Творожна запіканка в мультиварці – 10 простих рецептів пишної запіканки з покроковими фото

Сирна запіканка в мультиварці – це сучасний і зручніший варіант приготування улюбленого багатьма десерту. Різні моделі мультиварок мають подібні режими для випікання, але всім важливо правильно виконати пропорцію інгредієнтів, що вказується в запропонованих рецептах. На відміну від запікання в духовці, при якому десерт швидко осідає, запіканка з мультиварки залишається пишною, при витримуванні її на режимі Підігрів.

Пишна сирна запіканка в мультиварці Редмонд

Пишність сирної запіканки в мультиварці «Редмонд» залежить від варіанта сирної маси та правильного режиму випікання. У моделі Редмонд запіканка готується на програмі «Випічка» та «Підігрів». Сирну масу замішуємо на сметані, збитих білках та крохмалі. Запіканка буде пишною та дуже ніжною.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Сир – 750 гр.
  • Вершки – 150 гр.
  • Яйце куряче – 5 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Сирна запіканка в мультиварці готується дуже просто. Розділити яйця на білки та жовтки. У посуд для замісу тіста перекласти, згідно з пропорцією рецепту сир зі сметаною, насипати крохмаль, столову ложку звичайного цукру та додати жовтки.

Міксер або блендер ці інгредієнти збити в однорідну масу.

В окремому сухому посуді збити білки з звичайним і ванільним цукром до стійких піків.

Білкову масу перекласти до сирної та лопатки акуратно перемішати.

Чашу мультиварки Редмонд добре змастити розтопленим вершковим маслом. У неї перекласти замішану сирну масу та вирівняти поверхню. Закрити кришку та ввімкнути програму «Випічка» на час за замовчуванням, яка зазвичай складає 1 годину.

По завершенні програми кришку не відкривати та залишити запіканку мінімум на 30 хвилин на програмі «Підігрів», що добре збереже її пишність. Після цього часу приготовлену в мультиварці Редмонд пишну сирну запіканку перекласти на блюдо, повністю остудити і сервірувати до столу з будь-яким топінгом. Смачного!

Класична сирна запіканка в мультиварці з борошном

Варіант сирної запіканки в мультиварці з мукою вважається класичним і перевірений часом. Набір інгредієнтів простий і готується запіканка просто. Хоча вона у мультиварці не має зверху рум’яної скоринки, але текстура виходить ніжнішою та повітрянішою в порівнянні з духовкою.

Час приготування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Сахар – 2 ст.л.
  • Ванілін – 1 г.
  • Олія вершкове – для змащування чаші.

Процес приготування:

Крок 1. Усі інгредієнти для запіканки, згідно з пропорцією рецепту, перекласти в окремий посуд. Міксером або блендером збити в однорідну масу. Для більшої пишноти можна яйця розділити на жовтки та білки та останні збити окремо.

Крок 2. Змастити вершковим маслом чашу мультиварки і перекласти в неї приготовлену сирну масу. За бажанням можна додати трохи горіхів або фруктів.

Крок 3. Закрити кришку мультиварки та увімкнути програму «Випічка» на час за замовчуванням. Після завершення програми запіканку залишити під закритою кришкою на півгодини, що не дозволить їй осісти.

Крок 4. Приготовлену в мультиварці класичну запіканку з борошном перекласти на блюдо, трохи остудити, порційно нарізати і подати до столу в теплому вигляді. Смачного!

Сирна запіканка з манкою в мультиварці

Сирну запіканку з манкою в мультиварці готувати просто і зручно, а поєднання жирного сиру з манкою десерт робить дуже ніжним. У цьому рецепті сирну масу замішуємо на кефірі, в якому замочуємо манку, збиті білки і з додаванням розпушувача, що зробить її пишною.

Час приготування: 1 година 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Манка – 100 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – 80 гр.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Олія вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. В окремий посуд насипати манку, залити кефіром, перемішати і залишити на 30 хвилин|мінути| для набухання крупи.

