Пиріжки з грибами – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Пиріжки з грибами – просто нереально смачна домашня випічка: ніжне повітряне тісто і багато соковитою та ароматною начинки зі смажених грибів і цибулі. Власне, саме спосіб приготування багато в чому визначає вибір тесту: дріжджове, замішане на кисломолочних продуктах, прісне і навіть розсипчасте.

Як спекти пиріжки з грибами в духовці?

Пиріжки з грибами в духовці – випічка універсальна. Вони заміняють хліб до першого блюда, підходять для закуски, до чаю, для пісного столу і для тих, хто не їсть м’яса. Готуються пиріжки на дріжджовому тесті, замешенном своїми руками або готовому, що значно зменшує час для їх приготування. Гриби для пиріжків підходять будь-які.

Інгредієнти на
15 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 500 гр.
  • Сухі дріжджі 5 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Масло рослинне ½ склянки
  • Вода 200 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для начинки:
  • Гриби 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Масло рослинне 30 мл

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріжки з грибами в духовці? Для начинки гриби перебираємо, очищаємо, промиваємо холодною водою і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Замішуємо тісто для пиріжків. Для цього в окремий посуд насипати просіяне борошно, додаємо до неї потрібну кількість солі з цукром, сухих дріжджів, розбиваємо одне яйце і наливають теплу воду з рослинним маслом. Замішуємо Руками тісто до однорідного стану, і щоб вийшло еластичним і м’яким. Тісто прикривають серветкою і ставимо на 2 години в тепле місце.
  3. За цей час тісто добре підніметься.
  4. За закінчення цього часу приступайте до приготування пиріжків. Лук очищаємо, шаткуємо тонкими чверть кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.
  5. До смаженій луку перекладаємо гриби і смажимо їх, не закриваючи сковорідку кришкою, до повного випаровування грибного соку. До кінця смаження начинку солимо по своєму смаку.
  6. Підійшло за 2 години тісто рукою обминаємо і даємо йому постояти ще 30 хвилин.
  7. Потім тісто повторно обминаємо, поділяємо на невеликі шматочки і їх розгортаємо в тонкі коржі. На кожну корж кладемо по ложці грибної начинки і краї її щільно скріплюємо. Щоб тісто не прилипало до долонь і столу, змащуємо їх рослинною олією.
  8. Деко для випічки також змащуємо маслом. Сформовані пиріжки укладаємо на деко швом донизу і на невеликій відстані один від одного. Потім пиріжкам даємо 20 хвилин для вистоювання тіста.
  9. Змащуємо їх жовтком або яйцем і випікаємо їх в духовці, розігрітій до 200°С протягом 30 хвилин.

Смачною і вдалою випічки!