш, постійно перемішування. Грудочок бути не повинно, також важливо не давати вмісту закипіти. Тому слідкуйте за нагріванням.

Крок 5. Виливаємо шоколадну суміш в печиво. Відразу ж додаємо очищені і подрібнені волоські горіхи.

Крок 6. Розмішуємо масу до отримання однорідного складу. Важливо, щоб сухі інгредієнти добре просочилися шоколадною сумішшю.

Крок 7. Викладаємо масу в харчову плівку. Загортаємо і відправляємо в холодильник на 4 години.

Крок 8. Після того, як ковбаса добре застигне, її можна нарізати і подавати до столу. Приємного чаювання!

Шоколадна ковбаса з печива і какао без горіхів

Для домашнього чаювання як не можна краще підійде шоколадна ковбаса з печива і какао. Простий у виконанні рецепт не передбачає використання горіхів, на його приготування ви не витратите багато часу.

Час готування: 4 години 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 300 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Какао – 70 гр.
  • Молоко – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо печиво. Його слід розламати руками на дрібні шматочки.

Крок 2. У каструлю занурюємо шматочки вершкового масла, какао і цукор.

Крок 3. Заливаємо продукти молоком.

Крок 4. Нагріваємо вміст на плиті. Розмішуємо і варимо на слабкому вогні до утворення однорідної рідкої суміші.

Крок 5. Гарячу шоколадну масу переливаємо до печінкою.

Крок 6. Ложкою ретельно вимішуємо суміш. Кожен шматочок печива повинен добре просочитися шоколадом.

Крок 7. Масу викладаємо на харчову плівку у формі ковбаси. Щільно закручуємо продукт і відправляємо в холодильник на 4 години.

Крок 8. Після того, як десерт застигне, нарізаємо його і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Простий рецепт шоколадної ковбаси з печива з шоколадним маслом

Неповторний смак шоколадної ковбаси виходить з додаванням шоколадного масла замість звичайного вершкового. Домашній десерт виходить дуже ніжним. Спробуйте простий і оригінальний рецепт лакомсва.

Час готування: 4 години 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 300 гр.
  • Горіхи – 70 гр.
  • Масло шоколадне – 250 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Какао – 1 ст. л.
  • Молоко – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Печиво розламуємо руками на дрібні шматочки.

Крок 2. Чистимо горіхи, при необхідності подрібнюємо їх і закидаємо в розпечену сковороду. Обсмажуємо пару хвилин до появи характерного аромату.

Крок 3. У каструлю занурюємо шоколадне масло, цукор, какао і молоко. Варимо на повільному вогні до утворення гладкої шоколадної суміші.

Крок 4. Виливаємо гарячу шоколадну масу в печиво. Сюди ж додаємо горіхи. Ретельно перемішуємо вміст.

Крок 5. Масу для майбутнього десерту викладаємо на харчову плівку. Щільно загортаємо у форму ковбаси і відправляємо в холодильник на 4 години.

Крок 6. Після повного застигання домашня шоколадна ковбаса повністю готова. Нарізайте і подавайте до столу!

ПП дієтична шоколадна ковбаса в домашніх умовах

Знамениту шоколадну ковбасу можна приготувати за низькокалорійного рецептом, не порушує правил здорового харчування. Спробуйте оригінальний рецепт домашнього ласощі.

Час готування: 5 годин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Хлібці – 300 гр.
  • Какао – 1,5 ст. л.
  • Горіхи волоські – 1 ст. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спершу розминаємо банан виделкою до отримання пюре.

Крок 2. Потім руками розламуємо хлібці на дрібні частинки.

Крок 3. Волоські горіхи очищаємо і відправляємо в блендер. Подрібнюємо продукт.

Крок 4. З’єднуємо банан, хлібці і подрібнені горіхи. Посипаємо продукти какао-порошком.

Крок 5. Тепер додаємо ложку меду і вимішуємо вміст до густої однорідної маси.

Крок 6. Розстилаємо на столі харчову плівку і викладаємо на неї розмішану шоколадну масу у формі ковбаси.

Крок 7. Щільно обмотуємо продукт плівкою, щоб він тримав акуратну форму. Кладемо в холодильник на 4-5 годин. Ласощі має добре застигнути.

Крок 8. Застиглий в холодильнику десерт витягуємо з плівки, нарізаємо, прикрашаємо й подаємо до столу. Приємного апетиту!

Шоколадна ковбаса з печива з шоколадом

Шоколадна ковбаса – простий і смачний домашній десерт. Спробуйте рецепт печива з додаванням шоколаду. Порадуйте себе і близьких оригінальним насиченим смаком ласощі.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 500 гр.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко згущене – 200 мл
  • Горіхи – за смаком.
  • цукрова Пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Руками розламуємо печиво для дрібного стану. До нього ж додаємо подрібнені горіхи.

Крок 2. В каструлю або сотейник кладемо вершкове масло і розламаний на шматочки шоколад.

Крок 3. Розтоплюємо вміст на повільному вогні. Постійно розмішуємо.

Крок 4. Далі всипаємо в шоколадну масу какао і продовжуємо заважати на слабкому вогні.

Крок 5. В кінці вливаємо згущеного молока, перемішуємо і знімаємо з плити.

Крок 6. Гарячої шоколадною сумішшю заливаємо роздроблене печиво з горіхами.

Крок 7. Ретельно вимішуємо масу і викладаємо в потрібній формі на харчову плівку.

Крок 8. Кілька разів щільно обмотуємо вміст плівкою. Тільки так страва буде тримати форму.

Крок 9. Далі обмотуємо продукт фольгою і кладемо його в морозильник на 2 години.

Крок 10. Охолоджений продукт дістаємо з плівки і фольги. Обвалюємо в цукровій пудрі.

Крок 11. Шоколадна ковбаса з додаванням шоколаду готова! Нарізайте і пригощайтеся.