Крок 2. Сир протерти через сито. Яйця розділити на білки та жовтки. До набряклої манки перекласти жовтки і добре перемішати. Потім з’єднати сирну масу з жовтковою, насипати ванілін з розпушувачем і знову перемішати.

Крок 3. В окремому сухому посуді міксером при порційному додаванні цукру білки збити в стійку пишну масу.

Крок 4. Вершковим маслом змастити чашу мультиварки. У неї перекласти сирну масу, лопаткою розрівняти поверхню та закрити кришку.

Крок 5. Включити програму “Випічка” на 40 хвилин. Після її завершення включити програму «Підігрів» і залишити запіканку під закритою кришкою ще на 30-40 хвилин. Для отримання золотистої скоринки перед цим режимом запіканку можна за допомогою тарілки перевернути на інший бік.

Крок 6. Приготовлену в мультиварці сирну запіканку з манкою перекласти на блюдо і подати до столу з топінгом. Смачного!

Сирна запіканка з яблуками в мультиварці

Сирна запіканка з яблуками в мультиварці буде у вас чудовою і десертом, і самостійною стравою, адже яблука надають особливого смаку. У цьому рецепті сирну масу для запіканки замішуємо на сметані, яйцях та муці. До неї додаємо нарізку яблук. Декоруємо запіканку яблучними часточками та подрібненим печивом.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Вершки – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – 80 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Печиво – 1-2 шт.
  • Олія вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати згідно з рецептом всі інгредієнти для запіканки.

Крок 2. Яблука очистити від шкірки і половину нарізати невеликими кубиками. В окремий посуд перекласти нарізку яблук, сир, сметану, цукор, розпушувач і розбити два яйця. Потім насипати борошно, що просіює. Ці інгредієнти добре перемішати.

Крок 3. Змастити вершковим маслом мультичашу. У неї перекласти сирну масу. Інші яблука нарізати часточками і красиво розкласти на поверхні маси. Печиво подрібнити на дрібну крихту і рівномірно посипати запіканку. Закрийте кришку мультиварки. Увімкнути програму «Випічка» за замовчуванням. Після завершення цієї програми залишити запіканку під прикритою кришкою ще на 20 хвилин.

Крок 4. Приготовлену в мультиварці сирну запіканку з яблуками порційно нарізати, розкласти по тарілках, доповнити солодким топінгом, наприклад, молоком згущеним з ягодами і подати до столу. Смачного!

Сирна запіканка з манкою та сметаною в мультиварці Редмонд

Сирна запіканка з манкою та сметаною в мультиварці Редмонд завжди виходить з ніжною текстурою за рахунок цих двох інгредієнтів. Сир вибирається свіжий, яке жирність, як і сметани, особливої ​​ролі не грає. На смак до сирної маси можна додати різні наповнювачі, але в цьому рецепті їх не додаємо.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сир – 700 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Манка – 100 гр.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сахар – 4 ст.л.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для запіканки.

Крок 2. В окремий посуд перекласти сир, насипати до нього цукор та розбити яйця.

Крок 3. За допомогою занурюваного блендера ці інгредієнти збити в однорідну масу. Але можна сир протерти через дрібне сито, якщо немає блендера.

Крок 4. В отриману масу сиру насипати манку і додати сметану.

Крок 5. Ще раз все добре перемішати і залишити на 10 хвилин за кімнатної температури, щоб манка набухла.

Крок 6. Чашу мультиварки “Редмонд” змастити шматочком вершкового масла. У неї перекласти сирну масу та лопаткою розрівняти поверхню.

Крок 7. Закрити кришку та ввімкнути програму «Випічка» на час за замовчуванням, яке в Редмонді складає 1 годину.

Крок 8. Після завершення програми, приготовлену в мультиварці «Редмонд» сирну запіканку з манкою та сметаною перекласти на блюдо, остудити, посипати цукровою пудрою, нарізати шматочками порційними і подати до столу. Смачного!

ПП дієтична запіканка з сиру в мультиварці

ПП дієтична запіканка з сиру в мультиварці готується за різними варіантами і для всіх їх виключаються борошно з манкою, цукор замінюється будь-яким замінником цукру і сир вибирається нежирний. У запіканці завжди використовуються яйця для скріплення сиру. Таку запіканку часто доповнюють свіжими фруктами або сухофруктами.

