Оладки на кефірі з яблуками – 8 рецептів пишних оладок з покроковими фото

Оладки на кефірі з яблуками – відрізняючи ідея для швидкого і смачного сніданку. Випічка виходить м’яким, солодким з приємними кислими нотками. Всі будуть ситі і задоволені. За 8 рецептами, зібраними в цій статті ви легко приготуєте ніжні оладки.

Пишні оладки з яблуками на кефірі на сковороді

Порадуйте своїх близьких пишною випічкою з ранку раніше. Тісто на кефірі замішується швидко і легко. Щоб випічка вийшла ще більш ароматною і соковитою, у тісто додайте яблучні дольки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок ⅓ склянки
  • Кефір-1 склянка
  • Борошно-1 склянка
  • Яблука 2 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як спекти пишні оладки з яблуками на кефірі на сковороді? Яйця і цукор збийте міксером до однорідності. Влийте кефір, перемішайте.
  2. Потім у миску просійте суміш борошна і розпушувача для тіста, всипте сіль, замісіть тісто.
  3. Тісто має бути без грудок і по консистенції повинна нагадувати сметану.
  4. Яблуко очистіть і наріжте дрібними кубиками. Додайте яблука в тісто.
  5. На сковороду влийте рослинне масло, розігрійте його. Столовою ложкою викладайте тісто і смажте оладки з обох боків до рум’яного кольору.
  6. Оладки промокніть від масла на паперових серветках і подавайте до столу з чаєм.

Приємного апетиту!

Повітряні оладки з яблуками на кефірі і дріжджах

Осінь – саме час для найніжніших оладок з яблуками. Таке ласощі сподобається дітям і дорослим. Подавати оладки можна з чаєм, молоком або кефіром.

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Кефір – 1 склянка
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. В теплий кефір всипте дріжджі і цукор, розмішайте і залишіть на 10 хвилин.

2. У миску просійте борошно. Можна зробити це кілька разів, щоб борошно наситилася киснем і тісто вийшло пишним.

3. Потім всипте борошно сіль і розбийте одне яйце.

4. Влийте в борошно кефір з цукром і дріжджами і змішайте інгредієнти до однорідності. Залиште тісто на 1 годину в теплому місці.

5. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

6. Додайте яблука в тісто і перемішайте, залиште тісто ще на 10 хвилин.

7. Розігрійте сковороду на середньому вогні, влийте рослинне масло. Викладайте тісто столовою ложкою, формуйте оладки. На помірному вогні смажте їх з обох боків до рум’яного кольору.

8. Оладки промокніть від масла на паперових серветках і потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Як спекти оладки з яблуками на кефірі без яєць?

Смачні оладки на кефірі з соковитою добавкою з яблук. Без дріжджів і яєць випічка виходить повітряної і легкою. Тісто замішується за лічені хвилини. За своїм бажанням, можна додати трохи меленої кориці, вона чудово гармонує з яблуками.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яблука – 2-3 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 2 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор – 1-2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Яблука помийте, виріжте серцевину і натріть на тертці.

2. До яблучної маси додайте кефір і соду, добре перемішайте.

3. Далі всипте цукор і просіяне борошно, перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто без грудок.

4. Тісто має вийде густим, за консистенцією нагадує сметану.

5. Прогрійте сковороду, влийте на неї рослинне масло. На помірному вогні смажте оладки з обох сторін. Подавайте оладки зі сметаною або медом.

Приємного апетиту!

Смачні оладки на кефірі з яблуками і корицею

Урізноманітніть свій раціон смачними пишними оладками з яблуками. Рецепт дуже простий: яблука можна нарізати кубиками, натерти на тертці або пюрировать блендером, приправте їх корицею і додати в тісто.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Розпушувач для тіста – 1 пакетик.
  • Масло соняшникове – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця розбийте в ємність, збийте їх з цукром.

2. В яєчну масу влийте кефір, змішайте.

3. Всипте корицю, перемішайте.

4. Яблука помийте і натріть на тертці. Додайте яблучну масу в тісто і добре перемішайте.