Час приготування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Фруктоза – 2 ст.л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.
  • Сухое молоко – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Олія вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для ПП запіканки. Розділіть яйця на білки та жовтки.

Крок 2. Сир перетріть через сито або трохи розімніть блендером. Додайте до нього жовтки, насипте дві столові ложки фруктози та перемішайте.

Крок 3. В окремому сухому посуді збийте в стійку піну білки зі щіпкою солі.

Крок 4. У сирну масу насипте крохмаль із сухим молоком, ваніліном та лопаткою перемішайте.

Крок 5. Потім до неї перекладіть збиті білки.

Крок 6. Лопаткою все акуратно перемішайте, щоб вийшла однорідна та повітряна суміш.

Крок 7. Чашу мультиварки трохи змастіть вершковим маслом. Перекладіть в неї приготовлену сирну суміш і розрівняйте лопаткою поверхню.

Крок 8. Закрийте кришку та увімкніть програму для випікання залежно від моделі вашої мультиварки.

Крок 9. Після завершення програми залиште запіканку під кришкою ще на 20-30 хвилин та в режимі «Підігрів».

Крок 10. Приготовлену ПП дієтичну запіканку з сиру в мультиварці подайте до столу в теплому вигляді та з будь-яким ПП топпінгом. Смачного!

Пишна сирна запіканка з родзинками у мультиварці

Пишна сирна запіканка з родзинками у мультиварці готується на основі розсипчастого свіжого сиру з високою або середньою жирністю, збитих білків та манки. Ізюм додає запіканці гарний смак, насолода і він заздалегідь замочується. Використовується програма “Випічка”, час якої складає 60 хвилин, що є майже у всіх моделях мультиварок.

Час приготування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Манка – 4 ст.л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Ванілін – 1,5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вибраний для запіканки сир перекладіть в окремий посуд і ложкою добре розімніть.

Крок 2. Розділіть яйця на жовтки та білки. Жовтки одразу перекладіть до сиру.

Крок 3. Потім насипте цукор із ваніліном і ложкою все добре перемішайте.

Крок 4. До сирної маси насипте манку, додайте заздалегідь замочений та просушений родзинки та ще раз перемішайте.

Крок 5. Білки збийте зі щіпкою солі у стійку піну, перекладіть до сирної маси і ще раз лопаткою акуратно перемішайте.

Крок 6. Приготовлену сирну масу викладіть у змащену олією мультичашу, розрівняйте поверхню, закрийте кришку і увімкніть програму «Випічка» на певний час за замовчуванням. Потім потримайте її 20 хвилин на програмі «Підігрів».

Крок 7. Приготовлену пишну сирну запіканку з родзинками у мультиварці перекладіть на блюдо, порційно наріжте та сервіруйте до столу. Смачного!

Пишна запіканка з сиру в мультиварці Панасонік

Пишна запіканка з сиру в мультиварці Панасонік srtmh10, 18 або 181 готується досить просто і за рахунок особливого температурного режиму, пропікається рівномірно і має рівну форму. У цьому рецепті готуємо запіканку з класичного набору інгредієнтів: сиру, борошна, яєць, сметани, цукру, на програмі «Випічка».

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Сир – 600 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Мука – 150-200 гр.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Оцет – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Олія вершкове – для змащування чаші.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати згідно з рецептом набір інгредієнтів для запіканки.

Крок 2. В окремому посуді за допомогою міксера збити три курячі яйця. Сир протерти через сито і змішати із цукром. Цю масу перекласти до збитих яєць, додати сметану і ще раз збити міксером.

Крок 3. Потім до сирної маси насипати борошно, що просіює, додати гашену соду, ванілін і ще раз трохи збити.

Крок 4. Мультичашу змастити вершковим маслом або застелити папером, щоб зручніше було витягувати запіканку і перекладіть сирну масу.

Крок 5. Закрити кришку та включити програму «Випічка» на час за замовчуванням, що у моделі «Панасонік» становить 60 хвилин.

Крок 6. Після завершення програми приготовану пишну запіканку з сиру в мультиварці Панасонік акуратно перевернути на блюдо, порційно нарізати та подати до столу з будь-яким топінгом. Смачного!

Повітряна запіканка в мультиварці Поларіс

Повітряна запіканка у мультиварці Поларіс готується на програмі «Випічка» або «Мультиповар» і час її становить 30-35 хвилин. Особливий температурний режим цієї моделі та заміс сирної маси на жирному сирі зі збитими білками десерт роблять повітряним, ніжним та подібним до суфле або пудингу. Усі інгредієнти замішуються одночасно, а відкладений старт дозволять замісити масу та спекти запіканку прямо до сніданку. У цьому рецепті сирну запіканку доповнимо набором свіжих фруктів.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 500 гр.
  • Мед – 3 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль – 3 ч.л.
  • Сік лимона – 3 ч. л.
  • Цукор – до смаку.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Панірувальні сухарі – 1 ст.л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Банани – 3 шт.
  • Апельсини – 3 шт.
  • Вишні консервовані – 200 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте до роботи мультиварку «Полярис» та, згідно з рецептом, усі інгредієнти для запіканки.

Крок 2. Фрукти очистіть від шкірки та наріжте тонкими часточками. З вишні злийте сік.

Крок 3. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, обсипте панірувальними сухарями і перекладіть нарізку фруктів.

Крок 4. В окремий посуд перекладіть жирний сир, мед, насипте крохмаль з невеликою кількістю цукру, налийте лимонний сік, додайте жовток і добре перемішайте. Білок збийте в піну, перекладіть сирну масу і ще раз акуратно перемішайте.

Крок 5. Потім цією сирною масою повністю та рівномірно покрийте нарізку фруктів у чаші. Закрийте кришку. Увімкніть програму “Мультиповар” на 30 хвилин і встановіть температуру 130 ° С, не більше.

Крок 6. Приготовлену в мультиварці Поларис повітряну запіканку акуратно вийміть з чаші, наріжте порційно і подайте до столу. Смачного!

Сирна запіканка в мультиварці з бананом

Сирна запіканка у мультиварці з бананом буде у вас і смачним десертом не тільки для дітей, а й для всіх любителів бананової випічки. У цьому рецепті сирну масу замішуємо з додаванням манки, яєць та сметани, а банани додамо у вигляді нарізки. Оскільки банани солодкі, цукор у запіканку додаємо за смаком. Запіканка вийде високою, пишною та підійде для частування великої кампанії. Готуємо на програмі “Випічка”, яка є в багатьох моделях мультиварок.

Час приготування: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Сир – 700 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Манка – 4 ст.л.
  • Банани – 4 шт.
  • Вершки – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Цукор – до смаку.
  • Масло вершкове – для змащування.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста для запіканки покласти протертий через сито сир, розбити яйця, додати сметану, насипати манку з ванільним та звичайним цукром.

Крок 2. Лопаткою, а краще міксером, ці інгредієнти збити в пишну однорідну масу. Залишити її мінімум на 30 хвилин, щоб манка набрякла.

Крок 3. Після цього часу очистити від шкірки банани і нарізати невеликими кубиками. Нарізання бананів перекласти в сирну масу і акуратно перемішати.

Крок 4. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і рівномірно посипати панірувальними сухарями. У неї перекласти сирну з бананом масу та поверхню розрівняти лопаткою. Кришку закрити та включити програму «Випічка» на 1 годину.

Крок 5. Після завершення цієї програми залишити запіканку ще на 30 хвилин у режимі «Підігрів», щоб текстура її стабілізувалася і стала більш щільною. Запіканку можна залишити у вимкненій мультиварці на всю ніч, і ранком вона порадує вас своїм чудовим смаком.

Крок 6. Приготовлену сирну запіканку в мультиварці з бананом витягти з чаші, порційно нарізати і подати до чаю, доповнивши сметаною. Смачного!