5. В останню чергу всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста. Змішайте інгредієнти, у вас вийде густе тісто.

6. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладайте тісто столовою ложкою. Смажте оладки до рум’яного кольору з обох сторін на помірному вогні.

7. Оладки виходять смачними і соковитими навіть без додаткових соусів і добавок.

Приємного апетиту!

Сирні оладки на кефірі з яблуками

Цікавий рецепт оладок, який зможе повторити будь-кулінар. Така випічка може бути альтернативою всіма улюбленим сирників. Таке блюдо можна подати до сніданку або вечері.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно – 1-1,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Кефір змішати з сиром.

2. Додайте в миску яйце, сіль, соду і цукор.

3. Яблука натріть на тертці і додайте в сирну масу.

4. В останню чергу всипте просіяне борошно і замісіть тісто.

5. Смажте оладки на рослинному маслі з обох сторін. Необхідно робити це на помірному вогні, щоб оладки пропеклися, але не підгоріли. Подавайте випічку з медом або сметаною.

Приємного апетиту!

Вівсяні оладки на кефірі з яблуками

Корисні і смачні оладки, так, таке можливо! Для їх приготування вам знадобиться кефір, вівсяне борошно і яблука. Блюдо виходить смачним, ніжним з легким фруктовим ароматом.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Інгредієнти:

  • Борошно вівсяна – 5-6 ст. л.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кефір знежирений – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Кориця – за смаком.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Замінник цукру – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйце збийте з дрібкою солі.

2. Далі всипте вівсяну муку, соду, корицю і додайте цукрозамінник, перемішайте.

3. Влийте склянку кефіру і добре перемішайте.

4. Яблука натріть на дрібній тертці або подрібніть будь-яким іншим зручним способом. Додайте яблучну масу в тісто.

5. Смажте оладки на сухій сковороді з антипригарним покриттям, на помірному вогні.

6. Вівсяні оладки з яблуками можна доповнити медом або часточками свіжих фруктів.

Приємного апетиту!

Пишні оладки на кефірі з яблуками в духовці

Пишні оладки на кефірі можна подавати з будь-якими солодкими добавками: медом, варенням, згущеним молоком. Готувати їх також можна різними способами: на сковороді або в духовці. Випічка в духовці виходить менш калорійною.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кефір – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло соняшникове – 1 ст. л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Сода харчова – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Яйце збийте з цукром.

2. В яєчну масу влийте кефір кімнатної температури. Далі всипте просіяне борошно і харчову соду, перемішайте.

3. Влийте в тісто олію і добре перемішайте.

4. Яблука помийте і наріжте кубиками. Викладіть яблука в тісто, перемішайте.

5. Деко застеліть пергаментом. Викладіть столовою ложкою тісто, сформуйте оладки бажаного розміру.

6. Випікайте оладки при 180 градусах 15 хвилин. Випічку трохи остудіть і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні оладки на кефірі з яблуками і манкою?

Тісто для оладок можна замішувати не тільки на борошні, чудово підійде для цього і манка. Така випічка має більш щільну консистенцію і цікавий смак. Такий десерт можна назвати дієтичним.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 склянка
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Пластівці вівсяні – 2 ст. л.
  • Висівки вівсяні – 1 ст. л.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Ванілін – 1 пакетик.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 пакетика.

Процес приготування:

1. У миску всипте манку, залийте її кефіром і залиште на 20-30 хвилин, щоб вона набухла.

2. Окремо збийте яйце з цукром і ваніліном до утворення стійкої піни.

3. Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і натріть його на тертці.

4. Змішайте яєчну масу, набряклу манку і яблучне пюре.

5. Вівсяні пластівці подрібніть і додайте в тісто, також висипте висівки, розпушувач і ще раз добре перемішайте тісто.

6. Випікайте оладки на сухій сковороді з антипригарним покриттям.

7. Смажте на середньому вогні, щоб млинці не підгоріли і встигли пропектися. Подавайте їх з медом або сметаною.

Приємного апетиту!